Godsgrave

Titel: Godsgrave
Nederlandse Titel: Godsgraf
Genre: Young adult, Fantasy
Schrijver: Jay Kristoff
Verteller : Holter Graham
Duur van het boek: 19 uur 51 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een fantasywereld waarin het leven van de mensen in alle lagen van de bevolking en de verschillende landen zwaar en ondraaglijk kan zijn. Deze wereld is gebouwd op de ruggen van slaven. Het maakt op zich niet uit waar je bent geboren, als je pech hebt wordt je als slaaf verkocht.
Dit boek staat vooral stil bij de oneerlijkheid voor de slaven. Mia is geboren in een rijk huis. Ze heeft nooit geleerd en gezien hoe oneerlijk het leven is voor de slaven. Nu ze zelf in dit verhaal een slaaf is en tussen de slaven leeft, begint ze pas in te zien hoe oneerlijk deze wereld is.
Net als in deel één woont Mia op een plek waar bloedvergieten aan de orde van de dag is. In dit geval leeft ze als gladiator tussen andere gladiatoren. Ook dit keer heeft ze een moeilijke weg te gaan. Aan het einde van haar pad kan er maar één gladiator levend het ultieme toernooi verlaten.
Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verhaallijn en ontknoping

Mia werkt als huurmoordenaar voor de Rode Kerk. Hoewel de machthebbers van deze kerk niet zo blij zijn met haar, krijgt ze toch wel belangrijke opdrachten. Het blijkt dat een mysterieuze klant van deze moordenaarscult steeds specifiek om haar vraagt.
Haar laatste opdracht loopt anders dan verwacht en ze doet een ontdekking die haar pad van koers doet veranderen.
Ook nu weer gaat het vooral om Mia’s wraak. Ze heeft er alles voor over om haar overige twee doelwitten uit deze wereld te helpen. Ondertussen wil ze ook graag meer te weten komen over haar duistere aard. Wat is zij en wat gebeurt er met haar?
Net als deel 1 van deze serie heeft ook dit verhaal een doel waar Mia naar toe werkt. In deel 1 wilde ze een huurmoordenaar worden. In dit deel wil ze als enige levende gladiator overblijven in het toernooi.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard. De verteller doet het dit keer veel beter dan bij deel 1. Zijn stem klinkt veel prettiger om naar te luisteren en minder overdreven.

Mijn mening

Ik vind dit een hele leuke serie in een mooie fantasy setting. Het verhaal wordt op een bijzondere wijze vanuit twee verschillende tijden aan je gebracht. Je begint bij Mia in het heden, maar tussen het verhaal door krijg je ook steeds stukjes vanuit de verleden tijd. Het is je in het begin een raadsel wat er nu precies aan de hand is. Je mist natuurlijk een deel van het verhaal dat vooraf is gegaan. Beetje bij beetje wordt je ingelicht en ontdek je wat er gebeurd is en snap je waarom Mia in deze huidige situatie zit. Dit is wel een bijzondere wijze van een verhaal aangeboden krijgen, maar het zit heel goed in elkaar en draagt wel bij aan de sfeer en beleving van het verhaal.

Het is grappig hoe de verteller van tijd tot tijd de gek met je aansteekt. Zo komt hij een keer bij een hoogtepunt in het verhaal en begint hij doodleuk minutenlang te vertellen over één of andere zeer onbelangrijke feit over het verleden van deze wereld, om daarna de conclusie te trekken dat jij als luisteraar niet goed wijs bent dat je zo lang naar zijn geratel hebt geluisterd terwijl er zulke spannende dingen staan te gebeuren. De verteller laat vaak van dit soort gekkigheden horen en dat vind ik wel extra leuk aan het verhaal.

Ook in dit verhaal speelt seks een rol. Als huurmoordenaar is het een onderdeel geworden van Mia’s werk. Ze ontdekt dat ze zich niet zo aangetrokken voelt tot mannen, maar dat ze eindeloos stil kan staan bij haar gevoelens die te weeg worden gebracht door aantrekkelijke vrouwen. Ook heeft ze tijdens haar werk seks gehad met een jongeman en zijn vriendin. Ze heeft vooral van zijn vriendin genoten.

Deze serie richt zich per verhaal steeds op één doel. In deel 1 ging het om het lid worden van de Rode Kerk als huurmoordenaar. Dit deel gaat over het winnen van het toernooi om zo de twee machtigste mannen van het land in één keer te doden. Straks begin ik aan deel drie en ik kijk ernaar uit wat dan het doel gaat worden. Dit verhaal eindigt zeer bevredigend, maar trekt je ook gelijk dieper in deze serie waardoor je direct verder wil gaan met deel drie en dat is dan ook precies wat ik nu ga doen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *