Midnight Sun

Titel: Midnight Sun
Genre: Young adult, romance, fantasy
Schrijver: Stephenie Meyer
Verteller Nederlandse versie: Lykele Muus
Verteller Engelse versie: Jake Abel
Uitgeverij: 
van Goor
Duur van het boek Engelse versie: 
12 uur 51 minuten
Alle boeken van deze Twilight Saga serie:

Het verhaal van Midnight Sun

Dit is boek 1.5 van een liefdesverhaal tussen een meisje en een vampier. Boek 1 (Twilight) vertelt het verhaal vanuit Bella en dit boek biedt hetzelfde verhaal maar dan vanuit de kant van Edward en met extra informatie. Edward beschikt over meer informatie dan Bella wat betreft de vampiers en de gedachten van de mensen om hen heen.
Het verhaal beschrijft zijn kant van het verhaal over de wijze waarop ze verliefd op elkaar worden. Je ontdekt wat er in Edward om ging toen hij Bella voor het eerst “rook”, waarom hij haar daarna volgde en hoe hij die dag in de weide had besloten dat ze het samen konden proberen. Je merkt ook het verschil tussen zijn einde van het verhaal en haar versie van het einde van boek 1.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com.

Deze Twilight serie is ook verfilmd. Bekijk hieronder de trailer van de eerste film.

Verteller

Deze Nederlandse verteller doet het goed. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard, maar hij haalt het niet bij hetzelfde gevoel die je krijgt zoals bij de vrouwelijke Engelse verteller Ilyana Kadushin. Ik heb in het begin dan ook getwijfeld of ik niet beter de Engelse versie had moeten kopen om deze luisterserie helemaal compleet in het Engels te hebben. Ik vind deze serie zo prachtig gebracht dat ik om de zoveel jaar de boeken nogmaals beluister voor het magische gevoel, maar hoewel ik dit boek best goed vind, zie ik mezelf het niet opnieuw beluisteren. Ik vraag me af of mijn mening anders zou zijn als ik de Engelse versie had gekocht.

Mijn mening over Midnight Sun

Ik vind dit boek een mooie toevoeging aan de serie. Edwards versie van het verhaal is zeker interessant.
Hoewel dit boek je veel meer van het verhaal biedt dan Twilight, vind ik Twilight toch echt vele malen beter dan dit boek. Twilight zal ik zeker nog wel een paar keer in de toekomst luisteren, maar dit boek niet.
Twilight is zeer intens geschreven. Je voelt de emoties van de personages (in elk geval bij de Engelse versie, ik heb het nooit in het Nederlands geluisterd). Dat heb ik helemaal niet bij dit boek.
Vaak wijdt Edward uit naar het verleden en krijg je meer informatie over hem en zijn familie, maar van tijd tot tijd vond ik deze gedachten van hem juist saai overkomen.
Dit boek geeft je een andere kijk op Jasper en ik vind hem nu wel een stuk stoerder. Zijn personage wordt hiermee veel interessanter.
Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren. Zelf heb ik de boeken van deze serie al een aantal keren geluisterd. De boeken zijn veel beter dan de films.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Deezer (gratis te beluisteren) luisterboek in het Nederlands.
Recensie: Midnight Sun biedt het verhaal van Edward over de liefde tussen Bella en haar vampier in het boek Twilight.

Ik heb het boek lang geleden gekocht bij Audible. Ik heb het boek in het Engels geluisterd. Ik betaal $149.50 (was verleden jaar nog $171.92!) per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Vaak gebruik ik de credits om in een uitverkoop, zoals 1+1 gratis mijn boeken te kopen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *