6 beste Young Adult fantasy series

Ben je een grote fan van Young Adult fantasy en op zoek naar je volgende betoverende leesavontuur? Dan ben je op de juiste plek! In deze blogpost vertel ik je over de 10 beste Young Adult fantasy series die je zeker moet lezen. Van magische rijken tot epische heldenreizen, deze YA-fantasyseries bieden een rijke mix van avontuur, romantiek en mystiek. Of je nu verliefd bent op klassieke fantasy werelden of de nieuwste YA-trends volgt, deze boekenlijst bevat boekenseries die elke fantasy-liefhebber moet lezen. Duik met me in de wereld van Young Adult fantasy!

Bloed en beenderen

Engelse titel: Children of Blood and Bone
Alle boeken van Legacy of Orïsha serie:

“Children of Blood and Bone” van Tomi Adeyemi is een meeslepend Young Adult fantasy verhaal dat zich afspeelt in een wereld waar magici, bekend als de Maji, worden onderdrukt. Hoofdpersonages Zélie, een jonge diviner, en prinses Amari strijden tegen deze onderdrukking en voor de herstelling van magie. De personages zijn complex en emotioneel gedreven, geconfronteerd met morele dilemma’s, macht, en rassenonderdrukking. Het verhaal is rijk aan thema’s van empowerment, familiebanden en loyaliteit, en behandelt ook actuele kwesties van ongelijkheid. Dit is een krachtig verhaal dat niet alleen een fantasiewereld tot leven brengt, maar ook een spiegel voorhoudt aan de hedendaagse maatschappij.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Hardcover en Kindle-editie in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Engels.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Luisterboek in het Engels.

Bekijk hieronder een korte animatie van dit verhaal. Het is wel in het Duits met Engelse ondertiteling.

De wrede prins

Engelse titel: The Cruel Prince
Alle boeken van de Elfhame serie (Folk of the Air):

 1. De wrede prins – The cruel prince
 2. De gevallen koning – The wicked king
 3. De verbannen koningin – The queen of nothing

“De wrede prins” van Holly Black is een meeslepend fantasyverhaal dat zich afspeelt in een elfenwereld. Het verhaal volgt het leven van Jude, een menselijk meisje dat, na de moord op haar ouders, wordt opgevoed door de persoon die haar ouders heeft vermoord. Ze verandert van een bang meisje in een dappere jonge vrouw die probeert te overleven in een wereld waar elfen haar minachten. Centraal in het verhaal staan Jude’s complexe relatie met prins Cardan en haar deelname aan gevaarlijke politieke intriges aan het elfenhof. Het verhaal is rijk aan plotwendingen, wat zorgt voor spanning en een diepgaande verkenning van thema’s als macht, identiteit en romantiek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
 • Amazon.nl: Hardcover en Kindle-editie in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en luisterboek en Ebook in het Engels
 • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Luisterboek in het Engels.

Rode letters

Engelse titel: Written in Red
Alle boeken van deze De Anderen serie:

 • Rode letters
 • Zwarte veren
 • Zilveren zicht
 • Grijze ogen
 • Witte kaarten

Deze serie gaat over een wereld waar machtige natuurwezens de baas zijn en mensen moeten oppassen. Mensen zijn hier maar kleine wezens en leven samen met de Terra Indigene, die heel sterk zijn en de natuur beheersen. De mensen mogen daar wonen, maar moeten zich wel aan de regels houden. Het verhaal is spannend en laat zien hoe mensen en deze machtige wezens samenleven. Het gaat ook over vriendschap tussen Meg, een mens, en Simon, een Terra Indigene. Ze leren van elkaar en proberen samen problemen op te lossen.

Het boek is niet alleen spannend, maar laat je ook nadenken over hoe wij met de natuur omgaan. Als je je hier eenmaal in verdiept, ga je dingen anders zien. Je krijgt een compleet nieuwe blik op hoe wij als mens omgaan met de natuur, met de aarde.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Nimmernacht

Engelse titel: Nevernight
Alle boeken uit deze serie:

Dit verhaal gaat over Mia Corvere, een meisje dat leert om een huurmoordenaar te zijn in een moeilijke en gevaarlijke wereld. Als kind ziet ze hoe haar vader wordt opgehangen en verliest ze alles. Ze wil wraak nemen op de mannen die haar dit hebben aangedaan. Mia gaat naar een school voor huurmoordenaars, de Rode Kerk, waar ze hard moet trainen en veel moet leren. Het is een gevaarlijke plek waar maar een paar leerlingen kunnen blijven. Mia heeft een speciale kracht die met schaduwen te maken heeft, wat haar helpt maar ook veel vragen oproept. Het verhaal vertelt over haar leven op deze school, haar trainingen, en de uitdagingen die ze daar tegenkomt. Het is een spannend verhaal met veel moeilijke momenten en is beter geschikt voor lezers ouder dan 18 jaar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek en paperback. Taal: Nederlands en Engels.
 • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek: Engelse versie en Nederlandse versie.
 • Nextory: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook en luisterboek in het Nederlands.
 • Audible: Engelse versie.

De Kraaien 1 – List & Leugens

Engelse titel: Six of crows

Alle luisterboeken uit deze De Kraaien Duologie (The Six of Crows Duology) :

Dit boek speelt zich af in dezelfde wereld als de fantasytrilogie De Grisha. Deze gebeurtenissen spelen zich af na de Grisha trilogie en in een ander deel van de wereld. Ik vind de de boeken van de Grisha geen aanrader. De serie op Netflix is beter dan de boeken van de Grisha, maar deze Kraaienserie vind ik wel heel goed.
“De Kraaien” is een spannend verhaal. Het gaat over een groep dieven in Ketterdam, een stad waar het leven hard is en waar Grisha’s, mensen met speciale krachten, worden uitgebuit. De hoofdpersonen, onder leiding van Kaz Brekker, krijgen de opdracht om een gevangene te bevrijden die een gevaarlijke drug heeft gemaakt waarmee Grisha’s supersterk worden. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, elk met hun eigen problemen en talenten. Ze moeten samenwerken om deze bijna onmogelijke missie te volbrengen. Het verhaal zit vol actie, slimme plannen en een beetje romantiek. Het is een boek dat je in één ruk wilt uitlezen en je wilt meteen verder met het volgende deel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, hardcover en paperback in het Nederlands. Duologie als E-book in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book (alle twee boeken) in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie.

Twilight

Alle boeken van deze Twilight Saga serie:


“Twilight” is een verhaal over een meisje genaamd Bella die verliefd wordt op een vampier, Edward. Wanneer ze Edward ontmoet, verandert haar hele wereld en draait alles alleen nog maar om hun relatie. Bella ontdekt al snel dat de wereld van Edward vol gevaar zit, en ze komt zelf in gevaarlijke situaties terecht omdat ze bij hem wil zijn. Het verhaal is heel emotioneel en spannend, en gaat over hun liefde en de risico’s die daarmee gepaard gaan. Het boek is zo meeslepend dat je snel door wilt gaan naar het volgende deel van de serie.

Deze serie is verfilmd. Bekijk de trailer de film Twilight hieronder.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book en paperback, hardcover en dwarsligger in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands.
 • Storytel: E-book in het Nederlands.
 • Nextory: E-book in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • Audible: Engelse luisterversie
 • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *