To all the boys I’ve loved before

Titel : To all the boys I’ve loved before
Nederlandse Titel : Aan alle jongens van wie ik hield
Genre: Young adult
Schrijver: Jenny Han
Verteller : Laura Knight-Keating
Duur van het boek: 8 uur 59 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Je kan de Nederlandse versie van dit verhaal als E-book lezen met Storytel.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over Lara Jean. Haar zus gaat in Schotland studeren. Omdat ze niet wil gaan studeren terwijl ze een relatie heeft, heeft ze het uitgemaakt met haar vriendje Josh. Dit was een zware klap voor hem, want hij houdt van haar hele familie en zij houden ook allemaal van hem.
Haar zus is maar net weg en dan beginnen de grote problemen voor Lara Jean.
In het verleden schreef ze voor iedere jongen op wie ze verliefd was een brief. Met die brief probeerde ze steeds alles op een rijtje te zetten om dan haar verliefdheid opzij te zetten en verder te gaan met haar leven. Ze maakte de brief altijd helemaal klaar en schreef er zelfs hun adressen op. Ze gooide haar hele ziel leeg in die brieven, want niemand anders zou die brieven ooit te zien krijgen. Ze bewaarde ze altijd op een speciale plek.
Maar wat als al die brieven ineens worden gepost? De vijf jongens zouden dan ineens te weten komen wat zij voor hen heeft gevoeld. En laat nu net één van die jongens haar zusjes ex-vriend zijn! Hoe ga je daarmee om als het jou overkomt? Lara Jean staat op het punt te ontdekken hoe ze zal reageren op deze ramp.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Er is ook een film van dit boek op Netflix en die kan ik je van harte aanraden. Het is een geweldige film vol met grappige momenten. Ik heb zelf enorm moeten lachen omdat de actrice heel goed gekozen is. De film is trouw aan het boek en maakt het kijken ervan extra leuk als je het boek al kent. Ik kan me voorstellen dat als je de film al kent, het boek extra leuk is om te lezen of luisteren, omdat je zoveel meer achtergrondinformatie krijgt over dit verhaal. Je leert de personages veel beter kennen en geniet van meer situaties in hun levens.
Bekijk de trailers hieronder. In de eerste trailer kan je zien hoe leuk het verhaal is en waar het over gaat.

In onderstaande trailer zie je dat het verhaal ook gaat over de groei die een jong meisje meemaakt in haar leven. Hoe ze zichzelf al die jaren thuis heeft verstopt en nu eindelijk op avontuur gaat en mooie momenten in het leven begint te verzamelen door ze eindelijk eens te ervaren.

E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verhaallijn en ontknoping

Lara Jean raakt in paniek wanneer ze merkt dat haar vijf liefdesbrieven per ongeluk verzonden zijn. Ze ontdekt dit wanneer één van de jongens op haar afkomt om over haar brief te praten en haar de brief laat zien.
Dit kan toch niet waar zijn!? Hoe is dit gebeurd?
Dat betekent dat Josh, de ex-vriend van haar zus ook zijn brief heeft gekregen. Ze heeft die brief twee jaar geleden geschreven toen haar zus ineens een relatie met hem kreeg. Ze weet zeker dat die twee wel weer bij elkaar zullen komen, omdat ze zoveel van elkaar houden, maar wat moet ze doen nu hij weet wat ze voor hem voelt?
Ze kan maar één ding bedenken: ze heeft een vriendje nodig EN WEL NU!

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het heel goed. Ik vind haar stem heel fijn om naar te luisteren en ze brengt het verhaal heel magisch over. Je hangt aan haar lippen en kan niet wachten totdat je het verhaal uit hebt. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Wat een heerlijk verhaal! Ik heb het in één ruk afgeluisterd. Ik ben maar van alles gaan doen inclusief het huishouden, zodat ik dit verhaal in één keer kon afmaken.
De schrijver heeft een fijne schrijfstijl en zuigt je helemaal in het verhaal. Ik heb het verhaal kort moeten onderbreken, omdat ik even de deur uit moest, maar ik bleef maar met mijn hoofd bij het verhaal.
Als ik achteraf terug denk aan het verhaal zie ik pas dat de verhaallijn aardig voorspelbaar is, maar wanneer je middenin het verhaal zit heb je dat gevoel helemaal niet. De schrijver schrijft zo aangrijpend dat je niet verder kan denken dan wat er op dat moment gebeurt in het verhaal.

Het verhaal is luchtig en lekker “feelgood”. Dit is een makkelijke chicklit voor meisjes vanaf 14 jaar.

In het verhaal komt het onderwerp seks wel (kort) aan bod, maar het gebeurt niet in het verhaal, het wordt alleen ter sprake gebracht.
De hoofdpersoon is een serieus meisje die niet gelooft in seks voor het huwelijk.

Het verhaal heeft een open einde die je best goed voor jezelf kan invullen, maar gelukkig kan ik snel verder gaan met deel twee en ik begin gelijk! Mijn huis wordt vast superschoon door deze serie!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Een gedachte over “To all the boys I’ve loved before

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *