Four the Transfer: A divergent story

Titel : Four the Transfer: A divergent story
Nederlandse Titel : Divergent – De overstapper
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Aaron Stanford
Duur van het boek: 1 uur 16 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Heb je genoten van de serie Divergent? In dit boek leren we Four (Tobias) beter kennen.
We weten al dat hij van zelfverloochening is overgestapt naar onverschrokkenheid, omdat hij mishandeld werd door zijn vader. Uit angst voor zijn vader heeft hij op zijn zestiende een nieuwe factie gekozen. In dit boek volgen we hem op zijn zestiende.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Films:

Verhaallijn en ontknoping

We kruipen kort in het leven van Tobias tot het moment waarop hij zijn nieuwe naam “Four” krijgt. We maken mee hoe het voor hem was om bij zijn vader te wonen en ontdekken hoe zijn test is gegaan waarbij hij te horen kreeg welke factie het beste bij hem past.

Dit boek (en de andere drie Fourboeken) kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende +.

Mijn mening

Het is een kort verhaal in de wereld van Divergent waarbij we even in de huid van Tobias mogen kruipen. Je weet natuurlijk al hoe dit verhaal zal aflopen, maar toch is het verhaal nog best vermakelijk en ook een beetje spannend. Deze schrijver weet de spanning heel mooi op te bouwen, zelfs als je alles al weet. Erg bijzonder!
Wel ben ik ervan overtuigd dat ik dit verhaal leuk vind, omdat ik al kennis heb gemaakt met deze vreemde wereld en de personages in dit verhaal. Ik had eerst getwijfeld of ik met dit boek wilde beginnen en de andere boeken van Four en dan pas de Divergentserie, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Dit is meer een verdere kennismaking met een personage. Het was toch leuker om Four voor het eerst te leren kennen in Divergent.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *