De Kraaien 1 – List & Leugens

Titel: De Kraaien 1 – List & leugens
Titel Engels: Six of crows
Genre: Fantasy, Young Adult
Schrijver: Leigh Bardugo 
Verteller: Barbara Sloesen
Verteller (Engels): Lauren Fortgang
Uitgever: Rubinstein Audio
Duur van het boek: 
10 uur 46 minuten
Duur van het boek (Engels): 
11 uur 49 minuten
Alle luisterboeken uit deze De Kraaien Duologie (The Six of Crows Duology) :

Het verhaal van De Kraaien 1 – List & Leugens

Dit boek speelt zich af in dezelfde wereld als de fantasytrilogie De Grisha. Deze gebeurtenissen spelen zich af na de Grisha trilogie en in een ander deel van de wereld. Soms wordt er gewezen naar wat er zich tijdens de burgeroorlog in Ravka heeft afgespeeld en ook wordt er soms aan Santa Alina (Alina Starkov) gedacht.
Dit verhaal gaat over het zware leven van kruimeldieven in de Ton in Ketterdam en de uitbuiting van mensen. Hoewel Grisha’s best machtig zijn door hun gaven, zijn ze hun leven niet zeker wanneer men ontdekt dat ze Grisha zijn. Ze leven dan als het ware het leven van slaven.

Als je de serie Shadow and Bone op Netflix hebt gezien ben je al bekend met de personages in dit boek en enkele onderdelen uit het verhaal. In seizoen 1 van de serie op Netflix voeren ze onder leiding van Kaz Brekker een onmogelijke opdracht uit. Daar gaat dit boek dus over. Als ze in Fjerda een gevangene kunnen bevrijden en hier weer in Ketterdam kunnen afleveren krijgen ze ongelooflijk veel geld. Anders dan de serie op Netflix gaat het hier niet om Alina Starkov, want dit verhaal speelt zich veel later af. Ze moeten de man bevrijden die een mysterieuze drug heeft ontwikkeld. Met zijn nieuwe drug worden Grisha’s oppermachtig en zijn ze niet meer tegen te houden!

Dit verhaal wisselt tussen de perspectieven van de zes personages: Kaz Brekker, de schim Inej Ghafa, de Hartenwringer Nina Zenik, de ex-gevangene en Fjerd Matthias Helvar, de scherpschutter Jesper Fahey en Wylan.

In dit boek volgen we de Droesem (de bende) die een onmogelijke opdracht probeert uit te voeren onder leiding van Kaz Brekker. Het verhaal biedt veel actie, maar romantiek speelt ook een grote rol.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze Nederlandse uitvoering een goed waard. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren en vertolkt de stemmen goed.

Mijn mening

Dit is een geweldige serie, absoluut een aanrader, om te lezen na de Grisha trilogie. Je kan deze serie stand-alone lezen, maar door eerst de Grisha trilogie te lezen heb je meer informatie over deze wereld.
Dit is een leuk verhaal over een bijna onmogelijke missie die uitgevoerd wordt door personages die allemaal hun eigen gebreken hebben. Het zijn bijzondere personages die goed hun stempel op het verhaal drukken en prima bij elkaar passen. De krachten van de grisha Nina Zenik en de vaardigheden van de schim Inej Ghafa en de scherpschutter Jesper Fahey geven een mooie fantasy draai aan het verhaal. De schrijver bouwt hiermee deze fantasie wereld mooi uit en laat je enorm meeleven met deze personages. Deze wereld voelt aan als een tussenlijn tussen high fantasy en low fantasy. In een hoog tempo krijg je genoeg actie aangeboden en krijg je veel listen mee. Dit is een verhaal vol met listen. Kaz Brekker heeft een trukendoos vol met listen en bedrog om zijn plannen succesvol te maken. Iedere keer weer geniet je van deze momenten waarop hij zijn geheimen inzet.

Romantiek speelt ook een grote rol in dit boek, maar is gelukkig niet zoetsappig en voert ook niet zozeer de boventoon, maar het is wel geheel met het verhaal verweven.
Als je aan dit boek begint raad ik je aan om deel 2 ook paraat te hebben, want je zal direct door willen gaan met boek twee die dus gelijk verder zal gaan waar dit boek eindigt.

Dit boek voelt aan als categorie Young Adult.

Bekijk ook mijn lijst met fantasy boeken en Young Adult romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, hardcover en paperback in het Nederlands. Duologie als E-book in het Nederlands.
  • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book (alle twee boeken) in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie.
De Kraaien 1 – List & Leugens is boek 1 van De Kraaien Duologie van Leigh Bardugo. Young Adult fantasy serie als vervolg op Shadow and Bone.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *