Breaking Dawn

Titel: Breaking Dawn
Genre: Young adult, romance, fantasy
Schrijver: Stephenie Meyer
Verteller Engelse versie: Ilyana Kadushin, Matt Walters
Duur van het boek Engelse versie: 
20 uur 28 minuten
Alle boeken van deze Twilight Saga serie:

Het verhaal van Breaking Dawn

Dit is boek 4 van een liefdesverhaal tussen een meisje en een vampier. Dit boek gaat over het nieuwe leven van Bella Swan die besloten heeft een vampier te worden en haar beste vriend Jacob, een weerwolf, die zich klaarmaakt op het einde van het leven van zijn beste vriendin, want zelfs als ze de transformatie naar vampier zal overleven, zal ze bij zijn vijanden horen en zal ze niet meer zijn beste vriendin zijn. Eerst volgen we Bella terwijl ze zich klaarmaakt voor haar nieuwe leven met Edward. We volgen Bella bij haar bruiloft en dan hun huwelijksreis waarna alles voorgoed zal veranderen. De gevolgen van hun huwelijksreis verandert ook de levens van alle Cullens en van Jacob en alle weerwolven. Het eerste deel van het boek gaat nog vooral over de liefdesdrama tussen Bella, Edward en Jacob. Daarbij krijgen we het verhaal verteld vanuit Bella en daarna Jacob. Vooral bij Jacob ontdekken we meer en meer hoe het “pack leven” werkt.
Wanneer hij ontdekt dat Bella terug is van haar huwelijksreis en ziet wat er met haar aan de hand is, ontstaan de problemen tussen hem en zijn pack en gooit hij zich in de oorlog tussen zijn weerwolven en de Cullens. Zijn pack leider beveelt hem om mee te helpen Bella en de Cullens aan te vallen en een einde te maken aan de mogelijke dreiging. Hierbij neemt Jacob het besluit die al hun levens voorgoed zal veranderen. In dit deel krijgen we veel spannende momenten mee waarbij we van dichtbij meemaken hoe het leven voor de weerwolven is in hun “pack” en hoe ze in verhouding staan tot hun vijanden “de vampiers”. Wanneer je denkt dat het avontuur er op zit en alles voorbij is krijg je als toetje NOG een oorlog in het leven van Bella en haar nieuwe familie. Zoals haar dromen haar al waarschuwden, hangt de meest gevreesde dreiging boven hun hoofd, waarbij al hun levens beëindigd zullen worden. Een episch gevecht op leven en dood zit in het verschiet.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com.

Deze Twilight serie is ook verfilmd. Bekijk hieronder de trailer van de film (deel 3).

Verteller

Deze Engelse verteller doet het erg goed. Haar stem voor Bella klinkt zeer passend en haar andere personagestemmen klinken ook heel goed. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Prachtige einde van deze serie. Dit boek wordt heel mooi opgedeeld in drie verhalen die samen een goed geheel vormen. Het stuk van Jacob vind ik erg waardevol. Dit stuk is erg goed geschreven en wordt goed uitgevoerd door de Engelse verteller. Het brengt de personage Jacob perfect tot leven. Jacobs deel komt leuker over dan de delen van Bella. Het is lekker ironisch met genoeg galgenhumor. Bella’s overgang van mens naar vampier en de start van haar nieuwe leven wordt heel goed en ook mooi beschreven. Het laatste avontuur houdt deze serie tot het einde toe enorm spannend. Ik vind deze serie absoluut een aanrader en is veel beter dan de films.

Ik geef dit boek 4.5 van de 5 sterren. Zelf heb ik deze boeken al een aantal keren geluisterd. De boeken zijn veel beter dan de films.

Bekijk meer romantische boeken voor Young Adults.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback, luisterboek, hardcover en Audioboek CD in het Nederlands.
  • Storytel: E-book in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book en luisterboek in het Engels.
Recensie: Breaking Dawn boek 4 van de Twilight serie van Stephenie Meyer. Romantische fantasy serie over vampiers en weerwolven.

Ik heb het boek lang geleden gekocht bij Audible. Ik heb het boek in het Engels geluisterd. Ik betaal $149.50 (was verleden jaar nog $171.92!) per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Vaak gebruik ik de credits om in een uitverkoop, zoals 1+1 gratis mijn boeken te kopen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *