Een fakkel tegen het duister

Titel: Een fakkel tegen het duister Titel: A torch against the night Serie: An ember in the ashes Genre:  Fantasy, Young Adult Schrijver: Sabaa Tahir Verteller:  Aysha Kala, Jack Farrar en Samantha Sutherland Duur van het boek: 14 uur 17 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat direct verder waar deel 1 is geëindigd. Als je deze beide verhalen direct na elkaar luistert is dat dan ook wel heel prettig. Het voelt niet echt als een nieuw boek. Het voelt als één heel dik boek zonder onderbreking. Het verhaal wordt door drie vertellers voorgelezen. Naast Elias en Laia vertelt ook Hellen nu het verhaal aan je vanuit de ik-vorm. Elias en Laia hebben samen een doel. Ze gaan de broer van Laia, Darren, bevrijden. Dit lijkt een onmogelijke taak. Ze worden opgejaagd door de beste soldaten van het keizerrijk. Ondertussen worden alle mensen van het Scholar ras, inclusief de gevangenen, stad voor stad afgeslacht. Zullen ze op tijd zijn? Kunnen ze slagen in hun missie? Ondertussen staat Helen voor haar eigen onmogelijke taak. Zij moet haar (voormalige) beste vriend en liefde van haar leven opsporen en openlijk executeren. Zij moet loyaal zijn tot het einde. Dat is het eeuwenoude motto van haar familie, maar waar ligt haar loyaliteit? Bij haar vriend of bij het keizerrijk? En is dit wel het keizerrijk waar zij voor staat? Een rijk waarin een volk wordt onderdrukt en uitgemoord. Een keizerrijk met een koning aan het hoofd die zelf volkomen verward is en zelfs gestoord lijkt? Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes. Deel 1 van deze serie is voor een mooie prijs te koop als E-book in de Itunes Store. Ook de andere twee delen zijn in het Nederlands te koop.

Verhaallijn en ontknoping

Net als deel 1 zijn de gebeurtenissen heel spannend en onvoorspelbaar. Je leeft zo enorm mee met de hoofdpersonen en krijgt als luisteraar toch steeds enorm veel voor je kiezen. Je wenst de drie hoofdpersonages alle geluk van de wereld toe, maar dit is zeker geen rooskleurig sprookje. Ze leven nog steeds en hebben daarbij al meer dan genoeg geluk. De rest komt ze zeker niet aanwaaien. Het is een verhaal vol moed, overmacht en sterk zijn. Hulp komt uit onverwachte hoeken en op onverwachte momenten. Maar hetzelfde geldt ook voor wanhoop en tegenspoed. Er zijn aardig wat aanwijzingen in het verhaal waarvan je weet dat ze naar een belangrijke wenteling wijzen, maar het is zo moeilijk om te raden wat er gaat gebeuren. Het is allemaal zo spannend en onvoorspelbaar. Het einde is mooi en heel bijzonder. Dit deel van het avontuur is voor nu afgesloten, vele vragen zijn beantwoord en je hebt veel nieuwe informatie gekregen. Maar het is nog lang niet afgelopen. Er staat nog steeds heel veel op het spel en er is zeker nog een boel te beleven straks in deel 3. Deze boeken zijn ook in het Nederlands te koop. Nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

De nieuwe verteller vertelt de belevenissen van Hellen. In deel 1 was haar rol beperkt. Ze was de beste vriendin van Elias en maakte toch best wat mee, maar het werd altijd verteld vanuit de beleving van Elias en Laia. In dit deel speelt ze een veel grotere rol en heeft haar rol een eigen verteller. Deze verteller is veel beter dan de verteller van Laia. Ze leest haar tekst vol gevoel voor en heeft ook betere stemmen bij de personages. De verteller van Laia blijft net als in deel 1 moeilijker te volgen bij de verschillende personages. Al haar personages klinken hetzelfde. Je moet vaak even uitvogelen wie nu aan het spreken is. Dat vind ik wel jammer. De verteller van Elias vertelt zijn deel ook nu weer met een mooie stem. Zijn deel is goed te volgen en heel fijn om naar te luisteren.

Mijn mening

Het verhaal houdt de spanning vanuit deel 1 heel mooi vast. Zelfs na 3 uur in het verhaal voelt het nog steeds alsof ik naar één groot avontuur aan het luisteren ben. Pas tegen het einde begin ik door te krijgen hoe bepaalde onderdelen van het verhaal in elkaar zitten en met elkaar verbonden zijn. Zo mooi om het gevoel te krijgen dat je niet snapt hoe je het allemaal gemist kan hebben. Dit verhaal is minstens net zo goed als deel 1. De schrijver houdt de lat hoog. Tot dusver kan ik je deze serie van harte aanraden! Op naar deel 3.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *