De verminkte koning

Titel: De verminkte koning
Titel Engels: King of scars
Genre: Fantasy, Young Adult, romance
Schrijver: Leigh Bardugo 
Verteller (Engels): Lauren Fortgang
Uitgever: Blossom Books B.V.
Duur van het boek (Engels): 
16 uur 13 minuten
Alle luisterboeken uit deze totale Grisha serie:

Het verhaal van De verminkte koning

Dit verhaal is vooral een Young Adult actie/romance die zich afspeelt in een wereld vol Grisha krachten (vergelijkbaar met magie) en enkele bijzondere personages die deels mens en deels dier zijn. Dit boek speelt zich af in dezelfde wereld als de fantasytrilogie De grisha en De kraaien duologie. De gebeurtenissen spelen zich af na deze twee series. In welke volgorde kan je deze fantasy series van Leigh Bardugo het beste lezen? Mijn tip: begin met De grisha trilogie, daarna De kraaien duologie en dan pas De verminkte koning duologie. Verder zijn er nog losse verhalen in de serie Grishaverse Diversen en E-books over enkele personages uit deze series.
Dit verhaal gaat verder waar De kraaien duologie was gebleven. We volgen Nina Zenik, de jonge koning Nikolai Lantsov en zijn commandant Zoya Nazyalensky.
De avonturen van Nina Zenik spelen zich af in Fjerda. Ze doet wat ze kan om de Grisha’s in Fjerda te helpen en ze veilig het land uit te krijgen. In Ravka hebben ze een kans op een beter bestaan.
De koning Nikolai Lantsov en Zoya Nazyalensky volgen we in Ravka. Hij probeert zijn land weer op te bouwen en een veilige plek te creëren voor zijn al onderdanen. Op dit moment heeft hij vooral te maken met allerlei intriges met mogelijke vijanden of bondgenoten en maakt hij zelf de moeilijkste tijd van zijn leven door terwijl hij doet wat hij kan om de kwade krachten van de Duisterling in zijn eigen lichaam te bevechten.

Als je de serie Shadow and Bone op Netflix hebt gezien ben je al bekend met enkele personages in dit boek. In seizoen 1 van de serie op Netflix maken we kennis met de Hartenwringer Nina Zenik, de Fjerd Matthias Helvar en de Etherealki Zoya Nazyalensky.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze Engelse uitvoering een goed waard. Wat een verademing nadat ik de vorige twee series in het Nederlands heb geluisterd. Ik vond de Nederlandse uitvoering al goed, maar deze Engelse verteller doet het zo veel beter! Haar personage stemmen klinken heel goed.

Mijn mening

Na de fantasytrilogie De grisha en De kraaien duologie valt de start van deze serie met dit boek behoorlijk tegen. Het verhaal is enorm traag en er ligt te veel nadruk op de gevoelens van Nina, Nikolai en Zoya. Ik mis de vele acties die elkaar in hoog tempo opvolgen uit de vorige boeken en zonder de slimme plannen van Kaz Brekker biedt de schrijver in dit verhaal eigenlijk niet heel veel meer dan gevoelens, romance en wat afleiding. Ik geef dit verhaal misschien 3 sterren van de 5, maar zeker niet hoger! Het verhaal eindigt wel weer zeer interessant en dat geeft me hoop dat het niveau misschien met boek twee van deze serie weer omhoog zal gaan.

Bekijk ook mijn lijst met fantasy boeken en Young Adult romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Ebook en hardcover in het Nederlands.
  • Nextory: Ebook in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
De verminkte koning is een fantasy serie van Leigh Bardugo die zich afspeelt na De grisha trilogie en De kraaien duologie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $149.50 (was verleden jaar nog $171.92!) per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Vaak gebruik ik de credits om in een uitverkoop, zoals 1+1 gratis mijn boeken te kopen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *