Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Titel: Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap
Genre:  Kinderen
Schrijver: Jessica Townsend
Verteller: Peggy Vrijens
Duur van het boek: 11 uur 05 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Morrigan Crow is een vervloekt kind. Ze is geboren op Avondstond. Zij staat daarom geregistreerd in het register als vervloekt kind. Dat is niet best! Dat betekent dat ze rampen veroorzaakt. Als iemand een wedstrijd verliest is het haar schuld. Door die persoon succes te wensen brengt ze hem juist ongeluk! Als een oude vrouw de benen breekt bij het schaatsen komt het door Morrigan, omdat ze haar in de ogen heeft aangekeken! Als de kokkin een deel van de school laat afbranden doordat ze vergeten is het vuur uit te zetten is Morrigan de schuldige. Morrigan heeft haar vast een goede dag toegewenst….
Het is gewoon niet eerlijk vindt Morrigan! Maar het ergste moet nog komen….
Als dit tijdsvak afloopt zal ze sterven op Avondstond. Alle vervloekte kinderen sterven altijd op Avondstond.

Al snel is het zover… Avondstond… Hoe zal ze sterven?
Die avond staat er een vreemdeling voor de deur. Hij wil haar als leerling. Als ze niet wil sterven kan ze met hem meegaan. Dat is geen moeilijke keus toch?

Zo gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open.
Morrigan komt uit de republiek. In haar wereld is wonderkracht heel normaal. Het kan geoogst en gebruikt worden voor het alledaagse leven.
Maar de vreemdeling, Jupiter North, neemt haar mee naar de magische stad Nevermoor. Daar is meer magie in het dagelijks leven van de mensen. In haar wereld bestonden er draken, maar in Nevermoor zijn er sprekende katten, dwergvampieren en nog veel meer!

Jupiter North heeft Morrigan uitgekozen om te strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Dat is een enorme eer, want hij heeft nooit een leerling willen aannemen om voor te dragen voor het Wondergenootschap. Zij moet wel zeer bijzonder zijn! Wat zou haar kneepje (soort talent) zijn? Zou het te maken hebben met haar vloek?

Maar hij is niet de enige die haar als leerling wil. Waarom is ze zo gewild?
Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint gelijk bijzonder. Het is wel erg sneu voor Morrigan. Je weet gewoon dat het allemaal erg oneerlijk is. Ze krijgt de schuld van zoveel dingen die haar vast gewoon in de schoenen worden geschoven en dan ook nog eens gedoemd zijn om zo vroeg te sterven. Het verhaal begint dan ook met haar dood, want ja dat staat al vast!
Dan ga je even terug in de tijd en ontdekt samen met Morrigan de gebeurtenissen voor haar dood.
Al vrij snel in het verhaal komt een natuurlijke wending. Je weet dat ze dood zal gaan, omdat dat in het begin wordt verteld, maar zij is de hoofdpersoon.
Hoe zit dat dan? Gaat ze verder als geest? Dat is wel leuk om te ontdekken in het verhaal. Het verhaal verandert dan ook volkomen. Ze gaat in een hele andere wereld wonen en haar hele leven verandert.
Dat heeft wel iets weg van Harry Potter. Het verhaal gaat dan vooral om haar strijd voor een plekje in het Wondergenootschap. Het is erg voorspelbaar wie haar vrienden worden en wie haar vijanden zullen zijn. Dat geeft op zich niet, want het wordt allemaal erg leuk gebracht. En niet al haar vrienden en vijanden zijn zo gemakkelijk te voorspellen…. de schrijver houdt ook nog wat achter de hand.
Op het laatst in het verhaal komt weer een nieuwe wending die het vervolg mooi inleid.

Verteller

Op Storytel heb ik het verhaal in het Nederlands geluisterd. Ik houd daar niet zo van. Ik geniet echt van het luisteren naar een verhaal in het Engels. Het is rustgevend en klinkt mooier dan in het Nederlands.
Het duurde heel lang voordat ik een beetje gewend was aan een Nederlandse verteller. Op zich had ze wel een fijne stem en ze kon ook wel zeker goed voorlezen, maar ik denk dat ik deel 2 van deze serie op Audible ga kopen om het in het Engels te luisteren.

Mijn mening

Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Het klinkt zo bijzonder! Het heeft wel iets weg van Harry Potter, maar dan voelt de omgeving van het verhaal leuker, grappiger en ook gezelliger. Je zit niet zoveel in spanning als bij Harry Potter. Je leeft wel enorm mee met Morrigan en er zijn wel veel spannende momenten, maar ik vond Harry Potter vooral spannend en mooi. Dit verhaal vind ik vooral leuk en vermakelijk. Ik genoot er meer van dan van Harry Potter omdat het me een vrolijk gevoel gaf. Begrijp me niet verkeerd, ik vond de Harry Potter boeken geweldig!
Maar ik weet dat mijn oudste zoont niet zoveel van boeken houdt waarvan je geen rust krijgt tussen de spannende momenten. In dit boek krijg je wel veel rustmomenten, waarbij je dan gewoon van het verhaal en de fantasysetting geniet.
Ik hoop maar dat je een beetje begrijpt wat ik probeer uit te leggen.
Ik heb gelijk zin in deel twee. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Het kan nog alle kanten opgaan!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Deze serie valt al te beluisteren in een Storytelabonnement. Voor 12 euro kan je deze maand de delen van deze sere luisteren op Storytel (moet je niet vergeten om je abonnement na een maand stop te zetten). Ben je nog niet eerder lid van Storytel geweest? Dan mag je Storytel 14 dagen gratis uitproberen . Zo kan je deze serie in deze vakantie gratis luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *