Shopaholic Abroad

Titel : Shopaholic Abroad
Nederlandse Titel : Shopaholic in alle staten
Genre: Romance
Schrijver: Sophie Kinsella
Engelse Verteller : Emilia Fox
Nederlandse verteller : Stephanie Julien
Duur van het Engelse boek: 3 uur 33 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 24 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Er is wel een Engelse versie, maar die is wel heel kort. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

In deel 1 van deze serie hebben we kennis gemaakt met Becky’s koopgedrag. Ze kan zichzelf niet inhouden wanneer ze in een winkel is. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor een soort winkel het is, wanneer ze de winkel verlaat heeft ze veel te veel geld uitgegeven aan spullen die ze helemaal niet nodig heeft.
Ook dit verhaal gaat over haar koopgedrag, maar als je in deel 1 dacht dat het erg was, wacht maar totdat je hoort wat ze nu uitgeeft in de winkels…. Ze slaat helemaal door en je weet gewoon dat het een kwestie van tijd is voordat alles mis gaat.
Eigenlijk gaat dit hele verhaal over de lastige en zelfs gênante delen in haar leven.
Zo was haar aanwezigheid bij de bruiloft van haar vroegere buurjongen een regelrechte drama! Het helpt dan ook niet bepaald als iedereen denkt dat ze verliefd is op de bruidegom en dat ze waanideeën heeft.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Deel 1 van deze serie is ook verfilmd in 2009. Bekijk de trailer van het boek hieronder.

Ebook + luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Er verandert een boel in het leven van Becky. Ze heeft een nieuwe relatie, haar carrière zit in de lift, ze verdient best veel geld en er gaat een heel nieuw leven voor haar open in New York.
En dan begint het allemaal enorm mis te gaan. Haar nieuwe vriend heeft het enorm druk met zijn werk en zijn nieuwe project. In New York kan je heerlijk shoppen, maar betalen in dollars is toch net even anders dan betalen in ponden en je kan alles kopen dat je altijd al hebt willen hebben.
Hoge bomen vangen veel wind! Becky levert financieel advies aan het hele land, maar wat zouden de mensen ervan vinden als ze ontdekken dat ze zelf ENORM in de schulden zit? Is ze dan nog wel geloofwaardig?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik heb dit boek alleen in het Nederlands geluisterd. Ik vond deze versie wel een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit deel leuker dan deel 1. Deel 1 vond ik aardig langdradig. Ook van dit boek is een korte Engelse versie beschikbaar en ik denk wel dat ik je die zal aanraden. Op een gegeven moment ervoer ik Becky’s koopgedrag als een marteling. Ik kan geen enkel begrip opbrengen voor haar koopgedrag en de wijze waarop ze haar houding voor zichzelf goedpraat. Om dan urenlang met haar mee te moeten leven terwijl ze haar hele leven voor zichzelf onmogelijk maakt is toch niet echt prettig. Vandaar mijn advies aan jou: Luister de korte versie!
Ook in dit boek krijg je tussendoor de briefwisseling met de bank te horen die best amuserend is en daarmee een deel van het verhaal belicht. Deze briefmomenten worden steeds leuker en zijn prettige pauzemomenten in het verhaal.
Wel heb ik enorm genoten van het einde van het boek.

Dit boek valt in de categorie romantisch. Zelf vind ik het hier niet helemaal in thuis horen. Ik vind het meer een levensverhaal met romantische elementen. Wel vind ik deze serie tot nu toe best leuk, ook al kan ik me met moeite inleven in Becky’s situaties.
Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer begonnen met deel 3 (dit keer wel de korte versie!). Ik moet zeggen dat ik best wel geniet van deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Deze serie valt helemaal te beluisteren in een Storytelabonnement. Voor 12 euro kan je deze maand alle delen van deze sere luisteren op Storytel (moet je niet vergeten om je abonnement na een maand stop te zetten). Ben je nog niet eerder lid van Storytel geweest? Dan mag je Storytel 14 dagen gratis uitproberen . Zo kan je deze serie in deze vakantie gratis luisteren. Hetzelfde geldt voor Kobo plus van Bol.com. Ik zie dat de E-boeken van deze serie gratis te lezen zijn met een Kobo plus abonnement. Sommige luisterboeken van deze serie vallen daar ook onder.

  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek
    (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback. Taal: Nederlands en Engels.
  • Storytel: Nederlandse versie.
  • Luisterrijk: Nederlandse versie. Let op: Niet alle boeken van deze serie zijn te koop bij Luisterrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *