Warriors #5: A dangerous path

Titel : Warriors #5: A dangerous path
Titel Nederlands : Warriors #5: Gevaar!
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver:  Erin Hunter
Verteller : Macleod Andrews
Duur van het boeklange versie: 7 uur 58 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 4 was gebleven. De katten van DonderClan moeten bijkomen van de schrik nu Tijgerster, voorheen Tijgerklauw de nieuwe leider is van SchaduwClan. Was de ziekte in hun kamp zo erg dat hun vorige leider negen keer is gestorven? Leiders krijgen negen levens van StarClan en de nieuwe leider van SchaduwClan had ze alle negen nog (een maand geleden).

Donderclan heeft het heel zwaar. Ze moeten hun hele kamp weer opnieuw opbouwen, omdat de brand veel schade heeft aangericht. Ondertussen moeten ze extra wachtdiensten draaien uit angst voor aanvallen van Tijgerster. De krijgers zijn volkomen uitgeput. Dat belooft moeilijke tijden voor DonderClan, want Tijgerster is niet het enige gevaar in het bos. Het grootste gevaar moeten ze nog ontdekken…….

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Intussen gaat het steeds slechter met Blauwster. Ze vervalt in haar argwaan. Ze vertrouwt haar eigen clan niet en is ervan overtuigd dat andere clans het op hen voorzien hebben. Ze lijkt zelfs niet meer te geven om haar eigen clan. 
Wanneer ze een andere clan zonder rechtvaardige reden wil aanvallen moet Vuurhart wel ingrijpen! Tegen de wil van zijn leider ingaan zal zeker niet zonder gevolgen zijn! 
Hoeveel meer kan deze clan aan? Ze vrezen voor wraak van hun vorige commandant Tijgerster, andere clans willen delen van hun gebied afpakken, hun eigen leider komt haar geestelijke klap maar niet te boven en welke gevaren schuilen er nog meer in hun bos?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik vind dat deze verteller het heel erg goed doet. Er komen veel verschillende personages aan het woord en hij laat de personages goed en ook herkenbaar klinken.

Mijn mening

Heel goed verhaal! Het is allemaal reuzespannend en ook nu weer gebeurt er veel in het verhaal.
Je voelt ontzettend mee met Vuurhart en zijn clan.
Ik vind dit deel veel beter en veel leuker dan het vorig deel. 
Het einde is ook veel prettiger. Hoewel het verhaal zeker niet is afgelopen, wordt dit deel toch wel heel fijn afgerond. Dit is een hele leuke serie voor kinderen die van spannende verhalen houden. Ik zelf ben ook al helemaal verslaafd geworden aan deze serie!
Op naar het laatste deel!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *