De Grisha 3 – Val en verlossing – Ruin and rising

Alles over luisterboeken

De Grisha 3 – Val en verlossing – Ruin and rising

Titel : De Grisha 3 – Val en verlossing
Titel Engels: Ruin and rising
Genre: Fantasy, Young Adult
Schrijver: Leigh Bardugo 
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Lauren Fortgang
Uitgever: Rubinstein Audio
Duur van het boek: 
10 uur
Duur van het boek (Engels): 
10 uur 57 minuten
Alle luisterboeken uit deze Grishaverse serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van De Grisha 3 – Val en verlossing

Dit boek is het derde en laatste deel van deze fantasytrilogie De Grisha. Het verhaal gaat verder waar deel 2 was gebleven. Deze serie gaat over een wereld vol oorlog. De verschillende landen zijn al eeuwen verwikkeld in oorlog, maar dit verhaal gaat over de strijd tegen de Duisterling. In Ravka heeft de Duisterling de macht gegrepen. Hij is al eeuwen lang de machtigste Grisha in het rijk door zijn unieke duistere krachten, maar nu hij ook nog eens toegang heeft tot de krachten van de lichtheerser, Alina Starkov, lijkt hij onverslaanbaar. Toch is dat precies wat Alina van plan is. Met haar status als heilige zet ze alles op alles om te strijden tegen de Duisterling en daarna tegen zijn kwade creaties, zoals de Schaduwvlakte. Ze heeft alleen nog maar de vuurvogel als versterker nodig en dan zal ze sterk genoeg zijn om de Duisterling te verslaan.
Maar zoveel macht vergaren zal met een prijs komen en wat als Alina niet bereid zal zijn de hoge prijs te betalen?
Naast deze strijd en de zoektocht naar de vuurvogel gaat het ook in dit boek om Alina’s romantische gevoelens en haar relatie met Mal.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com

Bekijk hieronder de trailer van deze serie (seizoen 1) op Netflix. Seizoen 1 gaat over boek 1 Schim en schaduw.

Verteller

Ik vind deze Nederlandse uitvoering een goed waard. De verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren en vertolkt de stemmen goed.

Mijn mening

Dit is een prima einde van deze serie. Veel is geƫindigd zoals ik min of meer had verwacht, maar toch biedt de schrijver verschillende wendingen in het verhaal die je niet ziet aankomen en waarvan je niet meer weet hoe het nu verder zal moeten. We ontdekken veel over het verleden van de Duisterling.

Ik denk dat deze serie o.a. de fans van de Hunger Games zeker zal aanspreken.
Bekijk ook mijn lijst met fantasy boeken en Young Adult romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.