Allegiant

Titel : Allegiant
Nederlandse Titel : Divergent – Samensmelting
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Emma Galvin en Aaron Stanford
Duur van het boek: 11 uur 51 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Tris zit gevangen samen met de twee meisjes die haar bij haar onderneming hebben geholpen. Ze zullen ondervraagd worden met waarheidsserum over hun daden tegen de orders van de nieuwe leider, de moeder van Tobias. Als ze schuldig worden bevonden zullen ze geëxecuteerd worden als oorlogsmisdadigers. Omdat Tris het waarheidsserum kan weerstaan, lukt het haar om haar verhaal anders te vertellen waardoor ze onschuldig bevonden wordt. Op deze wijze weet ze ook de andere twee meisjes vrij te pleiten.
Hun wereld staat nog steeds op de kop. Ze hebben de ene tiran ingeruild voor een andere. Nu ze vrij is wil ze haar pijlen een andere kant op richten: wie zijn de mensen buiten hun stad en waarom zitten zij hierbinnen opgesloten? Ze besluit op onderzoek uit te gaan.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Er is een film gemaakt van deze serie. Hieronder zie je de trailer van deel 1.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Films:

Verhaallijn en ontknoping

Er is veel actie in dit boek en er valt veel te ontdekken over deze wereld en het doel voor de stad Chicago.
Tris ontdekt dat haar moeder niet in Chicago is geboren. Ze komt van buiten de stad en is in de “echte wereld” geboren.
De mensheid is te ver gegaan in hun technologie en hebben zichzelf daarmee ernstig beschadigd en daarom hebben ze Chicago ingericht als middel om hun fouten te corrigeren.
De facties zijn door deze mensen verzonnen als middel om de inwoners van Chicago in toom te houden en Tris ziet al snel in dat ze ook hier buiten hun eigen middelen hebben om de rest van de mensheid in toom te houden.
Dit is het einde van deze drie verhalen. Vol spanning en avontuur beleven we samen met Tobias en Tris hoe de toekomst van de stad Chicago vorm gaat krijgen.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Het verhaal wordt nu door twee personen verteld. We maken deze avonturen mee vanuit de kant van Tris en Tobias. De mannelijke stem voor Tobias is best goed. Hij klinkt veel beter dan de vrouwelijke stem. Ik vind deze uitvoering daarom ook ruim voldoende +.

Mijn mening

Wat een beladen boek! Er is behoorlijk wat mis met deze wereld en hoe de mensen over elkaar denken en met elkaar omgaan. Dit alles moet grotendeels worden opgelost in dit boek om deze serie af te ronden.
Er valt daarom genoeg te ontdekken en te beleven. Wel is dit boek veel emotioneler dan de vorige boeken. De gevoelens van de personages komen in dit verhaal nadrukkelijk naar voren en vormen bijna een les voor je als lezer.
Het boek kaart aan dat je leven soms in duigen kan liggen en dat het moeilijk kan zijn om alle stukken weer bijeen te rapen om opnieuw te beginnen, maar dat dit wel de beste oplossing is. Een dierbare verliezen, elkaar vergeven en samen een nieuwe start maken zijn belangrijke thema’s in dit boek.
Op zich vind ik het einde wel voldoende bevredigend (maar niet geweldig!)
Er is ook een serie over Four (Tobias). Ik zit eraan te denken om daar binnenkort aan te beginnen. Eens kijken wat ik ervan vind.

Dit boek is geschikt voor tieners van 15+ jaar. Verliefdheid speelt een grote rol in het boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands (De drie delen in één)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *