De Nachtbrenger

Titel: De Nachtbrenger
Titel:
A reaper at the gates
Serie: 
An ember in the ashes
Genre: 
 Fantasy, Young Adult
Schrijver: Sabaa Tahir
Verteller:  Aysha Kala, Jack Farrar, Samantha Sutherland en Fred Gaminara
Duur van het boek: 14 uur 37 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Maanden nadat Elias en Laia haar broer Darren hebben bevrijd is het leven erg moeilijk geworden in het Keizerrijk. Nu de Scholars, de voormalige slaven, bijna uitgeroeid zijn kijkt de keizer uit naar nieuwe slaven. De stammen lijken een logische keuze om deze lege plekken als slaven in te nemen. Hoewel de stammen jarenlang redelijk beschermd hebben kunnen leven dankzij een overeenkomst met de vorige keizer, worden ze nu aangevallen, gedood en gevangen genomen. Deze nieuwe keizer houdt zich niet aan de overeenkomsten van de vorige keizer!
Darren heeft nog geen enkel zwaard gemaakt voor de vrijheidsstrijders. Velen hebben hun leven voor hem opgeofferd om hem vrij te krijgen. Als hij een zwaard probeert te maken en het mislukt, dan zijn al die verloren levens voor niets geweest. Hij durft het niet. Laia voelt zich schuldig voor wat zij de wereld heeft aangedaan toen zij in een vriend vertrouwde. Een Djin apocalypse is op komst. Zij moet de Nachtbrenger tegenhouden!

Elias heeft ondertussen zijn eigen problemen. Hij heeft een taak op zich genomen waar het lot van de wereld vanaf hangt. Hij moet het leven loslaten en zich alleen nog maar met zijn taak bezighouden. Dat is heel moeilijk als je van de mensen om je heen houdt en als je om ze geeft.

Helen probeert haar zusje in leven te houden. Ze moet de commandant tegenhouden en uitschakelen. Maar hoe schakel je iemand uit die zo slim en gemeen is en mensenlevens opoffert alsof het niets is?

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.


Deel 1 van deze serie is voor een mooie prijs te koop als E-book in de Itunes Store. Ook de andere twee delen zijn in het Nederlands te koop.

Verhaallijn en ontknoping

De schrijver neemt nu meer tijd om de personages klaar te maken voor het bereiken van hun persoonlijke doelen.
Richting de helft van het boek zijn de personages nog niet veel opgeschoten met hun doelen. Niet dat het saai is hoor, integendeel! Er is al wel heel veel gebeurd in het verhaal, maar zij zelf maken kleine stapjes richting het einde.
Elk personage heeft zijn eigen probleem en een eigen doel om te behalen. Hun eigen leven en vooral de levens van anderen hangen van hun daden af.
Hoewel ze hard werken en goed hun best doen ondergaan ze meer tegenslagen dan succes.
Ik dacht de hele tijd dat dit het laatste deel was van deze serie. Toen ik nog maar 3 uur te gaan had werd het wel erg spannend. Hoe gaat deze serie aflopen in 3 uur? Later toen ik nog maar een half uur te gaan had begon ik pas door te krijgen dat deze serie nog lang niet voorbij is. Het avontuur krijgt aan het einde van dit boek een eigen afronding, maar het is nog lang niet voorbij!

Verteller

De nieuwe verteller vertelt de belevenissen van de Nachtbrenger. Hij komt pas aan het einde van het verhaal aan de beurt. Ik vond zijn stuk te kort om er echt een mening over te vormen.
Mijn mening over de andere vertellers blijven hetzelfde. De verteller van Elias en Hellen zijn heel fijn om naar te luisteren en de verteller van Laia vind ik het minder goed doen.

Mijn mening

Ik begon anders aan dit boek. Ik had niet goed gekeken en dacht dat dit het einde van de serie zou zijn. Daardoor was ik best teleurgesteld, want ik houd ervan om een serie in één keer af te luisteren. Nu, midden 2018, moet ik wachten op het volgende deel.

Los daarvan vond ik dit deel wel veel trager vergeleken bij deel 1 en 2. Begrijp me niet verkeerd, ik blijf deze serie heel goed vinden en ook dit deel vind ik zeker wel een aanrader. Maar deel 1 en 2 vond ik wel beter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *