Four: The son

Titel : Four: The son
Nederlandse Titel : Divergent – De zoon
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Aaron Stanford
Duur van het boek: 1 uur 28 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Heb je genoten van de serie Divergent? Dit is deel 3 van de serie over de personage Four (Tobias). Four moet zijn koers bepalen. Hij is op de eerste rang geëindigd van zijn trainingsklas. Dat betekent dat hij veel mogelijkheden heeft bij het kiezen van zijn werk in Onverschrokkenheid. Hij zou graag een trainer willen worden voor de nieuwe aspiranten. De leider van Onverschrokkenheid vraagt hem mee te doen met een speciale training voor leiders. Er is een plekje vrij en Max zou hem graag willen laten delen aan deze training, net als Eric die op de tweede plek (na Four) is geëindigd. Ondertussen merkt Four dat er iemand in zijn nieuwe huis rondspookt wanneer hij niet thuis is. Op een dag ligt er zelfs een brief! Deze geheimzinnige persoon wil met hem afspreken!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Films:

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal gaat vooral over de keuze die Four te wachten staat voor zijn verdere leven en de ontdekkingen over de toekomst van de factie Onverschrokkenheid. Samen met Four ontdekken we het een en ander over de twee facties Onverschrokkenheid en Eruditie. Ook leren we meer over de factielozen.

Dit boek (en de andere drie Fourboeken) kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende +.

Mijn mening

Ik ben wel blij dat ik eerst met de serie Divergent ben begonnen en daarna pas deze boeken over Four.
Divergent is veel uitgebreider en spannender geschreven en het is leuker om samen met Tris alles te ontdekken. In deze serie komen diezelfde ontdekkingen ook aan de orde, maar dan veel minder spannend. Dus lees je deze reviews om te bedenken wat je eerst gaat luisteren: deze Four boeken of de drie Divergent boeken? Dan raad ik je aan te beginnen met de drie Divergent boeken.
Wel vind ik deze boeken een leuke aanvulling als je fan bent van deze serie. Maar ik zou deze luisterboeken niet los kopen bij Audible. Ik zou of de hele collectie van vier boeken kopen voor rond de 20 euro of een poosje lid worden van Storytel en deze boeken samen met de andere drie Divergentboeken luisteren binnen die tijd en anders zijn de Nederlandse ebookversies op Bol.com ook nog lekker goedkoop.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *