Nevermoor 2 – Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow

Titel: Nevermoor 2 – Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow
Titel Nederlands: Nevermoor 2 – Morrigan Crow en de wondersmid
Genre:  Kinderen
Schrijver: Jessica Townsend
Verteller: Gemma Whelan
Duur van het boek: 11 uur 50 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Nu Morrigan bij de Wondergemeenschap zit gaat het leven pas echt voor haar beginnen, denkt ze. Ze mag straks eindelijk naar school. Dat is vast veel leuker dan een thuisleraar zoals ze haar hele leven gewend was. Zij en haar “unit” zullen een familie gaan vormen. Ze heeft altijd een familie willen hebben die om haar geeft. Het valt allemaal vies tegen!
Op school mag ze maar één vak leren. Zij is de enige die dit vak mag volgen. Het gaat over hoe gevaarlijk en/of dom wondersmeden zijn. De leraar gaat ervan uit dat zij net zo gevaarlijk is als haar voorgangers en dat ze zeker weten dezelfde kant op zal gaan. Het tij valt niet te keren.
De andere kinderen uit haar unit vinden haar gevaarlijk en zijn bang om in haar buurt te zijn. Op haar beste vriend Hawthorne en Clarice na dan.
De kinderen willen niets met haar te maken hebben en zijn bang voor haar.
Heeft ze hier nou zo hard voor gewerkt? Het is verschrikkelijk!
Dan zijn er ook nog eens allemaal verdwijningen. Wat is er toch aan de hand? Zelfs Morrigan wordt beschuldigd! Dit kan toch niet waar zijn?!

Ebook en luisterboek van deel 1 van deze serie in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint erg goed. Deel 1 van deze serie ging vooral over het halen van de finale en een plek krijgen in de Wondergemeenschap. Dat leek een magisch geneesmiddel voor al Morgans problemen. Nu is het dan zover en zit ze juist tot diep in haar nek in vervelende en zelfs gevaarlijke situaties. Welke kant zal het verhaal dan op gaan? Is de Wondergemeeschap toch een verkeerde keus geweest? Zij is een wondersmid, maar wanneer gaat ze dan een “echte” wondersmid worden? Gelukkig worden we in de tussentijd zeer goed vermaakt met het ene spannende avontuur na het andere. Het verhaal gaat vooral over de verdwijningen en de waarheid achter deze verdwijningen, Morgans eerste jaar in de Wondergemeenschap en een tipje van de sluier over een nieuw avontuur (volgend boek).

Verteller

De verteller heeft een prachtige stem en het is heerlijk om zo naar haar te luisteren. Ik heb deel 1 in het Nederlands geluisterd en vond dat helemaal niet prettig. Ik kon maar niet genieten van het verhaal. Dit deel heb ik bij Audible gekocht met een Engelstalige verteller en het was heerlijk!
Haar stemmen voor de personages zijn heel goed. Vele malen beter dan die van de Nederlandse verteller zoals ik had beschreven in deel 1!
Zodra deel 3 uitkomt ga ik het zeker weer in het Engels luisteren!

Mijn mening

Weer een prachtig avontuur over Morgan Crow en deze fantastische wereld.
Je voelt zo enorm mee met Morgan en het is ook erg leuk dat je ditmaal een mysterie krijgt om op te lossen. Zou de andere wondersmid achter de verdwijningen en de chantage zitten? Maar hoe dan?

Het verhaal zit heel goed in elkaar en is ook echt heerlijk om naar te luisteren.
Wel ben ik erg benieuwd welke kant het op zal gaan. Kunnen wondersmeden echt goede mensen zijn? Niemand schijnt het te weten.

Dit deel wordt heel mooi afgerond, maar het avontuur is zeker niet voorbij. Ik hoop maar dat deel 3 snel uit zal komen, want ik ben zeer benieuwd naar de rest!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Deze serie valt al te beluisteren in een Storytelabonnement. Voor 12 euro kan je deze maand de delen van deze sere luisteren op Storytel (moet je niet vergeten om je abonnement na een maand stop te zetten). Ben je nog niet eerder lid van Storytel geweest? Dan mag je Storytel 14 dagen gratis uitproberen . Zo kan je deze serie in deze vakantie gratis luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *