Divergent

Titel : Divergent
Nederlandse Titel : Divergent – Inwijding
Genre: Young adult, Science fiction
Schrijver: Veronica Roth
Verteller : Emma Galvin
Duur van het boek: 11 uur 11 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in de toekomst in de stad Chicago. Deze wereld is anders dan zoals wij nu leven. In het verhaal is hun samenleving verdeeld in facties:

  • Oprechtheid
  • Zelfverloochening
  • Onverschrokkenheid
  • Vriendschap
  • Eruditie

Elk jaar moeten de zestienjarige kinderen kiezen bij welke factie ze willen gaan horen en de rest van hun leven zullen wonen. Meestal kiezen de kinderen voor de factie waarin ze geboren zijn, maar Beatrice is de hoofdpersoon en wij maken haar twijfels mee en de keuze die ze maakt. Haar keuze is enorm moeilijk, want het betekent dat ze haar familie zal verlaten. Daarnaast heeft ze een ontdekking gedaan over zichzelf die zeer gevaarlijk is! Met wie kan ze hier over praten?
Dan begint haar proces om lid te mogen worden van haar nieuw gekozen factie. Ze zal niet automatisch lid worden omdat ze voor hen heeft gekozen. De factie wil zelf haar leden kiezen en ze willen alleen de beste onder hen. De rest wordt weggestuurd en zullen de rest van hun leven in armoede moeten leven zonder een factie. Beatrice moet al snel een lading moed in zichzelf zien te vinden, want ze kan al afvallen of doodgaan, nog voordat ze bij het hoofdkwartier van deze nieuwe fractie aankomt!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Er is een film gemaakt van deze serie. Hieronder zie je de trailer van deel 1.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Films:

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal gaat vooral over Beatrice. Ze zoekt haar eigen plek binnen deze samenleving en hoewel ze geboren is in de factie “Zelfverloochening” weet ze best dat ze er niet thuis hoort. Ze denkt vaker aan zichzelf dan zou mogen binnen deze factie. De “Onverschrokkenheid” hebben altijd al haar aandacht getrokken. Wanneer ze moet kiezen, besluit ze van factie te wisselen.
Zo begint een spannend verhaal, want niet alle kinderen die voor deze factie hebben gekozen zullen ook lid mogen worden. Het wordt een afvalrace en alleen de tien kinderen met de beste scores zullen worden toegelaten. De rest zal worden weggestuurd!
Beatrice verandert haar naam in Tris en hoopt als Tris de verandering te ondergaan die ze nodig heeft om een plekje in deze samenleving te veroveren.
Hun training is zwaar en vooral bruut. Het eerste onderdeel is vechten en ze zal zich snel moeten bijspijkeren, want ze is de kleinste en een pak slaag krijgen is zeker niet mis! Opgeven is geen optie, want de straf die daar op staat is vele malen erger dan een nacht in de ziekenboeg doorbrengen!
Terwijl we samen met Tris alle brutaliteit van haar training doorstaan en ontdekken wie vriend en vijand is, ontdekken we dat er geheimen zijn binnen deze factie. Wat zijn de leiders van deze factie van plan? Ook valt er veel te ontdekken over “divergent” zijn. Tris is divergent, maar wat betekent dit en waarom worden divergent kinderen vermoord?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik heb Emma Galvin al eens eerder gehoord in een andere YA-serie. Ook hier klinkt ze duidelijk als een tiener, maar ik vind wel dat ze het in dit boek veel beter doet dan in de serie waarin ik haar eerder was tegengekomen. Ze heeft de neiging om veel tienerdrama in haar stem te laten klinken, maar hoewel ze ook hier zo begon, herpakte ze zich best snel en vond ik haar stem een stuk prettiger klinken. Ik vind haar uitvoering voldoende +.

Mijn mening

Goed verhaal! Ik vind dit een mooi begin van deze serie. Het verhaal is lekker spannend en hoewel ik het al spannend genoeg vond om mee te maken hoe Tris een groei doormaakte om een plekje te veroveren in deze harde factie, vond ik de wenteling naar een groter verhaal ook wel heel leuk. Dat betekent nog meer avonturen binnen deze bijzondere wereld.
Ik kende de films al en dit verhaal is aardig in dezelfde lijn, maar dat maakte het luisteren naar het verhaal zeker niet minder spannend.
Het verhaal eindigt op zich wel bevredigend, maar het is een open einde en maakt dat je direct verder wil gaan met boek twee.

Dit boek is geschikt voor tieners van 15+ jaar. Verliefdheid speelt een grote rol in het boek en op zich is het best onschuldig (hier en daar een zoen).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands (de drie boeken in één).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *