5 leukste luisterboeken voor Young Adult (YA)

Alles over luisterboeken

5 leukste luisterboeken voor Young Adult (YA)

Ben je op zoek naar leuke Young Adult boeken. Hier zal ik vijf leuke luisterboeken opnoemen. Ik noem hier wel de luisterboekenversie, maar er zijn natuurlijk ook paperbacks of hardcover versies van deze boeken.
Lees ook: 3 leuke romantische luisterboeken.

To all the boys I’ve loved before

Dit verhaal gaat over Lara Jean. Haar zus gaat in Schotland studeren. Omdat ze niet wil gaan studeren terwijl ze een relatie heeft, heeft ze het uitgemaakt met haar vriendje Josh. Dit was een zware klap voor hem, want hij houdt van haar hele familie en zij houden ook allemaal van hem.
Haar zus is maar net weg en dan beginnen de grote problemen voor Lara Jean.
In het verleden schreef ze voor iedere jongen op wie ze verliefd was een brief. Met die brief probeerde ze steeds alles op een rijtje te zetten om dan haar verliefdheid opzij te zetten en verder te gaan met haar leven. Ze maakte de brief altijd helemaal klaar en schreef er zelfs hun adressen op. Ze gooide haar hele ziel leeg in die brieven, want niemand anders zou die brieven ooit te zien krijgen. Ze bewaarde ze altijd op een speciale plek.
Maar wat als al die brieven ineens worden gepost? De vijf jongens zouden dan ineens te weten komen wat zij voor hen heeft gevoeld. En laat nu net één van die jongens haar zusjes ex-vriend zijn! Hoe ga je daarmee om als het jou overkomt? Lara Jean staat op het punt te ontdekken hoe ze zal reageren op deze ramp.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Er is ook een film van dit boek op Netflix en die kan ik je van harte aanraden. Het is een geweldige film vol met grappige momenten. Ik heb zelf enorm moeten lachen omdat de actrice heel goed gekozen is. De film is trouw aan het boek en maakt het kijken ervan extra leuk als je het boek al kent. Ik kan me voorstellen dat als je de film al kent, het boek extra leuk is om te lezen of luisteren, omdat je zoveel meer achtergrondinformatie krijgt over dit verhaal. Je leert de personages veel beter kennen en geniet van meer situaties in hun levens.
Bekijk de trailers hieronder. In de eerste trailer kan je zien hoe leuk het verhaal is en waar het over gaat.

Alle boeken uit deze serie:

E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Lees hier meer over dit boek.

An ember in the ashes

Nederlandse titel: De heerschappij van de maskers
Laia’s leven verandert voorgoed wanneer ze ontdekt wat haar broer, Darren, steeds uitspookt. Zijn daden komen met een prijs. Het kost hem zijn vrijheid en het leven van zijn grootouders. En Laia? Heeft hij haar nog weten te redden? Of heeft zij hem in de steek gelaten? Ze moet dit rechtzetten. Ze moet voor haar broer vechten!

Elias is op een speciale school voor de speciale Mask warriors. Hij gaat er bijna vandoor, hij heeft zijn plan al helemaal klaar en uitgewerkt, maar vandaag is een andere deserteur opgepakt. Elias moet net als alle anderen gedwongen toekijken hoe het jochie van 10 jaar doodgeslagen wordt met een zweep. Is dit zijn directe toekomst? Zal hij hier over 2 dagen terechtgesteld worden? Wat er ook gebeurt, hij wil hier geen onderdeel meer van uit maken!

Dan slaat het noodlot toe. Elias en zijn beste vriendin Hellen worden uitgekozen om mee te doen aan de beproevingen. Ook twee andere Mask warriors zijn uitgekozen. Twee zullen deze beproevingen overleven en winnen. Zij zullen samen het keizerrijk regeren. De andere twee zullen sterven.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Alle boeken uit deze serie:

Lees hier meer over dit boek.

The Graces

Het verhaal gaat over een meisje die nieuw is in het dorp. Het begin doet een beetje denken aan de Twilight saga.
Op school zitten drie kinderen uit een familie die erg bijzonder is. Iedereen wil maar al te graag horen bij deze drie kinderen. Ze hebben er alles voor over. Het is duidelijk dat deze kinderen uit de familie Grace niet normaal zijn. Ze zijn heel bijzonder. Er gaat een verhaal de ronde dat ze heksen zijn. Dat zou nog best eens waar kunnen zijn!

Het meisje, die zich later River noemt, wil graag als beste vriend opgenomen worden door deze Grace kinderen. Ze wil zelfs deel uitmaken van deze familie. Ze ziet haar plek al voor zich. Ze wil de vriendin en dus later vrouw worden van Fenrin Grace. Nu moet ze alleen nog bij het in het oog vallen. Hoe zal ze dit gaan aanpakken?

Wanneer ze een ingang in deze familie weet te vinden lijkt alles in haar leven perfect te gaan. Het geeft niet dat haar eigen familie zo gebroken is. Als ze maar bij de Graces kan horen, dan komt alles weer goed.

Maar wat is er eigenlijk mis met haar eigen familie? Waar is haar vader? Waarom is hij weg? Waarom is haar moeder zo min mogelijk thuis en legt ze steeds de nadruk op hoe fijn het is om haar als moeder te hebben?

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Alle boeken uit deze serie:

Lees hier meer over dit boek.

Divergent

Dit verhaal speelt zich af in de toekomst in de stad Chicago. Deze wereld is anders dan zoals wij nu leven. In het verhaal is hun samenleving verdeeld in facties:

  • Oprechtheid
  • Zelfverloochening
  • Onverschrokkenheid
  • Vriendschap
  • Eruditie

Elk jaar moeten de zestienjarige kinderen kiezen bij welke factie ze willen gaan horen en de rest van hun leven zullen wonen. Meestal kiezen de kinderen voor de factie waarin ze geboren zijn, maar Beatrice is de hoofdpersoon en wij maken haar twijfels mee en de keuze die ze maakt. Haar keuze is enorm moeilijk, want het betekent dat ze haar familie zal verlaten. Daarnaast heeft ze een ontdekking gedaan over zichzelf die zeer gevaarlijk is! Met wie kan ze hier over praten?
Dan begint haar proces om lid te mogen worden van haar nieuw gekozen factie. Ze zal niet automatisch lid worden omdat ze voor hen heeft gekozen. De factie wil zelf haar leden kiezen en ze willen alleen de beste onder hen. De rest wordt weggestuurd en zullen de rest van hun leven in armoede moeten leven zonder een factie. Beatrice moet al snel een lading moed in zichzelf zien te vinden, want ze kan al afvallen of doodgaan, nog voordat ze bij het hoofdkwartier van deze nieuwe fractie aankomt!

Er is een film gemaakt van deze serie. Hieronder zie je de trailer van deel 1.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Alle boeken uit deze serie:

Lees hier meer over dit boek.

E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Love & luck

Addie is met haar familie in Ierland voor de bruiloft van haar tante. Ze is zeer ongelukkig. Ze heeft een gebroken hart en ze schaamt zich heel diep voor wat ze heeft gedaan. Na deze zomervakantie zal haar nieuwe schooljaar rampzalig worden.
Haar broer weet wat ze ze heeft gedaan en hij dringt er steeds op aan dat ze het aan haar moeder moet vertellen. Ook nu weer, tijdens de trouwerij, begint hij aan te dringen. Het wordt haar te veel en ze duikt bovenop hem. Al vechtend vallen ze over de rand en donderen ze beiden naar beneden!
Gelukkig hebben ze hun val overleefd, maar de maat is vol wat hun moeder betreft. Normaal zijn ze elkaars beste vrienden en nu vechten ze al de hele zomer. Morgen gaan ze samen naar Italië om bij Addies beste vriendin te logeren. Als ze zich daar misdragen of als er ook maar iets mis gaat zullen ze allebei als straf moeten stoppen met hun sport.
Deze straf is enorm. Voetbal is Addies hele leven. Komend jaar wordt zeer belangrijk voor haar. De voetbalscouts zullen juist het komend jaar komen kijken en dit is haar beste kans om bij een goede universiteit binnen te komen. Ze werkt hard en studeert veel, maar ze heeft veel moeite op school. Haar sport is haar beste kans op een goede studie. Er mag niets mis gaan tijdens hun vakantie in Italië.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Alle boeken uit deze serie:

Lees hier meer over dit boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *