Warriors #3: Forest of secrets

Titel : Warriors #3: Forest of secrets
Titel Nederlands : Warriors #3: Geheimen
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver:  Erin Hunter
Verteller : Macleod Andrews
Duur van het boeklange versie: 8 uur 7 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het  verhaal gaat verder waar deel 2 was gebleven. Vuurhart beleeft ook nu weer veel avonturen in zijn clanleven.
Het leven in het bos is zwaar en vol gevaren en Vuurhart heeft geen moment rust.
Er hangen veel problemen boven zijn hoofd. Zijn beste vriend Grijsstreep overtreedt bijna dagelijks de regels van de clans. Hij plaatst zijn eigen geluk boven zijn taak als clanlid.
Dan hebben we natuurlijk nog de onderleider Tijgerklauw. Vuurhart kent zijn geheim. Hij weet dat Tijgerklauw, Roodstaart heeft vermoord, maar hoe kan hij dat bewijzen? Blauwster wil hem niet geloven.
Maar dan ontdekt hij dat er nog meer geheimen zijn……

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Er gebeurt ontzettend veel in dit boek. Naderhand is er zoveel gebeurd dat het lastig is om alles op te noemen. Ieder moment in het boek valt er wel wat te beleven.
In dit deel gaat het er vooral om dat Vuurhart weet dat Tijgerklauw niet te vertrouwen is. Toch is Tijgerklauw zo doortrapt dat Vuurhart keer op keer aan zijn eigen oordeel twijfelt. Wat als hij alles verkeerd had? Tijgerklauw is duidelijk zeer trouw aan zijn clan… of toch niet?
Vuurhart merkt dat Tijgerklauw hem uit de weg probeert te ruimen en vergist hij zich nou of heeft Tijgerklauw echt geprobeerd om Blauwster te doden?

Terwijl Vuurhart op zoek is naar bewijs van de leugens van Tijgerklauw ontdekt hij een ander geheim. Maar wanneer hij met zijn ontdekkingen naar Blauwster gaat reageert ze anders an hij had verwacht en gehoopt.
Lukt het Vuurhart om de geheimen van Tijgerklauw aan het licht te brengen?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik vind dat deze verteller het heel erg goed doet. Er komen veel verschillende personages aan het woord en hij laat de personages goed en ook herkenbaar klinken.

Mijn mening

Heel leuk boek weer!
Gelukkig wordt dit deel wel wat duidelijker afgerond dan het vorig boek.
Wel gebeuren er ook in dit boek heel erg veel avonturen dat ik me af vraag of een kind wel een spreekbeurt van dit boek zou kunnen houden.
Het is erg lastig om alles uit het boek te vertellen. Het is gewoon te veel om op te noemen.
Wel is er op zich een duidelijke lijn te herkennen binnen deze serie.
Wat dat betreft komt er best veel schot in de rode draad van het verhaal.
Boek 1 gaat vooral over Vuurhart en zijn nieuwe leven in de clan. Boek twee gaat over de verhoudingen tussen de clans en hoe moeilijk het clanleven is voor Vuurhart vanwege zijn “poesiepoes” afkomst. Dit boek gaat over alle ontdekkingen en een afwikkeling van de problemen voor DonderClan of juist het begin van nieuwe problemen. Het hangt ervan af hoe je ernaar kijkt.
Ik vind dit deel wel het leukst tot nu toe en ben heel benieuwd naar het volgende deel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *