Warriors #1: Into the wild

Titel : Warriors #1: Into the wild
Titel Nederlands : Warriors #1: De wildernis in
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Erin Hunter
Verteller: Macleod Andrews
Duur van het boek: 7 uur 29 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Rufus heeft het naar zijn zin bij zijn baasjes. Toch droomt hij steeds dat hij een muis in het bos wil vangen. 
Wanneer hij op een dag zijn droom probeert waar te maken loopt hij een wilde kat tegen het lijf. Letterlijk! Want de kat valt hem onmiddellijk aan! Hij heeft geluk dat het een kitten is net als hij, want van een krijger had hij nooit kunnen winnen. De leider van deze groep wilde katten biedt hem de mogelijkheid om bij ze te komen wonen als lid van hun stam. Hij zal zijn heerlijke en luxe leven vol overvloed kwijt zijn, maar hij krijgt er andere waardevolle dingen voor terug. Hij leert jagen en zichzelf voeden en nog belangrijker: hij zal zichzelf kunnen blijven. Geen bezoek aan de dierenarts voor hem waarna hij nooit meer hetzelfde zal zijn!
Zo wordt Rufus lid van DonderClan en heet hij voortaan Vuurpoot.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Vuurpoot komt op een chaotische dag bij zijn nieuwe clan. Een van de krijgerkatten, de commandant is zojuist gedood door een andere clan. Het verdriet is groot. Daarnaast ontdekt hij hoe huiskatten worden geminacht. Niet iedereen is blij met zijn komst. Ze hebben al zo weinig eten, wat moeten ze met zo’n nutteloze huiskat! Hij zal zichzelf moeten bewijzen. Hij begint direct met zijn training voor krijger. Hij raakt bevriend met de twee andere kittens die ook trainen om krijger te worden. De training is zwaar. De mentoren Leeuwenhart en Tijgerklauw, mentoren van de twee andere kittens, stellen hoge eisen en zijn heel streng.
Wanneer Vuurpoot een hongerige kat in hun territorium aantreft kan hij het niet over zijn hart verkrijgen om zo’n zielige oude kat te doden. Dit is dus wat ze bedoelden met huiskatten. Als het erop aankomt zijn ze te zacht!
Bij de grote bijeenkomst van de vier stammen, komt een stam niet opdagen. Het blijkt dat deze stam verdreven is door één van de andere stammen. De SchaduwClan eist toegang tot het gebied van de andere stammen om te mogen jagen. Ze hebben meer jachtgebied nodig omdat ze te veel kleintjes hebben en ze die anders niet kunnen voeden. Ze hebben al een stam verdreven en hun gebied afgepakt. Wat zal de DonderClan doen? Zullen ze hen toegang geven of zullen ze vechten?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book collectie kopen in het Engels met deel 1, 2 en 3 van deze serie. Met bonus materiaal!

Verteller

Ik vind dat deze verteller het heel erg goed doet. Er komen veel verschillende personages aan het woord en hij laat de personages goed en ook herkenbaar klinken.

Mijn mening

Leuk verhaal. Zeer origineel. Het begin was even lastig met al die namen van de  verschillende katten. Normaal gesproken luister ik vaak naar een verhaal terwijl ik aan het knutselen ben. Nu moest ik echt even stoppen met knutselen omdat ik de eerste 10 minuten maar terug bleef spoelen. Je moet voor het begin er echt even voor gaan zitten en goed luisteren en concentreren op de namen, omdat je het anders niet snapt.
 
Leuk boek voor kinderen. Het verhaal is zeer spannend! Het is niet eng, maar vol met activiteiten zoals jagen en vechten. Aangezien dit door katten gebeurt en je in katten aan het inleven bent, komt dit anders over dan wanneer het menselijke personages zouden zijn geweest.
 
Er gebeurt veel in het verhaal en toch is het best goed te volgen. Vuurpoot beleeft best veel avonturen in zijn nieuwe stam. Alleen het onthouden en uit elkaar houden van al die namen vond ik lastig.
Als je het boek zelf koopt in plaats van een luisterboek, heb je meer hulp. De namen van alle katten van de verschillende clans staan voorin het boek om je op weg te helpen. Hier zie je een inkijkexemplaar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *