Warriors #6: The darkest hour

Titel: Warriors #6: The darkest hour
Titel Nederlands: Warrior cats #6 – Vuurproef
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver:  Erin Hunter
Verteller: Macleod Andrews
Duur van het boek: 8 uur 08 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Nu Blauwster dood is moet Vuurhart zijn clan weer in gareel zien te krijgen. Zijn eerste taak is om Blauwsters geheim te vertellen aan de katten van zijn clan. De katten Mystyfoot en Steenvacht, zijn haar kinderen. Ze had ze in het geheim aan hun vader, een toenmalige kat van RivierClan gegeven om ze in zijn clan te laten opgroeien.
Bijna alle clanleden zijn tevreden met Vuurhart als nieuwe leider, op een na……. De toekomst zal moeten laten zien waar zijn loyaliteit ligt. Zal hij trouw zijn aan zijn clan of aan zijn voormalige vriend Tijgerster?
Vuurhart ontvangt zijn negen levens van StarClan in een speciale ceremonie en heet voortaan Vuurster, maar het is zeker geen “koek en ei”. Met botten en bloed laat StarClan zien wat er nog komen gaat! Als je dacht dat de honden het ergste was wat ze hadden meegemaakt, dan denk ik dat je het helemaal fout had. Wat staat deze katten nog te wachten?
Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Ondertussen zal Tijgerster niet stil zitten. Hij zal zijn wraak niet opgeven. Bij de volgende bijeenkomst van clans geeft Tijgerster aan dat hij wil dat alle clans samenkomen tot één grote clan, TijgerClan!
RivierClan heeft zich al bij hem gevoegd, maar DonderClan en WindClan weigeren. Zijn plan gaat tegen de code van de krijgers in. StarClan zal zijn plan nooit goedkeuren, maar voordat VuurSter de andere clans kan vertellen over wat Tijgerster allemaal aan vreselijke dingen heeft gedaan wordt de bijeenkomst verstoord door een storm. Wat een slechte timing! Het wordt steeds duidelijker dat zolang Tijgerster leeft er geen vrede zal zijn in het bos. Hoe zit het met Tijgersters kinderen? Zullen ze trouw zijn aan DonderClan of zullen ze toch voor hun vader kiezen? Er staat ons nog heel wat te wachten!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik vind dat deze verteller het heel erg goed doet. Er komen veel verschillende personages aan het woord en hij laat de personages goed en ook herkenbaar klinken. Je kan altijd heel goed horen welke kat aan het woord is. Dat vind ik heel knap. Het verhaal biedt veel spanning en emoties en ik vind dat deze verteller dat uitstekend doet.

Mijn mening

Dit boek biedt een zeer prettig einde. Na zoveel uur luisteren naar alle belevenissen van Vuurster en de katten in het bos ben ik heel blij met deze afronding. Ik moet zeggen dat ik tijdens het verhaal heel benieuwd was hoe deze serie afgerond zou worden. De problemen bleven zich maar opstapelen en ze werden ook alleen maar groter en groter, maar dit is toch wel heel mooi opgelost.
Ik vond het een leuke serie om naar te luisteren. Voor kinderen die al best goed zijn in het luisteren van Engelse tekst, vind ik deze serie wel een aanrader. Het is ook echt spannend genoeg voor wat oudere kinderen en zelfs volwassenen die Young Adults ook graag lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *