Mijn bijzonder rare week met Tess

Titel :  Mijn bijzonder rare week met Tess
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Woltz
Verteller : Tim Murck
Duur van het boek: 3 uur 11 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Samuel en zijn familie zijn op vakantie in Texel. De vakantie begint even slecht als het de afgelopen dagen gaat. De broer van Samuel breekt zijn enkel en ze moeten naar de dokter. Dit blijkt een enorme opgave te zijn voor het gezin, want Samuel is niet iemand die rustig stil kan zitten wachten. Door zijn hoofd dwarrelen de meest vreemde levensvragen, zoals: “Zou de laatste dino geweten hebben dat-ie de laatste was toen hij dood ging? Zou hij het erg hebben gevonden dat hij dood ging wetende dat hij de laatste was?” Op zulke vragen zitten zijn vader en broer niet te wachten terwijl ze in een volle wachtkamer bij de dokter zitten! Het is beter dat Samuel buiten gaat wachten op de parkeerplaats. Hier verandert zijn vakantie, want op de parkeerplaats ontmoet hij Tess. Dat komt goed uit, want zij heeft iemand nodig met wie ze kan leren stijldansen. Dat is voor haar van levensbelang.
Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijk zomers verhaal: een kind met een hoofd die overloopt door bijzondere gedachten en een meisje die op een parkeerplaats op zoek is naar een danspartner.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze film:

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Verhaallijn en ontknoping

Samuel begrijpt maar niet waarom zijn twee jaar oudere broer de laatste weken zo stom tegen hem doet. En waarom scheldt hij hem steeds uit voor professor? Dat zou geen scheldwoord moeten zijn, maar zo voelt het wel!
Zodra hij Tess op de parkeerplaats bij de dokter ontmoet verandert zijn wereld volkomen!
Tess heeft geen vader in haar leven, maar daar komt misschien verandering in en hij kan haar daarbij helpen! Ze wil haar vader eerst beter leren kennen voordat ze hem vertelt dat ze zijn dochter is. Maar wat als hij helemaal geen kind wil hebben?
Ondertussen heeft Samuel het erg moeilijk met zijn nieuwste levensvraag. Aangezien hij de jongste van het gezin is, zal hij het langst in leven blijven. Hoe moet hij straks door het leven wanneer iedereen uit het gezin al dood is? Misschien moet hij nu maar vast iedere dag oefenen om alleen te zijn!

Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het heel erg goed. Zijn stem klinkt heel fijn en hij weet dit bijzonder verhaal heel mooi aan je te vertellen. Hij vertelt duidelijk en in een rustig tempo. Ik vind deze uitvoering voldoende.

Mijn mening

Heel mooi verhaal. Het verhaal is inderdaad zeer bijzonder, maar het is vooral fijn, positief en lekker zomers.
De personages Samuel en Tess zijn heerlijke kinderen waar je helemaal vrolijk van wordt.

Het is duidelijk dat Samuel enorm in zijn eigen gedachten op kan gaan en het daarbij heel lastig vindt om te begrijpen hoe zijn gedachten en gespreksstof op dat moment over kan komen op een ander. Zo zit zijn broer, die veel pijn lijdt, niet te wachten op een vraag over de dood van de laatste dino. Ook zijn ouders zijn weleens enorm opgelucht als ze even “rust” van hem hebben. En toch is Samuel deze zomer precies wat Tess en haar familie nodig heeft!
En op haar beurt is Tess precies wat Samuel nodig heeft.

Het verhaal is luchtig geschreven, maar behandelt diepgaande onderwerpen. Een meisje staat op het punt voor het eerst haar vader te ontmoeten, er mag niet gesproken worden over de CITO toets bij Samuel thuis en Samuel is zo druk bezig met de dood van familieleden dat het hem in zijn leven lijkt te beperken. Hoewel dit allemaal heel zwaar klinkt, komt het allemaal op een fijne en vooral positieve wijze aan bod.
Dit boek lijkt me dan ook zeer geschikt wanneer je één van deze gespreksonderwerpen aan bod wil brengen bij kinderen.

Nadat ik het boek uit had zag ik dat er ook een film van is gemaakt. De film is sinds deze zomer (2019) in de bioscoop. Ik ben nu natuurlijk ook wel heel benieuwd naar de film. Zou de film hetzelfde positieve gevoel naar voren kunnen laten komen zoals het de schrijver is gelukt in dit boek?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees), paperback en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie en E-book in het Nederlands.
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *