Het meisje in de witte kimono

Titel: Het meisje in de witte kimono
Titel Engels: The Woman in the White Kimono
Genre: Historisch roman
Schrijver: Ana Johns
Verteller: 
Cystine Carreon
Verteller Engels: Emily Woo Zeller, Lauren Ezzo
Uitgeverij: 
De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek:
12 uur 14 minuten
Duur van het Engelse boek : 11 uur 55 minuten

Het verhaal van Het meisje in de witte kimono

Dit verhaal is fictie, maar het is gebaseerd op historische feiten en belicht het lot van ruim 10.000 baby’s van Japanse moeders en Amerikaanse vaders en het lot van de Japanse moeders.
Dit verhaal speelt zich grotendeels af in 1957 in Japan. Naoko Nakamura moet trouwen en haar vader heeft een zeer geschikte man voor haar geregeld, maar Naoko heeft zelf al een man gevonden: een Amerikaanse soldaat.
Dit is een tragisch liefdesverhaal waarbij alles in het leven, de liefde tussen deze twee mensen lijkt tegen te werken.
We weten dan ook dat het ze is gelukt om bij elkaar te blijven, omdat het verhaal bij Tori Kovac begint in de tegenwoordige tijd. Haar vader overlijdt en staat erop dat ze meer over zijn leven voor zijn huwelijk met haar moeder te weten komt.
Hij heeft twee levens gehad en hij heeft haar daar eerder over willen vertellen, maar wist niet hoe. In werkelijkheid heeft hij haar er wel degelijk veel over verteld, maar dan in de vorm van sprookjesverhalen. Tori hield van zijn verhalen die enorm mooi verzonnen waren en bijna magisch leken. Nu, na zijn dood, ontdekt ze dat hij zielsveel van een Japanse vrouw heeft gehouden en dat zij daar achter is gebleven met zijn dochter. Hoe heeft haar vader dat kunnen doen? Hij was een toegewijde man en een geweldige vader. Hoe was hij in staat geweest om een zwangere vrouw achter te laten? Ze kan deze nieuwe ontdekking niet verzoenen met haar beeld van haar vader en nu ze weet dat ze een zus heeft wil ze naar haar op zoek gaan. In dit boek komen deze twee bijzondere verhalen samen tot een prachtig geheel, ook al is de liefde tussen deze twee mensen tragisch verlopen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Bekijk hieronder de boektrailer.

Verteller

Ik ben begonnen met de Engelse versie, omdat ik de Engelse versie bijna altijd mooier vind dan de Nederlandse versie, maar in dit geval NIET!
De stem van Engelse verteller klinkt overdreven oud of juist overdreven Amerikaans. Ik heb het nog geen 10 minuten volgehouden. Daarna begon ik opnieuw met de Nederlandse versie en dat was een verademing!
Ik vind deze Nederlandse uitvoering een ruimvoldoende waard. Deze verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren en ze brengt het verhaal heel mooi over.

Mijn mening

Dit is een prachtig verhaal! Een absolute aanrader! Dit is een liefdesverhaal over toewijding en waanzinnig veel van de ander houden en dat zo’n liefde zelfs na zo’n lange tijd (een mensenleven lang) nog zichtbaar is.
Het is een mooi verhaal die aankaart hoe oneerlijk het leven kan zijn en een blik werpt op de periode in Japan na de Tweede Wereldoorlog.
De nasleep van deze gebeurtenissen is bij veel mensen onbekend en op deze wijze krijgen de betrokkenen een beeld en een stem en komen mensen te weten over hun lot.

Dit boek zit vol met Japanse wijsheden, sommige bekend en andere minder bekende wijsheden, maar ze zijn allemaal heel mooi om te horen en om over na te denken.

De schrijver heeft haar verhaal op een bijzondere wijze geschreven. De delen van nu en toen lopen op een gegeven moment heel mooi in elkaar over en vormen dan samen een hartverwarmend einde. Dit boek heeft me geraakt en ik zal dit verhaal en daarmee deze gebeurtenissen niet vergeten.
Ik geef dit verhaal zeker 5 van de 5 sterren, een aanrader dus.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Het meisje in de witte kimono

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *