Insurgent

Titel : Insurgent
Nederlandse Titel : Divergent – Opstand
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Emma Galvin
Duur van het boek: 11 uur 22 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Na de avonturen van deel 1 zijn Tris, Tobias en de mensen die de massamoord op “Zelfverloochening” hebben overleefd op de vlucht voor “Eruditie” en de leden van “Onverschrokkenheid” die zich bij deze nieuwe revolutie hebben aangesloten.
Deze nieuwe groep heeft alle macht gegrepen en zijn bezig de andere facties aan hen te onderwerpen.
De factie “Zelfverloochening” is zo goed als uitgeroeid en bestaat niet meer. De factie “Onverschrokkenheid” is verdeeld. De helft heeft zich aangesloten bij “Eruditie” en willen de heersers van alle andere groepen worden en de andere helft walgt van hun daden en zijn boos dat ze tegen hun wil gedwongen hebben moeten deelnemen in de massamoord. Zij zijn op de vlucht.
Tris en Tobias moeten nu eerst in leven zien te blijven. De vijand zit hen op de hielen en ze zijn nergens veilig.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Er is een film gemaakt van deze serie. Hieronder zie je de trailer van deel 2 van deze serie. Zo zie je ook gelijk waar dit boek over gaat.

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Films:

Verhaallijn en ontknoping

Een groot deel van het verhaal leven we mee met Tris terwijl ze op de vlucht zijn en in leven proberen te blijven. Dit is een hele onderneming, want ook al zouden andere facties hun bescherming en onderdak willen bieden, wanneer deze facties geconfronteerd worden met een leger, terwijl ze zelf geen “vechters” hebben, is het lastig om voorzichzelf op te komen, laat staan voor een ander!
Later in het boek zullen ze terug moeten vechten. Ze moeten opkomen voor de bevolking van deze stad en tirannie tegen houden, maar Tris ontdekt dat er meer is om voor te vechten dan alleen vrijheid. De waarheid staat op het spel en dat is de reden dat haar ouders en hun factie is uitgemoord. Haar ouders wilden deze waarheid juist aan iedereen bekend maken. Dit boek staat in het teken van ontdekkingen en wentelingen. Mensen die goed zijn in hun hart, doen niet alleen maar goede dingen en hun bedoelingen en acties zijn niet altijd goed. Dat betekent ook dat mensen die in hun hart slecht zijn ook niet altijd liegen, bedriegen en alleen maar slechte dingen doen. Dus weet jij wanneer je op iemand kan vertrouwen?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind dat deze verteller het nog beter doet dan in boek 1. Ik vind haar uitvoering ruimvoldoende.

Mijn mening

Mooi verhaal en zeer spannend!
Er is veel actie in het verhaal en nergens wordt het verhaal traag. Toch neemt de schrijver goed de tijd om te laten merken hoe moeilijk Tris het heeft. Ze heeft haar beste vriend moeten doden en ze kan zichzelf niet vergeven en om deze pijn extra gevoelig en onvergeeflijk te maken heeft ze die dag twee keer in dezelfde situatie gezeten. De eerste keer heeft ze bijna niet geaarzeld voordat ze haar beste vriend heeft doodgeschoten. De tweede keer heeft ze een grote risico genomen om de liefde van haar leven te redden.
Ze verdient het niet om nog in leven te zijn terwijl lieve en moedige mensen, waaronder haar ouders en haar beste vriend, zijn gedood. En hoewel dit allemaal behoorlijk dramatisch is wordt dit nergens in het verhaal als dramatisch benadrukt. Dit komt allemaal in actiemomenten naar voren en dat vind ik behoorlijk prettig. Ik ben juist met andere series gestopt, omdat ik niet zo van te dik bovenop gelegde drama houdt en de schrijver weet het in dit boek in prima proporties aan te bieden.

Dit boek is geschikt voor tieners van 15+ jaar. Verliefdheid speelt een grote rol in het boek en op zich is het best onschuldig (hier en daar een zoen).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands (de drie boeken in één).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *