Love & luck

Titel : Love & luck
Nederlandse Titel : Liefde & geluk
Genre: Young adult
Schrijver: Jenna Evans Welch
Verteller : Lisa Flanagan
Duur van het boek: 7 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • Love & gelato (liefde & gelato)
  • Love & luck (liefde & geluk)

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Addie is met haar familie in Ierland voor de bruiloft van haar tante. Ze is zeer ongelukkig. Ze heeft een gebroken hart en ze schaamt zich heel diep voor wat ze heeft gedaan. Na deze zomervakantie zal haar nieuwe schooljaar rampzalig worden.
Haar broer weet wat ze ze heeft gedaan en hij dringt er steeds op aan dat ze het aan haar moeder moet vertellen. Ook nu weer, tijdens de trouwerij, begint hij aan te dringen. Het wordt haar te veel en ze duikt bovenop hem. Al vechtend vallen ze over de rand en donderen ze beiden naar beneden!
Gelukkig hebben ze hun val overleefd, maar de maat is vol wat hun moeder betreft. Normaal zijn ze elkaars beste vrienden en nu vechten ze al de hele zomer. Morgen gaan ze samen naar Italië om bij Addies beste vriendin te logeren. Als ze zich daar misdragen of als er ook maar iets mis gaat zullen ze allebei als straf moeten stoppen met hun sport.
Deze straf is enorm. Voetbal is Addies hele leven. Komend jaar wordt zeer belangrijk voor haar. De voetbalscouts zullen juist het komend jaar komen kijken en dit is haar beste kans om bij een goede universiteit binnen te komen. Ze werkt hard en studeert veel, maar ze heeft veel moeite op school. Haar sport is haar beste kans op een goede studie. Er mag niets mis gaan tijdens hun vakantie in Italië.

Verhaallijn en ontknoping

Addie zit behoorlijk in de knoop met zichzelf. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door liefdesverdriet, maar er is meer aan de hand waar wij als lezers/luisteraars nog niets vanaf weten. Wat er ook is gebeurd deze zomer het heeft een behoorlijke scheur veroorzaakt tussen de relatie van Addie en haar lievelingsbroer Ian. Het lijkt er op dat hen nog een flinke portie staat te wachten wanneer ze straks weer naar school moeten.
Morgen gaan Addie en haar broer samen een week naar Italië. Er mag niets misgaan….
Maar Addie is niet de enige die zich zonder nadenken in een avontuur kan storten. Haar broer Ian kan er ook wat van en zo krijgen we als luisteraars de ingrediënten voor een heerlijk avontuur in Ierland.
Addie ontmoet een goede en geheime vriend van Ian en met z’n drieën rijden ze in een krakkemikkige auto dwars door Ierland. Addie heeft haar reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet meegenomen. Als ze dan toch genoodzaakt is haar toekomst te riskeren voor haar broers wilde plan dan kan ze net zo goed proberen haar hart weer te helen voordat ze terug naar huis moet gaan waar ze iedereen onder ogen moet zien te komen.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het heel goed. Ik vind haar accenten ook heel fijn om naar te luisteren. Het brengt een mooi gevoel voor Ierland over. Ze weet wel duidelijk de verschillende personages te halen horen. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Wat een prachtig verhaal, waarbij de liefde voor Ierland heel mooi naar voren komt. Ik vind de mix tussen het verhaal en de delen van de reisgids ook heel erg mooi. De verteller brengt deze bijzondere reisgids tot leven met een prachtige eigen stem. Het klinkt vaak alsof een feeënkoningin je aanmoedigt om je leven op orde te krijgen.
Het verhaal gaat grotendeels over (liefdes)verdriet, schaamte en het herstellen van de relatie tussen Addie en haar broer Ian. Dit alles komt op een bijzondere wijze naar voren, omdat je niet weet waar Addie zich voor schaamt. Wat heeft ze gedaan waardoor haar broer zo boos op haar is?
Tijdens deze reis leren de personages zichzelf weer terug te vinden en ontdekken ze meer over zichzelf en de ander.
Er is heel veel dat Addie nog niet weet over haar broer. Hij is de ster thuis en ze leeft al haar hele leven in zijn schaduw. Toch zou ze niet in zijn schoenen willen staan, maar dat weet ze nog niet.
Addie is een ideale meid. Ze is slim (ook al heeft ze veel moeite op school), sterk, atletisch, moedig en super stoer. Ik denk dat menige meiden net zo sterk en stoer zouden willen zijn als Addie. Het zou het leven een stuk makkelijker maken en toch is dat niet het geval, want anders zouden we dit boek niet lezen…… Wat is er toch gebeurd deze zomer met Addie? Wat heeft ze gedaan? De schrijver bouwt deze (toch wel voorspelbare) mysterie heel mooi op, terwijl ze je op een prachtige wijze meetrekt in deze roadtrip door Ierland.

Ik zou bijna willen zeggen dat dit een geweldig Young Adult boek is met een vleugje romantiek, ware het niet dat de (weinige) romantische delen helemaal niet zijn zoals je gewend bent en zeker niet het doel van het verhaal zijn. Dit is geen zoetsappig verhaal over jezelf leren kennen en dan verliefd worden. Dit verhaal gaat over jezelf onder ogen komen en er zijn voor je vrienden en familie ook al heb je het zelf moeilijk. Zowel Addie, Ian als Rowan hebben allemaal hun eigen portie verdriet en moeilijkheden te verwerken en toch zijn ze keer op keer sterk voor de ander. Ze laten ons lezers en luisteraars zien hoe waardevol vrienden en familie zijn. Kortom: liefde en geluk is niet zozeer de liefde van je leven vinden, maar je eigen liefde en geluk vinden voor jezelf en je leefomgeving.

De schrijver heeft een heerlijke schrijfstijl. Je wordt zo in het verhaal gezogen dat je pas kan stoppen wanneer je het verhaal uit hebt. Nu ben ik ook wel erg benieuwd geworden naar het eerste deel: liefde & gelato. Door dit verhaal weet ik natuurlijk al wel grotendeels waar dit over zal gaan en hoe het zal eindigen, maar als het net zo heerlijk is geschreven geeft dat vast helemaal niets.
Heb je zin in een luchtig en vooral positief verhaal? Dan denk ik wel dat je van dit boek zal genieten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *