The Short Second Life of Bree Tanner

Titel: The Short Second Life of Bree Tanner
Genre: Young adult, fantasy
Schrijver: Stephenie Meyer
Verteller Engelse versie: Emma Galvin
Duur van het boek Engelse versie: 
4 uur 9 minuten
Alle boeken van deze Twilight Saga serie:

Het verhaal van The Short Second Life of Bree Tanner

Dit is boek 4.5 in de wereld van de serie Twilight. Dit is een kort verhaal over Bree Tanner. Als je de serie Twilight al kent, ken je de personage Bree al. In boek 4, Eclipse, maken de Cullens zich klaar voor een oorlog. Hun vijand Victoria probeert Bella te doden door haar eigen leger nieuwe vampiers op de Cullens af te sturen. Omdat de wolven aan de kant van de Cullens meevechten, wordt dit gevecht een eitje. Aan het einde van dit gevecht hebben de Cullens één van de nieuwe vampiers gevangen genomen: Bree Tanner.
We weten allemaal hoe deze situatie werd afgerond door de Volturi. Het einde van dit boek kennen we dus al, maar hoe is Bree Tanner daar terecht gekomen? Hoe was haar tweede leven als vampier verlopen?
We leven mee met Bree terwijl ze tussen de andere vampiers leeft onder leiding van Riley tot aan het moment waarop Jane (van de Volturi) haar oordeel velt. Het verhaal van Bree is anders dan we voorheen hadden gedacht vanuit de serie Twilight.

Te koop bij Bol.com.

De Twilight serie is ook verfilmd. De boeken 1 t/m 4 zijn verfilmd.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het jammer genoeg niet zo goed als Ilyana Kadushin (van de Twilight boeken). Dit valt vooral op wanneer je deze serie achter elkaar luistert. De stemmen van Victoria, Edward, Jane en Carlyle zitten dan goed in je hoofd en wanneer je deze personages hoort spreken vanuit Emma Galvin, vallen ze toch tegen en dat is jammer. Wel had ik als voordeel dat ik al gewend was aan de stem van Emma Galvin vanuit een andere vampierserie. Dat scheelde weer, want ik kan me van destijds herinneren dat ik behoorlijk moest wennen aan haar stem. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal en het geeft je als fan van deze serie wel voldoening om nog eenmaal een avontuur te beleven in de wereld van Twilight. Ook al wist ik vooraf hoe het verhaal zou aflopen, vond ik het einde dan toch wel weer verrassend. Dit boek geeft je het gevoel dat je “inside information” hebt gekregen die je zelf niet hebt opgemerkt vanuit de Twilight serie. Je ontdekt het verhaal van Eclipse nu vanuit Bree en hoewel haar verhaal precies zo afloopt als je al vanuit het boek Eclipse hebt meegekregen, ontdek je enkele onderdelen waar voorheen geen nadruk op had gelegen of anders op te vatten waren. Ook maak je kennis met een hele nieuwe personage. Maken we misschien in de toekomst nader kennis met deze nieuwe personage?
Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren. Zelf heb ik de boeken van deze serie al een aantal keren geluisterd. De boeken zijn veel beter dan de films.

Bekijk meer romantische boeken voor Young Adults.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback, luisterboek en hardcover in het Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
Recensie: The Short Second Life of Bree Tanner is een nieuw avontuur in de wereld van Twilight met de personage Bree Tanner.

Ik heb het boek gekocht bij Audible. Ik heb het boek in het Engels geluisterd. Ik betaal $149.50 (was verleden jaar nog $171.92!) per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Vaak gebruik ik de credits om in een uitverkoop, zoals 1+1 gratis mijn boeken te kopen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *