The Girl Who Drank the Moon

Titel : The Girl Who Drank the Moon
Titel Nederlands: Het meisje dat de maan dronk
Genre: Kinderen, fantasy
Schrijver: Kelly Barnhill
Verteller: Christina Moore
Duur van het boek: 9 uur 31 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over het stadje Protectorate en het gebied eromheen. Enkele personen staan centraal in het verhaal. Je bekijkt het verhaal vanuit de ogen van deze personen.

Het verhaal begint zeer bijzonder. Er leeft een heks in het bos. Niemand heeft haar ooit gezien, omdat ze een bindende afspraak hebben met de heks. Elk jaar offert het stadje Protectorate hun jongste baby aan de heks door de baby in het bos achter te laten. De heks laat het stadje verder met rust. En daarom heeft niemand de heks ooit gezien! De baby’s zijn voorgoed verdwenen. Geen van de baby’s is ooit als kind of volwassen persoon teruggekeerd. Wat zou ze met die baby’s gedaan hebben?

Een verhaal heeft altijd twee kanten en daarom is dit verhaal ook zo bijzonder. In het bos woont inderdaad een heks. Maar de heks heeft helemaal geen afspraak met de stad! Elk jaar reist ze naar de stad Protectorate om een baby te redden. Deze sombere stad laat elk jaar op dezelfde dag een baby in het bos achter. Arm ding! De heks Xan snelt zich elk jaar om de baby te redden. Straks wordt het nog opgegeten door de wilde dieren. Waarom worden deze baby’s verlaten? Xan heeft geen idee. Ze redt de baby’s en brengt ze naar de vrije steden. Omdat deze reis zo lang duurt voedt ze de baby’s met het licht van de sterren. In de vrije steden zoekt ze naar ouders die het beste bij deze baby’s passen. Deze sterrenkinderen groeien enorm gelukkig op en zijn zeer succesvol in hun verdere leven. Ze zijn geliefd door iedereen en leiden een vol leven.

Maar dan komt er een jaar waarin een moeder weigert haar baby op te offeren. Ze staat er helemaal alleen voor en haar baby wordt haar ontnomen. Als troost wordt ze voorgoed opgesloten….
Deze baby is wel heel bijzonder en ze wordt tijdens de reis per ongeluk magisch gemaakt door de heks Xan. Ontdek samen met Xan, deze baby en enkele andere personages hoe deze twee verhalen samen één geheel vormen.

Verhaallijn en ontknoping

Er wordt een baby opgeofferd. De moeder van de baby probeert haar kindje veilig bij zich te houden, maar ze wordt voor straf voor haar verdere leven in de toren, van de zustergemeenschap, opgesloten. De stadsleiders zijn blij, want ze hebben weer een baby kunnen opofferen. Zo houden ze de mensen in gareel. De jongste van hen, een jonge leider in training, wordt behoorlijk ziek van dit tafereel. Waarom wil de heks deze baby’s? Kunnen ze niet opnieuw in gesprek gaan met de heks? Als de heks nu 500 jaar oud is dan zal ze vast niet meer zo onredelijk zijn. Ze is nu toch inmiddels een stuk wijzer? Waarom laten ze nu de baby alleen achter in het bos? Waarom wachten ze niet op de heks? Straks wordt de baby door wilde dieren meegenomen. Zal de heks dan niet erg boos op ze zijn?
Deze jongen stelt te veel vragen. Het is niet de bedoeling dat de inwoners van de stad Protectorate zoveel vragen stellen!

Xan, haar beste vriend het moerasmonster en de babydraak zijn een familielid rijker geworden. Ze hebben de magische baby in hun eigen vreemde familie opgenomen.

Er valt veel te ontdekken in het verhaal. Waarom offert deze stad hun baby’s? Hoe kan het dat de heks Xan nooit heeft uitgezocht wat er in de stad aan de hand is? Hoe zal het aflopen met deze magische baby?
Beetje bij beetje ontdek je meer door de ogen van deze bijzondere personages.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze Engelstalige verteller heeft het prima gedaan. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Sommige personages zijn niet eens bij je bekend en toch weet de verteller alle stemmen herkenbaar over te brengen.

Mijn mening

Dit is een leuk verhaal voor kinderen in een bijzondere fantasysfeer. Een verhaal kan meerdere kanten hebben en zo wordt dit verhaal dan ook aan je overgebracht. Steeds is een ander aan het woord en samen vormt dit verhaal een prachtig geheel. Het verhaal is mooi, maar niet spannend. Goed voor kinderen vanaf 10 jaar dus. Het prikkelt wel je nieuwsgierigheid, want je wil graag weten hoe alles in elkaar steekt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *