Nevernight

Titel : Nevernight
Nederlandse Titel : Nimmernacht
Genre: Young adult, Fantasy
Schrijver: Jay Kristoff
Verteller : Holter Graham
Duur van het boek: 20 uur 10 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een fantasywereld waarin het leven van de mensen in alle lagen van de bevolking en de verschillende landen zwaar en ondraaglijk kan zijn. Machthebbers zijn corrupt en/of wreed en een groot deel van het verhaal speelt zich af binnen de muren van een school voor huurmoordenaars. Dat belooft veel spanning, sensatie en vooral bloederige situaties.
Mia Corvere is pas tien jaar oud wanneer ze ontdekt hoe wreed de wereld kan zijn. Eerst wordt haar vader voor haar ogen opgehangen en daarna verliest ze alles dat ze van het leven geschonken heeft gekregen. Nu ze niets meer te verliezen heeft is ze uit op wraak. Ze wil de drie mannen doden die haar alles hebben afgepakt. Maar wanneer je uit bent op de levens van machtige mannen, moet je wel een zeer goede moordenaar zijn, om te slagen waar zelfs de beste moordenaars zullen falen.
Ze ziet maar één oplossing voor haar probleem: ze gaat trainen bij de Rode Kerk en zal zich bij hen aansluiten als één van hun huurmoordenaars. Ze heeft een zware weg voor de boeg, want er zijn meer tieners die uit zijn op wraak en van alle nieuwe leerlingen zullen er maar vier worden aangenomen als huurmoordenaar voor de kerk.
Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

De verteller waarschuwt ons dat dit verhaal niet lief, zachtzinnig en romantisch is zoals wij luisteraars dat gewend zijn van de schrijvers in onze wereld. We gaan het verhaal horen over het meisje die voorbestemd is om keizerrijken te doen vallen en duizenden doden op haar geweten heeft. In dit boek beginnen we bij het begin (niet echt, want we beginnen op haar zestiende) en ontdekken we wat haar motiveert en wat ze van het leven wil.
Zij is niet zomaar een meisje, want ze heeft bijzondere talenten die verbonden zijn met de schaduw. In de ogen van gewone mensen is haar soort meer demonisch van aard. Zelf weet ze niet wat ze is of waarom ze zo is. Ook haar passagier, die in haar schaduw leeft, heeft geen antwoorden op haar vragen.
Het grootste gedeelte van dit verhaal speelt zich af op deze school waarin Mia tussen andere moordenaars leeft. Op zich heeft Mia één voordeel die haar andere medestudenten niet hebben: ze heeft één vriend op wie ze kan vertrouwen. Ze heeft haar vriend dan ook echt nodig, want iedere dag kan zomaar haar laatste zijn. De leerlingen worden vaak getest en falen kan zomaar het einde van hun levens betekenen! Daarnaast is het lastig om vriendschappen te vormen als je weet dat er maar vier plekken zijn om te bemachtigen. Een ander helpen kan ervoor zorgen dat jouw eigen kansen kleiner worden.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende +waard. Ik vind zijn stem voor de meeste mannelijke personages erg overdreven klinken en dat is best jammer. Zijn stemmen voor de vrouwelijke personages vind ik op zich wel prima klinken. Ook is zijn vertelstem best prettig om naar te luisteren.

Mijn mening

Het verhaal wordt op een bijzondere wijze aan je verteld. In het begin krijg je het verhaal vanuit de verleden tijd en de tegenwoordige tijd aangeboden. Terwijl je met Mia meeleeft in dit spannende verhaal ontdek je ook iedere keer meer over wat er zich heeft afgespeeld waardoor we nu terecht zijn gekomen in de Rode Kerk. Een groot deel van het boek komt op deze wijze aan bod. Iedere keer maken we een uitstapje naar het verleden en ontdekken we wat meer.
In het begin vond ik het hierdoor wel lastig om door te hebben wat er precies aan de hand was. Het verhaal begint met een seksscène, waardoor ik dacht dat Mia een prostituee was, maar dat bleek helemaal niet het geval te zijn. Het duurde dan ook even voordat ik alles goed snapte. En dat was dan ook een mooi moment, omdat je op dat moment alle puzzelstukken had en je het geheel goed kon overzien. En dan ga je verder met de rest van het verhaal die er zeker niet minder spannend om is geworden.

Het verhaal heeft een mate van hardheid. Het doden van onschuldige kinderen, het bespreken van gruwelheden, het komt allemaal aan de orde.
Het verhaal is niet zeer gruwelijk, anders was ik wel gestopt met luisteren, want ik kan niet tegen akelige verhalen, maar toch vind ik dit boek beter geschikt voor 18+ (jaar). Daarnaast worden de seksscènes zo nadrukkelijk en uitgebreid beschreven dat ik 18+ ook een betere indicatie vind.

Ik vind het leuk hoe de verteller je vaak rechtstreeks aanspreekt. Tussen neus en lippen door krijg je feiten te horen over de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt. Deze feiten zijn vaak erg ironisch van aard en hebben op zich niet veel met de gebeurtenissen in het verhaal te maken anders dan dat de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt hierdoor bijzonder tot leven komt en het verhaal hierdoor toch ook weer een beetje ironisch grappig wordt van tijd tot tijd.

Ik vind deze serie zeker een aanrader. Terwijl ik dit schrijf heb ik deel twee ook al uit en het verhaal wordt er daarmee alleen maar beter op.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek en paperback. Taal: Nederlands en Engels.
  • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek: Engelse versie en Nederlandse versie.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Engelse versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *