Vrees en wraak

Titel Engels: Children of Virtue and Vengeance
Nederlandse titel: Vrees en wraak
Genre: Young Adult
Schrijver: Tomi Adeyemi
Engelse verteller: Bahni Turpin
Duur van het Engelse boek: 17 uur 44 minuten
Alle boeken van Legacy of Orïsha serie:

Dit is boek 2, het vervolg op Bloed en beenderen/Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi.
Young Adult fantasy boeken zijn altijd interessant vanwege hun magische en avontuurlijke werelden, vol met personages met bijzondere krachten en het onbekende. Let er wel op dat dit boek niet leuk zal zijn als je deel 1 nog niet kent.

Bijzondere wereld en cultuur

Het boek beschikt over een bijzondere wereld en cultuur, die tot leven wordt gebracht door de avonturen van Zélie. Het Yoruba-element voegt een extra dimensie toe aan deze wereld en de hoofdpersonages nemen actief deel aan deze cultuur door middel van hun geloof, tradities en magische praktijken. Het is mijn eerste kennismaking met Yoruba en dat vind ik erg bijzonder aan deze serie.

Vrees en wraak van Tomi Adeyemi.

De verteller

De verteller, Bahni Turpin, speelt een belangrijke rol in deze serie. Zij brengt het verhaal tot leven en maakt het voor de lezer mogelijk om zich te verplaatsen in deze nieuwe wereld vol cultuur en magie. De verteller laat haar Yoruba-vaardigheden en uitspraken horen om deze wereld om de lezer heen te creëren. Ik kan niet veel zeggen over haar Yoruba-vaardigheden, want ik hoor dit voor het eerst.

Karakterontwikkeling

In dit boek is karakterontwikkeling een belangrijk aspect. Er zijn verschillende personages die zich in het verhaal ontwikkelen, waaronder Roën. Het verhaal volgt hun reis en hoe ze groeien in hun persoonlijkheid en hun vermogens. Maar ik moet er wel bijzeggen, dat de personages in dit verhaal behoorlijk heen en weer gaan in hun overtuigingen. Ze lijken net een weerhaan!

Mystiek element

In deze verhaalwereld wordt gebruik gemaakt van magie en mystieke elementen. Hierdoor wordt het verhaal extra spannend. De verschillende soorten magie die worden gebruikt en hoe ze werken, geven het verhaal een diepere dimensie. Het is duidelijk dat de auteur veel tijd en aandacht heeft besteed aan het ontwikkelen van de magische aspecten van het verhaal. Dit boek biedt nieuwe soorten magie. Ik ben heel benieuwd hoe de schrijver dit verder zal ontwikkelen in het vervolg van deze serie.

Ontdek het verhaal zelf door een inkijkexemplaar te bekijken.

Mijn mening

Hoewel dit boek veel magie en mystiek biedt was ik teleurgesteld door de uitvoering van het verhaal. Ik vond het eerste boek veel beter en had meer verwacht van dit verhaal. Ik had graag meer diepgang en ontwikkeling gezien in de personages en hun beslissingen.
Het verhaal verliep traag en de schrijver bleef vaak hangen in dezelfde situatie zonder dat er tempo in het verhaal kwam. Ik was teleurgesteld in vergelijking met boek 1, waar ik meer opwinding en spanning vond. Het verhaal leek stil te staan en de plot ontwikkelde zich niet snel genoeg naar mijn smaak.
Hopelijk is dit slechts de vloek van het middelste boek en zal het volgende boek geweldig zijn.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Vind hier meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie boek: Vrees en wraak van Tomi Adeyemi.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *