100 procent Coco

Titel : 100 procent Coco
Genre: Leuk voor tieners, verliefdheid
Schrijver: Niki Smit
Verteller : Georgina Verbaan
Duur van het boek: 3 uur 51 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Coco heeft duidelijk talent. Zij weet zichzelf mooi te stylen, maar ze is erg onzeker.
Door haar onzekerheid koopt ze snel dezelfde soorten kleding als de andere meisjes op haar school. Ze hoopt hiermee niet op te vallen. Toch ziet ze er altijd leuker uit (heeft ze zelf niet door!). Ze rolt haar mouwen op, stopt een hoekje van haar shirts in haar broekzak, enz. Ze ziet er altijd stijlvoller uit dan de rest.
Gelukkig heeft ze één vriendin weten te maken op school, maar deze vriendschap gaat niet echt van harte. Deels komt dat natuurlijk ook omdat Coco niet durft te zeggen dat zij zoveel van fashion houdt dat ze een fashionblog is begonnen en dat ze zo graag een eigen fashionredactie voor de schoolkrant zou willen doen, dat ze anoniem een stukje heeft ingezonden. Coco is bang dat haar vriendin haar stom en arrogant zou vinden als ze deze dingen met haar deelt. Ondertussen zit het haar zowel mee als tegen! Haar stukje voor de schoolkrant is zo verdraaid dat het alleen maar negatief is. Haar leuke stukjes zijn herschreven en kraken de kinderen, waar het om gaat, af. Coco moet nu toezien hoe die kinderen zeer onzeker op school rondlopen en schuchter zijn geworden. Ze voelt zich erg slecht, want ze had haar tekst juist gezellig en positief geschreven. Haar blog is een hit geworden! Kinderen op school doen haar stijl na! Wat is dat een geweldig gevoel. Maar ze kan het met niemand delen. Dezelfde kinderen, vooral de pestkop Amanda, die fan zijn van haar blog willen niets met Coco te maken hebben en kraken haar alleen maar af. Haar nieuwe vriendin verklaart dat deze blog stom is en de persoon die erachter zit belachelijke kleding heeft en super arrogant is. Arme Coco! Hoe kan zij uit deze negatieve spiraal komen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Film: (Kijk ook bij Netflix)

Verhaallijn en ontknoping

Coco gaat naar de brugklas. Ze vindt het zo spannend dat ze heel slecht heeft geslapen. Vandaag is haar eerste dag en ze heeft dan ook goed nagedacht over haar outfit.
Ze heeft gelukkig haar eerste schooldag overleefd en heeft één vriendin weten te maken, maar het pesten is ook gelijk begonnen mede dankzij een nare opmerking van haar Engelse juf. Ze is nu Coco de clown! Bah! En natuurlijk heeft ze zoveel pech dat de grootste pestkop van de school bij haar in de klas zit. Amanda zal haar zeker niet laten vergeten dat ze Coco de clown met lelijke kleren is!

Op social media gaat het gelukkig wel goed. Haar outfits krijgen de meeste “hypes”! De meerderheid houdt wel van haar eigen style! Zou haar style leuk genoeg zijn voor een eigen blog? Ze heeft wel genoeg ideeën. De ideeën komen aanvliegen in haar hoofd. Ze gaat ervoor! Maar is het wel zo gemakkelijk om een blog succesvol te maken? Wat als niemand naar je blogs komt kijken?

Er is ook nog een hele leuke jongen op school: Bruno. Bruno werkt bij de schoolkrant en Coco is gelijk helemaal weg van hem, maar haar vriendin vindt hem maar vaag. Coco besluit haar verliefdheid maar voor zich te houden. Ze durft niet echt veel van zichzelf te delen met haar nieuwe vriendin. Ze is zo bang om stom gevonden te worden en dan haar enige vriendin kwijt te zijn!

Dan ontploft haar blog! Iedereen houdt van haar style. Andere blogs en zelfs bekende fashionmagazines willen haar en haar style, maar ze durft niemand te laten weten wie ze is. De pestkoppen op school maken haar keer op keer duidelijk hoe stom ze eruit ziet! Ze vinden haar een stomme clown! Maar ondertussen lopen ze rond in de kleren die zij op haar blog post….. Hoe zwaar is het om zo succesvol te zijn en dit met niemand te kunnen delen? Coco ontdekt dit aan den lijve.

Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Georgina Verbaan brengt het verhaal op een geweldige wijze tot leven. Ze doet het zo goed! Haar stem is heel fijn om naar te luisteren en ze leeft zich prachtig in terwijl ze het aan het voorlezen is. Haar gilletjes zijn geweldig om naar te luisteren, je krijgt er helemaal een opgewekt gevoel van.

Mijn mening

Leuk hoe het verhaal als een soort dagboek is geschreven. Coco vertelt per dagdeel hoe laat het is en wat er is gebeurd.
Het is een bijzonder verhaal over hoe angst een meisje de keel kan dichtknijpen. Het verhaal heeft twee kanten.
Aan de ene kant wordt ze gepest, wordt ze enorm naar beneden gehaald door haar leerkracht Engels en is haar anoniem ingezonden tekst zo erg verdraaid dat zij straks de pineut kan zijn op school.
Aan de andere kant komt haar droom uit. Haar modeblog is een grote hit en ze geniet hier enorm veel van. Ze zou hier veel mee kunnen bereiken, maar ze kan dit met niemand delen omdat ze bang is voor de reacties van de mensen om haar heen. Ze durft er zelfs niet met haar moeder over te praten uit angst dat zij haar laptop afpakt!

In het verhaal speelt zoenen een grote rol. Coco vindt het enorm spannend en kijkt erg uit naar haar eerste zoen. Een meisje uit haar klas heeft zelfs een boekje over tongzoenen gemaakt met daarin tips over hoe je moet tongzoenen en hoe je kan oefenen voor je eerste tongzoen.

In het verhaal krijg je handige tips voor het starten van een blog. Dezelfde tips zijn ook handig voor het beginnen van een YouTubekanaal! Hoe trek je extra aandacht voor je blog of YouTubekanaal? Dat ontdek je in dit boek! En je leert dat er ook haatreacties zijn bij succesvolle blogs en vlogs.

Het verhaal is geschreven in een heerlijke schrijfstijl. Je voelt gewoon de spanning en sensatie van Coco uit het verhaal spatten! Ook al ben ik niet de doelgroep voor dit verhaal en liggen mijn tienerjaren al ver achter me, ik kan me gewoon voorstellen hoe fijn dit verhaal moet zijn voor tienermeisjes. Het zal vast allemaal heel herkenbaar zijn: de spanning voor je eerste schooldag op een nieuwe school, er goed uit willen zien, verliefd zijn en je eerste echte zoen.

Belangrijke thema’s in dit verhaal zijn:

  • pesten op school
  • een leerkracht die het je erg lastig maakt
  • verliefd zijn
  • fashion, fashion en fashion!

Er komen veel leuke en bijzondere outfits aan de orde.
Mode iconen en stijlen worden ook door het hele verhaal genoemd. Je krijgt genoeg inspiratie! Hier en daar krijg je zelfs weetjes in het verhaal. 

Het boek eindigt zeer bijzonder. Het verhaal zelf wordt helemaal niet afgerond en je moet dan ook zeker boek 2 bij de hand hebben! Ik vind dit verhaal zeker een aanrader voor tieners!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *