Top 5 leuke luisterboeken (kinderboeken) voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar

Ben je op zoek naar leuke kinderboeken voor kinderen van 10, 11 of 12 jaar. Hier zal ik vijf leuke kinderboeken opnoemen. Ik noem hier wel de luisterboekenversie, maar er zijn natuurlijk ook paperbacks of hardcover versies van deze boeken.
Bekijk ook mijn lijst met leuke luisterboeken die gratis te beluisteren zijn met Kobo Plus pakket.

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Deze serie heeft wel iets weg van Harry Potter, maar dan voelt de omgeving van het verhaal leuker, grappiger en ook gezelliger.
Morrigan Crow is een vervloekt kind. Ze is geboren op Avondstond. Zij staat daarom geregistreerd in het register als vervloekt kind. Dat is niet best! Dat betekent dat ze rampen veroorzaakt. Als iemand een wedstrijd verliest is het haar schuld. Door die persoon succes te wensen brengt ze hem juist ongeluk! Als een oude vrouw de benen breekt bij het schaatsen komt het door Morrigan, omdat ze haar in de ogen heeft aangekeken! Als de kokkin een deel van de school laat afbranden doordat ze vergeten is het vuur uit te zetten is Morrigan de schuldige. Morrigan heeft haar vast een goede dag toegewenst….
Het is gewoon niet eerlijk vindt Morrigan! Maar het ergste moet nog komen….
Als dit tijdsvak afloopt zal ze sterven op Avondstond. Alle vervloekte kinderen sterven altijd op Avondstond.

Al snel is het zover… Avondstond… Hoe zal ze sterven?
Die avond staat er een vreemdeling voor de deur. Hij wil haar als leerling. Als ze niet wil sterven kan ze met hem meegaan. Dat is geen moeilijke keus toch?

Alle boeken uit deze serie:

Te koop bij Bol.com: E-book en luisterboek is gratis in Kobo Plus

Lees hier meer over dit boek.

The Girl Who Drank the Moon

Het verhaal gaat over het stadje Protectorate en het gebied eromheen. Enkele personen staan centraal in het verhaal. Je bekijkt het verhaal vanuit de ogen van deze personen.

Het verhaal begint zeer bijzonder. Er leeft een heks in het bos. Niemand heeft haar ooit gezien, omdat ze een bindende afspraak hebben met de heks. Elk jaar offert het stadje Protectorate hun jongste baby aan de heks door de baby in het bos achter te laten. De heks laat het stadje verder met rust. En daarom heeft niemand de heks ooit gezien! De baby’s zijn voorgoed verdwenen. Geen van de baby’s is ooit als kind of volwassen persoon teruggekeerd. Wat zou ze met die baby’s gedaan hebben?

Een verhaal heeft altijd twee kanten en daarom is dit verhaal ook zo bijzonder. In het bos woont inderdaad een heks. Maar de heks heeft helemaal geen afspraak met de stad! Elk jaar reist ze naar de stad Protectorate om een baby te redden. Deze sombere stad laat elk jaar op dezelfde dag een baby in het bos achter. Arm ding! De heks Xan snelt zich elk jaar om de baby te redden. Straks wordt het nog opgegeten door de wilde dieren. Waarom worden deze baby’s verlaten? Xan heeft geen idee. Ze redt de baby’s en brengt ze naar de vrije steden. Omdat deze reis zo lang duurt voedt ze de baby’s met het licht van de sterren. In de vrije steden zoekt ze naar ouders die het beste bij deze baby’s passen. Deze sterrenkinderen groeien enorm gelukkig op en zijn zeer succesvol in hun verdere leven. Ze zijn geliefd door iedereen en leiden een vol leven.

Maar dan komt er een jaar waarin een moeder weigert haar baby op te offeren. Ze staat er helemaal alleen voor en haar baby wordt haar ontnomen. Als troost wordt ze voorgoed opgesloten….
Deze baby is wel heel bijzonder en ze wordt tijdens de reis per ongeluk magisch gemaakt door de heks Xan. Ontdek samen met Xan, deze baby en enkele andere personages hoe deze twee verhalen samen één geheel vormen.

Te koop bij Bol.com:

Lees hier meer over dit boek.

Mijn bijzonder rare week met Tess

Samuel en zijn familie zijn op vakantie in Texel. De vakantie begint even slecht als het de afgelopen dagen gaat. De broer van Samuel breekt zijn enkel en ze moeten naar de dokter. Dit blijkt een enorme opgave te zijn voor het gezin, want Samuel is niet iemand die rustig stil kan zitten wachten. Door zijn hoofd dwarrelen de meest vreemde levensvragen, zoals: “Zou de laatste dino geweten hebben dat-ie de laatste was toen hij dood ging? Zou hij het erg hebben gevonden dat hij dood ging wetende dat hij de laatste was?” Op zulke vragen zitten zijn vader en broer niet te wachten terwijl ze in een volle wachtkamer bij de dokter zitten! Het is beter dat Samuel buiten gaat wachten op de parkeerplaats. Hier verandert zijn vakantie, want op de parkeerplaats ontmoet hij Tess. Dat komt goed uit, want zij heeft iemand nodig met wie ze kan leren stijldansen. Dat is voor haar van levensbelang.
Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijk zomers verhaal: een kind met een hoofd die overloopt door bijzondere gedachten en een meisje die op een parkeerplaats op zoek is naar een danspartner.

Te koop bij Bol.com: E-book en luisterboek is gratis in Kobo Plus

Lees hier meer over dit boek.

100 procent Coco

Samuel en zijn familie zijn op vakantie in Texel. De vakantie begint even slecht als het de afgelopen dagen gaat. De broer van Samuel breekt zijn enkel en ze moeten naar de dokter. Dit blijkt een enorme opgave te zijn voor het gezin, want Samuel is niet iemand die rustig stil kan zitten wachten. Door zijn hoofd dwarrelen de meest vreemde levensvragen, zoals: “Zou de laatste dino geweten hebben dat-ie de laatste was toen hij dood ging? Zou hij het erg hebben gevonden dat hij dood ging wetende dat hij de laatste was?” Op zulke vragen zitten zijn vader en broer niet te wachten terwijl ze in een volle wachtkamer bij de dokter zitten! Het is beter dat Samuel buiten gaat wachten op de parkeerplaats. Hier verandert zijn vakantie, want op de parkeerplaats ontmoet hij Tess. Dat komt goed uit, want zij heeft iemand nodig met wie ze kan leren stijldansen. Dat is voor haar van levensbelang.
Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijk zomers verhaal: een kind met een hoofd die overloopt door bijzondere gedachten en een meisje die op een parkeerplaats op zoek is naar een danspartner.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis in Kobo Plus

Lees hier meer over dit boek.

Warriors #1: Into the wild

Alle boeken uit deze serie:

Rufus heeft het naar zijn zin bij zijn baasjes. Toch droomt hij steeds dat hij een muis in het bos wil vangen. Wanneer hij op een dag zijn droom probeert waar te maken loopt hij een wilde kat tegen het lijf. Letterlijk! Want de kat valt hem onmiddellijk aan! Hij heeft geluk dat het een kitten is net als hij, want van een krijger had hij nooit kunnen winnen. De leider van deze groep wilde katten biedt hem de mogelijkheid om bij ze te komen wonen als lid van hun stam. Hij zal zijn heerlijke en luxe leven vol overvloed kwijt zijn, maar hij krijgt er andere waardevolle dingen voor terug. Hij leert jagen en zichzelf voeden en nog belangrijker: hij zal zichzelf kunnen blijven. Geen bezoek aan de dierenarts voor hem waarna hij nooit meer hetzelfde zal zijn!Zo wordt Rufus lid van DonderClan en heet hij voortaan Vuurpoot.
Vuurpoot komt op een chaotische dag bij zijn nieuwe clan. Een van de krijgerkatten, de commandant is zojuist gedood door een andere clan. Het verdriet is groot. Daarnaast ontdekt hij hoe huiskatten worden geminacht. Niet iedereen is blij met zijn komst. Ze hebben al zo weinig eten, wat moeten ze met zo’n nutteloze huiskat! Hij zal zichzelf moeten bewijzen. Hij begint direct met zijn training voor krijger. Hij raakt bevriend met de twee andere kittens die ook trainen om krijger te worden. De training is zwaar. De mentoren Leeuwenhart en Tijgerklauw, mentoren van de twee andere kittens, stellen hoge eisen en zijn heel streng.
Wanneer Vuurpoot een hongerige kat in hun territorium aantreft kan hij het niet over zijn hart verkrijgen om zo’n zielige oude kat te doden. Dit is dus wat ze bedoelden met huiskatten. Als het erop aankomt zijn ze te zacht!
Bij de grote bijeenkomst van de vier stammen, komt een stam niet opdagen. Het blijkt dat deze stam verdreven is door één van de andere stammen. De SchaduwClan eist toegang tot het gebied van de andere stammen om te mogen jagen. Ze hebben meer jachtgebied nodig omdat ze te veel kleintjes hebben en ze die anders niet kunnen voeden. Ze hebben al een stam verdreven en hun gebied afgepakt. Wat zal de DonderClan doen? Zullen ze hen toegang geven of zullen ze vechten?

Te koop bij Bol.com:

Lees hier meer over dit boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *