De heerschappij van de maskers

Titel: De heerschappij van de maskers Titel: An ember in the ashes Serie: An ember in the ashes Genre:  Fantasy, Young Adult Schrijver: Sabaa Tahir Verteller:  Aysha Kala en Jack Farrar Duur van het boek: 13 uur 56 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Laia’s leven verandert voorgoed wanneer ze ontdekt wat haar broer, Darren, steeds uitspookt. Zijn daden komen met een prijs. Het kost hem zijn vrijheid en het leven van zijn grootouders. En Laia? Heeft hij haar nog weten te redden? Of heeft zij hem in de steek gelaten? Ze moet dit rechtzetten. Ze moet voor haar broer vechten! Elias is op een speciale school voor de speciale Mask warriors. Hij gaat er bijna vandoor, hij heeft zijn plan al helemaal klaar en uitgewerkt, maar vandaag is een andere deserteur opgepakt. Elias moet net als alle anderen gedwongen toekijken hoe het jochie van 10 jaar doodgeslagen wordt met een zweep. Is dit zijn directe toekomst? Zal hij hier over 2 dagen terechtgesteld worden? Wat er ook gebeurt, hij wil hier geen onderdeel meer van uit maken! Dan slaat het noodlot toe. Elias en zijn beste vriendin Hellen worden uitgekozen om mee te doen aan de beproevingen. Ook twee andere Mask warriors zijn uitgekozen. Twee zullen deze beproevingen overleven en winnen. Zij zullen samen het keizerrijk regeren. De andere twee zullen sterven. Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Een nieuwe wereld om als lezer te verkennen. Je ontdekt dit avontuur in een fantasywereld door het leven van twee jonge mensen te volgen. De ene keer luister je naar wat Laia meemaakt en daarna leef je weer mee met Elias. Zij zullen vast een grote rol gaan spelen in dit keizerrijk. Het is echt heel spannend om te luisteren naar wat ze allebei beleven. Het leven in deze wereld is heel zwaar. Onderdrukking is de norm. Of je nu slaaf bent, een overwonnen volk of een lid van de onderdrukkers. Niemand is vrij om te gaan en staan waar die wil en er is geen keuzevrijheid. Het verhaal zit vol met bijzondere en vooral aangrijpende wendingen. Niets is zeker in dit verhaal. Je komt er alleen maar achter door te luisteren en te horen wat de schrijver voor je heeft bedacht. Gissen naar hoe de vork in zijn steel zit heeft helemaal geen zin. Deze boeken zijn ook in het Nederlands te koop. Nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

Het verhaal wordt eerst verteld door een jong meisje met een Engels accent. Ze vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van Laia. Daarna neemt een jonge man (ietsje ouder dan het meisje) het van haar over en vertelt het verhaal vanuit de situatie van Elias Haar stem is even wennen. Ze leest alles met dezelfde stem voor. Het is soms even lastig uit te vinden wie iets gezegd heeft. Al haar personages hebben dezelfde stem. Zijn stem is wel prettig om naar te luisteren en beter te volgen.

Mijn mening

Mooi verhaal! Echt een aanrader! Het verhaal is prachtig beschreven. Je leeft helemaal mee met Laia en Elias. Hun leven is zo zwaar en je wenst ze eindelijk wat geluk toe. Het gaat om best wel heftige situaties, maar ze worden toch wel licht beschreven waardoor het nergens afschuwelijk wordt. Alles wordt beschreven als een beproeving en een overwinning wanneer ze het hebben overleefd. Al direct aan het begin van het boek blijkt dat de angst voor verkrachting heel groot is en toch voel je nergens deze angst. Het wordt alleen maar beschreven. Hetzelfde geldt voor de lijfstraffen die aan de lopende band worden uitgedeeld aan de inwoners van deze wereld. Al aan het begin van het verhaal wordt een kindje van 10 jaar doodgeslagen met een zweep. En toch klinkt het gruwelijker wanneer je het hier leest, dan het klinkt in het verhaal. Ik bezit dan ook niet het talent van deze schrijver om zulke gruwelijke angsten en gebeurtenissen licht te beschrijven. Wel vind ik het belangrijk om deze gebeurtenissen aan je mee te delen, zodat je voor jezelf kan inschatten of je dit boek geschikt vindt voor jezelf of je tiener. Zelf ben ik best gevoelig en lees ik daarom ook nooit drama’s want daar kan ik niet zo goed tegen. Bij dit boek heb ik daar niet zo last van. Dat is knap geschreven van de schrijver. Verder speelt verliefdheid een grote rol in dit boek. Verliefdheid en verwarring gaan hand in hand in dit verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *