Warriors #2: Fire and Ice

Titel : Warriors #2: Fire and Ice
Titel Nederlands : Warriors #2: Water en vuur
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver:  Erin Hunter
Verteller : Macleod Andrews
Duur van het boek: 8 uur 20 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 1 was gebleven. Het begint eerst met Windclan. Zij zijn op de vlucht voor SchaduwClan. Nu Vuurhart (voorheen Vuurpoot) en Grijsstreep (voorheen Grijspoot) echte krijgers zijn met hun nieuwe krijgerssnamen, krijgen zij de missie om WindClan te zoeken en terug te halen. Vuurhart heeft steeds bijzondere dromen over vuur en leden van WindClan. Zullen ze een belangrijke rol spelen in de overleving van zijn eigen clan?
Je moet deel 1 wel hebben gelezen om dit verhaal te kunnen volgen. Het verhaal wordt verteld vanuit de kater Vuurhart.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Er gebeurt ontzettend veel in dit boek. Eigenlijk bijna te veel om op te noemen.
Het verhaal begint bij WindClan. Zij zijn verdreven van hun woongebied door SchaduwClan. Aangezien de gemene leider van de SchaduwClan al in het vorig boek was verdreven vindt Blauwster, de leider van DonderClan, dat ze WindClan terug moeten halen. De andere twee clans RivierClan en SchaduwClan zijn het er niet mee eens. Zij gebruiken nu het oude gebied van WindClan als extra jachtgebied en dat willen ze niet kwijt. Toch geven ze uiteindelijk toe, maar niet van harte!
Vuurhart en Grijsstreep krijgen de opdracht om WindClan terug te halen. Het wordt een barre tocht, maar toch lukt het hen om deze missie succesvol te beëindigen. Wel… bijna succesvol, want op hun terugweg naar huis nemen ze een besluit die hen heel duur komt te staan!
Grijsstreep wordt verliefd op een kat van een andere clan. Dit is verboden en gaat tegen hun clanregels in. Toch kan hij het niet laten om iedere keer het kamp te verlaten en haar te zien. Vuurhart probeert hem van gedachte te doen veranderen, maar het heeft geen zin. Sterker nog, er komt een einde aan hun vriendschap wanneer Vuurhart zo blijft aandringen.
Vuurhart zelf is ook niet helemaal eerlijk, want hij gaat steeds stiekem bij zijn zus langs. Dat gaat ook tegen de regels in, maar hij voelt zich zeer eenzaam in zijn clan. Ze blijven hem toch zien als een “poesiepoes”, want hij is niet in hun clan geboren! Als zijn zus haar oudste pasgeboren kitten aan hem meegeeft om in de clan op te nemen, moet hij zijn geheim opbiechten. Zal de clan de kitten als één van hen opnemen net zoals ze met Vuurhart hebben gedaan of zullen ze deze kitten in het bos achterlaten?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik vind dat deze verteller het heel erg goed doet. Er komen veel verschillende personages aan het woord en hij laat de personages goed en ook herkenbaar klinken.

Mijn mening

Het verhaal is lekker spannend. Wel moet ik zeggen dat er ontzettend veel gebeurt. Vuurhart beland van het ene avontuur in het andere, de avonturen zijn steeds van korte duur, maar er gebeurt heel erg veel. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige kinderen te veel wordt om op te noemen. Dat probleem had ik ook bij het schrijven van mijn tekst bij het stukje verhaallijn. Als ik alles zou gaan opnoemen, dan had ik bijna een boekwerk ermee kunnen vullen!
Het verhaal heeft niet echt een mooi afgerond einde. Je zal direct verder willen gaan met deel 3 omdat het voor je gevoel redelijk midden in het verhaal eindigt.
In de papieren versie van deze serie staat voor in het boek een namenlijst waarin alle katten worden voorgesteld, ook zie je een plattegrond van hun leefgebied. Dit zou kunnen helpen bij het beter begrijpen van het verhaal.
Wil je iets meer van het verhaal lezen? Lees hier een stukje van het inkijkexemplaar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *