Bookchoice maart 2021 voor Bookchoice leden


Bekijk op deze pagina de acht boeken van deze maand met extra informatie zoals of ze stand-alone zijn of deel van een serie, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn.
Ik ben zelf ook een paar maanden lid geweest van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luisterde ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoorde me wel aan de Bookchoice app, omdat ik mijn voortgang niet kon zien. Ik kon niet zien hoe lang het boek nog duurde en ik merk dat ik dat wel erg graag wil. Daarnaast werkte de app niet met de extra’s op mijn koptelefoon.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.
Maar let op:

 • Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Daarna is dat niet meer mogelijk.
 • Als je de boeken download en goed op je systeem bewaart, zijn ze voor jou.
 • Binnen de bookchoice app kan je jouw boeken een jaar lang lezen (ze worden dus blijkbaar niet langer dan een jaar binnen de app bewaard).

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht Bookchoice boeken van maart 2021:

Heerlijk duurt het langst

Schrijver: Jill Mansell
Verteller: Lizelotte van Dijk
Uitgeverij: Rubinstein Audio
Duur van het boek: 10 uur 18 minuten
Categorie: Feel good
Lees hier mijn recensie van het boek Heerlijk duurt het langst.

Dit is een feel-good verhaal over de levens van een aantal mensen en hun problemen, waarbij we ons vooral richten op Lainey. We krijgen het verhaal dan ook vanuit haar kant aangeboden.
Lainey en haar beste vriend Kit gaan samen solliciteren op haar droombaan. Er is alleen één probleem: in de vacature wordt er gevraagd om een stel en niet om twee beste vrienden. Ze besluiten zich voor te doen als stel om zo een betere kans te hebben op het krijgen van de baan.

Naast Lainey’s liefdesperikelen leven we ook mee met:

 • Majella (Lainey’s nieuwe baas). Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde (haar man is al een poosje geleden overleden). Hierbij ontdekken we hoe bijzonder blind dates of dating apps kunnen aflopen.
 • Majella’s schoonvader (vader van haar overleden man). Hij is een beroemde acteur en ook zijn leven biedt ons mooie momenten in het verhaal.
 • Wyat en Penny: Nadat Penny zijn huwelijksaanzoek afwijst valt er in zijn leven ook het één en ander te beleven.
 • Seth (stiefzoon van Lainey’s nieuwe baas) en Dawn. Seth heeft erg veel moeite om helemaal voor deze nieuwe relatie te gaan, want zijn aandacht wordt steeds naar Lainey getrokken, maar Dawn voelt haar biologische klok al tikken.
 • Kit (Lainey’s beste vriend). Kit is op zoek naar een leuke man met wie hij zich kan settelen.

  Deze andere verhalen vormen een leuke extra, maar komen niet zo uitgebreid aan de orde als Lainey’s kant van het verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Storytel: Nederlandse luisterversie en E-book.
 • iTunes: Luisterboek in het Engels.
 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

Mathilde

Schrijver: Leïla Slimani
Verteller: Chava voor in ’t Holt
Uitgeverij: Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Duur van het boek: 9 uur 35 minuten
Categorie: Literaire fictie
Lees hier mijn recensie van het boek Mathilde.

Dit is het eerste deel van de trilogie Het land van de anderen. Het verhaal is gebaseerd op de eigen familiegeschiedenis van de schrijver.
Dit boek gaat over het leven van een westerse vrouw tijdens een moeilijke periode in de geschiedenis van Marokko.
We volgen de Franse Mathilde die tijdens de Tweede Wereldoorlog is getrouwd met een Marokkaanse man. Na de oorlog vertrekt ze in 1946 naar Marokko. Ze gaan samen op zijn familieboerderij in een klein dorpje wonen.
Dit is een verhaal over een liefde die constant op de proef wordt gesteld, over een vrouw die geheel afhankelijk is van haar man terwijl hij ontzettend hard zijn best doet om een goede man te zijn en wat van zijn leven te maken.
Samen vechten ze tegen de armoede waarin ze zich bevinden en Mathilda probeert zichzelf staande te houden in een maatschappij waarbij de mannen een dominante rol innemen. Zij heeft genoeg in haar mars en wil ook betekenis geven aan haar leven en haar bestaan. Ze wil iets bereiken in haar leven.
Dit is ook een verhaal over het maken van keuzes en leven met die keuzes, ook al hebben de gevolgen ervan anders uitgepakt dan waar je op had gehoopt.
Daarnaast speelt dit beladen familieverhaal zich af tegen de achtergrond van een broeierige onafhankelijkheidsstrijd van protectoraat Marokko tegen Frankrijk.

Ik vond dit een mooi verhaal en bijzonder om te hebben gelezen, maar toch kies ik ervoor om niet verder te gaan met deze serie (leuk om eens te lezen, maar niet mijn type genre). Ik zou dit boek 4 van de 5 sterren geven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.

Het laatste leven

Schrijver: Peter Mohlin & Peter Nyström
Verteller: Bas van Werven
Uitgeverij: HarperCollins
Categorie: Misdaad
Lees hier mijn recensie van het boek Het laatste leven.

Dit boek is deel 1 van deze serie en gaat over FBI-agent John Adderley. Van de FBI krijgt hij een nieuwe identiteit en hij kiest ervoor om weer terug te gaan naar Zweden. Zijn moeder en broertje wonen daar nog en zijn broertje heeft hulp nodig. Hij is de hoofdverdachte van een “cold case”. Hoewel het zeer onverstandig is voor John om naar zijn geboorteland terug te keren, zet hij toch zijn zin door en gaat hij in het coldcaseteam van Karlstad werken dat zich bezighoudt met deze tien jaar oude vermissingszaak. Door zijn nieuwe identiteit weet niemand dat hij de broer van de hoofdverdachte is, maar wat als ze dat ontdekken?
Dit verhaal gaat over Johns schuldgevoel richting zijn broertje, zijn onderzoek naar deze vermissingszaak en het feit dat hij gezocht wordt door het drugskartel die hem willen vermoorden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands en Engels.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Engels.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.

Twee moedige vrouwen

Schrijver: Diney Costeloe
Verteller:  Tanneke Hartzuiker
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 12 uur 31 minuten
Categorie: Historisch roman
Lees hier mijn recensie van het boek Twee moedige vrouwen.

Dit boek is een vervolg op het boek De verloren vader, maar je kan het prima stand-alone lezen (dat heb ik ook gedaan!). De verloren vader gaat over de Eerste Wereldoorlog en daarin heeft de personage Sarah Hurst een rol gespeeld. Dit boek gaat over de Tweede Wereldoorlog en hierin speelt Sarah Hurst ook weer een grote rol en ontdekken we wat er met haar was gebeurd na het eerste boek en hoe het verder met haar zal gaan.
Het gaat om een historisch roman over twee vrouwen die zich inzetten om anderen te helpen in zeer gevaarlijke tijden.
De schrijver weet dit verhaal op een hele mooie wijze af te sluiten, waardoor je als lezer een hartverwarmend gevoel overhoudt aan het einde van het verhaal. Ik geef dit verhaal zeker 5 van de 5 sterren, een aanrader dus.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie.

Geworteld in het kwaad

Schrijver: Karen Dionne
Verteller: Willemijn de Vries
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 9 uur 28 minuten
Categorie: Psychologische thriller
Lees hier mijn recensie van het boek Geworteld in het kwaad.

Dit is een Psychologische thriller over het leven van een gezin met een psychopaat als kind en de zware gevolgen voor eventuele andere kinderen.
Rachel zit vrijwillig in een psychiatrische inrichting. Dit is haar manier om zichzelf te straffen voor de moord op haar ouders. Toen ze 11 jaar was heeft ze haar ouders doodgeschoten, maar niemand geloofde haar toen en nu zit ze hier, totdat ze ontdekt dat ze de moord niet gepleegd had kunnen hebben!
Ik vind dit wel een goed verhaal en hier en daar geeft het je behoorlijk de kriebels. Het feit dat iemand ongemerkt in je huis woont vind ik al behoorlijk spannend, maar dan zijn er nog meer lugubere gebeurtenissen. Toch weet de schrijver deze spanning niet goed vast te houden, wat jammer is.
Al met al denk ik dat ik dit verhaal 3.5 sterren van de 5 sterren zou geven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek, paperback en dwarsligger in het Nederlands. Ebook en luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees.
 • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie.

Voor als ik er niet meer ben

Schrijver: Rebecca Ley
Verteller: Marlies Somers
Uitgeverij: Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Duur van het boek: 9 uur 6 minuten
Categorie: Roman fictie
Lees hier mijn recensie van het boek Voor als ik er niet meer ben.

Dit verhaal gaat over de dood van een vrouw en de wijze waarop ze na haar dood nog het een en ander probeert te bereiken voor de geliefden die ze achter laat.
Het verhaal gaat vooral over Sylvia, een vrouw met problemen (minderwaardigheidscomplex, eetproblemen en drankverslaving) die na haar dood met behulp van een handleiding voor haar man en brieven voor haar geliefden nog het een en ander probeert goed te maken, recht te zetten of zelfs te verbeteren door nog eenmaal een ander licht op te werpen.
Als dit verhaal je interessant lijkt denk ik dat je de volgende twee boeken enorm mooi zal vinden:

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie.

Het meisje in de witte kimono

Schrijver: Ana Johns
Verteller: Cystine Carreon
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 12 uur 14 minuten
Categorie: Fictie
Lees hier mijn recensie van het boek Het meisje in de witte kimono.

Dit is een prachtig verhaal! Een absolute aanrader! Dit is een liefdesverhaal over toewijding en waanzinnig veel van de ander houden en dat zo’n liefde zelfs na zo’n lange tijd (een mensenleven lang) nog zichtbaar is.
Het is een mooi verhaal die aankaart hoe oneerlijk het leven kan zijn en een blik werpt op de periode in Japan na de Tweede Wereldoorlog.
De nasleep van deze gebeurtenissen is bij veel mensen onbekend en op deze wijze krijgen de betrokkenen een beeld en een stem en komen mensen te weten over hun lot.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • Audible: Engelse luisterversie.

De cursus

Schrijver: Elvin Post
Verteller: Jorien Zeevaart
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Duur van het boek: 12 uur 59 minuten
Categorie: Thriller
Lees hier mijn recensie van De cursus.

Carol Arrington gaat een schrijfcursus volgen van een wereldberoemde schrijver. Deze cursus heet Kill Your Darlings en wanneer de cursus eenmaal van start gaat blijkt deze titel zeer goed bij de situatie te passen!
Het verhaal bestaat uit de ideale omstandigheden voor een moordenaar die een eigen verhaal uitwerkt en staat geheel in het teken van thrillers en thrillerschrijvers.
Dit verhaal lijkt vanaf het begin zeer sterk op het verhaal En toen waren er nog maar van Agatha Christie. Ik kon daardoor niet van dit verhaal genieten, omdat het verhaal van Agatha Christie zoveel beter is.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *