De Grisha 2 -Dreiging en duisternis – Siege and storm

Alles over luisterboeken

De Grisha 2 -Dreiging en duisternis – Siege and storm

Titel : De Grisha 2 -Dreiging en duisternis
Titel Engels: Siege and storm
Genre: Fantasy, Young Adult
Schrijver: Leigh Bardugo 
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Lauren Fortgang
Uitgever: Rubinstein Audio
Duur van het boek: 
10 uur 46 minuten
Duur van het boek (Engels): 
11 uur 49 minuten
Alle luisterboeken uit deze Grishaverse serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van De Grisha 2

Dit boek is het tweede deel van deze fantasytrilogie De Grisha en gaat verder waar deel 1 was gebleven. Deze serie gaat over Grisha’s die de mogelijkheid hebben om elementen te gebruiken en te vervormen. Het lijkt wel magie, maar zij noemen het wetenschap. Deze Grisha’s stonden hoog in rang in het leger van Ravka, maar daaraan kwam een einde na boek 1. Nu worden ze met wantrouwen aangekeken. De serie draait om een schaduwvlakte met vleesetende monsters en het meisje Alina Starkov die daar een einde aan zou kunnen maken, waardoor Ravka weer kan herrijzen als een groot rijk.
In dit verhaal volgen we Alina Starkov, de lichtheerser. Het verhaal draait voor haar om enkele belangrijke zaken: De Grisha’s helpen en een veilige plek geven, zorgen voor een verdediging tegen de Duisterling, haar eigen kracht nog meer versterken om het uiteindelijk tegen de Duisterling op te nemen en dan volgen er nog enkele persoonlijke uitdagingen. Ze worstelt met de vragen: wie ze is, wat ze is en met wie ze wil zijn. Een groot deel van het boek gaat over haar romantische gevoelens en haar persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com

Bekijk hieronder de trailer van deze serie (seizoen 1) op Netflix.

Verteller

Ik vind deze Nederlandse uitvoering een goed waard. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren en vertolkt de stemmen goed.

Mijn mening

Dit is een prima vervolg van deze serie. Ik denk dat ik het drie en een half van de vijf sterren geef.
Het verhaal begint met een prima tempo en voert de spanning direct mooi op. Halverwege loopt het verhaal een beetje vast en draait het puur om Alina’s gevoelens over zichzelf, haar wensen en haar gevoelens voor Mal. Dit stuk duurt naar mijn mening te lang, terwijl we juist meer over de omstandigheden en over Ravka hadden kunnen ontdekken. De ontwikkelingen in de omgeving van Alina komt nu wel zeer minimaal aan de orde terwijl het bijna alleen maar om haar gevoelens draait. In boek 1 bood de schrijver dit in een betere verdeling aan. Het einde wordt weer in een rap tempo aangeboden en daardoor krijg ik gelijk zin om verder te gaan met boek drie.

Bekijk ook mijn lijst met fantasy boeken en Young Adult romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.