Het oordeel van de wolf

Titel: Het oordeel van de wolf
Titel Engels: Rule of wolves
Genre: Fantasy, Young Adult, romance
Schrijver: Leigh Bardugo 
Verteller (Engels): Lauren Fortgang
Uitgever: Blossom Books B.V.
Duur van het boek (Engels): 
17 uur 44 minuten
Alle luisterboeken uit deze totale Grisha serie :

Het verhaal van Het oordeel van de wolf

Dit verhaal is vooral een Young Adult actie/romance die zich afspeelt in een wereld vol Grisha krachten (vergelijkbaar met magie) en enkele bijzondere personages die deels mens en deels dier zijn. Dit boek speelt zich af in dezelfde wereld als de fantasytrilogie De grisha en De kraaien duologie. De gebeurtenissen spelen zich af na deze twee series. In welke volgorde kan je deze fantasy series van Leigh Bardugo het beste lezen? Mijn tip: begin met De grisha trilogie, daarna De kraaien duologie en dan pas De verminkte koning duologie. Verder zijn er nog losse verhalen in de serie Grishaverse Diversen en E-books over enkele personages uit deze series.
Dit verhaal gaat verder waar De kraaien duologie was gebleven en speelt zich af na boek 1 De verminkte koning. We volgen Nina Zenik, de jonge koning Nikolai Lantsov en zijn commandant Zoya Nazyalensky.
De avonturen van Nina Zenik spelen zich af in Fjerda. Ze is een spion voor Ravka, maar ze volgt haar eigen weg. Ze heeft Matthias beloofd om te doen wat ze kan om zijn landgenoten te helpen. Ze woont in het huishouden van haar grootste vijand en beetje bij beetje zet ze stappen om de mensen in Fjerda van hun angst voor Grisha’s te helpen.
De koning Nikolai Lantsov en Zoya Nazyalensky volgen we in Ravka. Hij probeert zijn land weer op te bouwen en een veilige plek te creëren voor zijn al onderdanen. Op dit moment heeft hij vooral te maken met oorlog en de landen om hen heen die graag zien dat Ravka overwonnen wordt. De koning probeert bondgenoten voor zich te winnen om aan Fjerda te laten zien dat Ravka er niet alleen voor staat, maar wie kan hij vertrouwen? Er spelen veel intriges en gelukkig kan Nikolai zelf ook allerlei trucjes uit zijn mouwen schudden.
Ondertussen moet Zoya veel onder ogen komen. Wie is ze en waar komt ze vandaan? En dan moet ze ook nog eens zichzelf herontdekken nu ze een draak in zich heeft!

Als je de serie Shadow and Bone op Netflix hebt gezien ben je al bekend met enkele personages in dit boek. In seizoen 1 van de serie op Netflix maken we kennis met de Hartenwringer Nina Zenik, de Fjerd Matthias Helvar en de Etherealki Zoya Nazyalensky.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze Engelse uitvoering een goed waard. Ik vond de Nederlandse uitvoering van de vorige series al goed, maar deze Engelse verteller doet het zo veel beter! Haar personage stemmen klinken heel goed.

Mijn mening

Dit verhaal is beter dan boek 1 van deze serie. Ik geef dit verhaal 3,5 sterren van de 5. De personages van deze hele Grisha serie (vanaf de Grisha 1 Schim en schaduw) zijn ver gekomen en komen mooi aan bod in dit boek. Het verhaal eindigt prima en geeft een mooie afronding aan deze duologie, maar er is een bijzondere opening voor een vervolg.

Bekijk ook mijn lijst met fantasy boeken en Young Adult romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Het oordeel van de wolf is 8e boek in de serie van Leigh Bardugo over de Grisha verse. Eeen Young Adult fantasy serie over grisha’s en meer.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $149.50 (was verleden jaar nog $171.92!) per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Vaak gebruik ik de credits om in een uitverkoop, zoals 1+1 gratis mijn boeken te kopen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *