Four: The initiate

Titel : Four: The initiate
Nederlandse Titel : Divergent – De aspirant
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Aaron Stanford
Duur van het boek: 1 uur 31 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Heb je genoten van de serie Divergent? Dit is deel 2 van de serie over de personage Four (Tobias). Tobias leert dat zijn trainingstijd bij Onverschrokkenheid meer is dan alleen maar zijn angsten overwinnen en winnen in gevechten. Hij gaat hier voortaan wonen en Amar, zijn trainer, leert hem dat deze tijd bepalend zal zijn voor zijn verdere leven hier. Dit is het moment om vrienden voor het leven te maken! Hoe brengt hij zijn trainingstijd door? We volgen hem in dit verhaal totdat hij klaar is met zijn training en zijn rang krijgt.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Films:

Verhaallijn en ontknoping

We leven mee met Four in zijn gevechten bij het eerste onderdeel van zijn training en zijn moeilijkheden bij het tweede onderdeel. Hier ontdekt zijn trainer dat Four “anders is” net als hijzelf en dat je dit geheim moet houden. Al snel komen belangrijke mensen van Eruditie naar hem in zijn simulatie kijken. Hij heeft van zijn vader geleerd hoe hij moet reageren in zo’n simulatie en nog belangrijker: hij heeft geleerd hoe hij NIET moet reageren, omdat dat gevaarlijk is!

Dit boek (en de andere drie Fourboeken) kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende +.

Mijn mening

Het is jammer dat de schrijver alles zo beknopt en hap snap naar voren brengt. In Divergent brengt ze deze situaties veel uitgebreider en levendiger naar voren. Je leeft als het ware helemaal mee met Tris en het is ook allemaal erg spannend. Hier voelen veel onderdelen aan als een opsomming. Dit boek over Four, net als boek 1 van Four, biedt geen uitgebreide verhaallijn waar naartoe wordt gewerkt. Het is meer het doorlopen van gebeurtenissen die we al wisten uit de Divergentboeken. Dit boek is wel leuk, (klein beetje) spannend en zeker leuk als je extra wil genieten van deze Divergentwereld, maar het is jammer dat ze tot nu toe niet echt meer diepgang bieden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *