The Graces

Titel: The Graces
Titel Nederlands: De Graces
Genre:  Young Adult, Fantasy
Schrijver: Laure Eve
Verteller: Jeroen Kramer
Duur van het boek: 9 uur 36 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een meisje die nieuw is in het dorp. Het begin doet een beetje denken aan de Twilight saga.
Op school zitten drie kinderen uit een familie die erg bijzonder is. Iedereen wil maar al te graag horen bij deze drie kinderen. Ze hebben er alles voor over. Het is duidelijk dat deze kinderen uit de familie Grace niet normaal zijn. Ze zijn heel bijzonder. Er gaat een verhaal de ronde dat ze heksen zijn. Dat zou nog best eens waar kunnen zijn!

Het meisje, die zich later River noemt, wil graag als beste vriend opgenomen worden door deze Grace kinderen. Ze wil zelfs deel uitmaken van deze familie. Ze ziet haar plek al voor zich. Ze wil de vriendin en dus later vrouw worden van Fenrin Grace. Nu moet ze alleen nog bij het in het oog vallen. Hoe zal ze dit gaan aanpakken?

Wanneer ze een ingang in deze familie weet te vinden lijkt alles in haar leven perfect te gaan. Het geeft niet dat haar eigen familie zo gebroken is. Als ze maar bij de Graces kan horen, dan komt alles weer goed.

Maar wat is er eigenlijk mis met haar eigen familie? Waar is haar vader? Waarom is hij weg? Waarom is haar moeder zo min mogelijk thuis en legt ze steeds de nadruk op hoe fijn het is om haar als moeder te hebben?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint gelijk over de Graces. Dit deel voelt enorm aan als Twilight. De Graces zijn mooi, charismatisch, supergeweldig, enorm rijk, enz. Ik dacht dus eerst gelijk aan een vampierboek. Zo sterk was de vergelijking dus tussen de Graces en de Cullens. Beetje bij beetje trek je de conclusie dat het hier niet om vampiers gaat, maar om heksen.

River heeft een enorme obsessie met deze familie. In het begin wil ze vooral Fenrin als vriendje, maar al gauw wil ze deel uitmaken van deze familie. Ze heeft er alles voor over om dit te bereiken. Ze creëert haar eigen personaliteit zoals de Graces haar graag zouden willen zien. Alles dat ze doet en zegt is goed uitgedacht zodat ze een weg in hun leven kan scheppen en een plekje voor zichzelf bij de Graces kan veroveren.

De Graces zijn erg bijzonder. Er klopt iets niet met deze familie. Wat er precies aan de hand is, ontdek je niet zomaar. Je zal dit moeten ontdekken door het hele boek te lezen of te beluisteren. Maar dat is niet alles, want er klopt ook iets niet met River en haar eigen familie. Haar obsessie met de Graces had natuurlijk al een belletje bij je moeten laten rinkelen….

Verteller

Op zich houd ik niet zo van luisterboeken in het Nederlands. Ik vond de stem van deze verteller toch wel heel erg fijn, waardoor ik goed van dit verhaal heb genoten. Haar uitvoering vond ik ruim voldoende.

Mijn mening

Ik luister graag naar Young Adult boeken omdat ze lekker simpel en vermakelijk zijn. Ik vond de Twilight serie ook heel leuk om naar te luisteren. Daarom begon ik ook aan deze serie.

Hoewel het verhaal in het begin erg doet denken aan de Twilight serie gaat het hier toch echt om een heel ander verhaal. Het duurt best lang voordat je als luisteraar/lezer echt begint te snappen hoe de vork in zijn steel zit.

Een groot deel van het verhaal gaat over de Graces. Wat is er aan de hand met deze familie? En het gaat vooral over Rivers manier om bij de Graces te horen.

Pas veel later in het verhaal gaat het over River zelf. Hoewel River vanaf het begin al duidelijk maakt aan zichzelf waarom ze een Grace wil worden, ontdek je pas veel later hoezeer dat te maken heeft met haar eigen verleden.

Op een gegeven moment had ik nog een uur verhaal te gaan en dacht ik dat het verhaal toch al bijna afgerond moest zijn. Had ik dat even mis zeg! Er kwam een wenteling die ik echt niet zag aankomen en dat was enorm spannend! Hoewel dit boek prettig wordt afgerond ben ik alleen maar meer nieuwsgierig geworden naar River. Wat gaat ze nu doen? Welke kant gaat dit op?
Op dit moment is deel twee nog niet beschikbaar als luisterboek. Ik denk dat ik maar de papieren versie ga lezen, want ik heb niet zo’n zin om hier heel lang op te wachten……

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *