En toen waren er nog maar

Nederlandse titel: En toen waren er nog maar
Engelse titel: And Then There Were None
Genre: misdaad, mysterie, thriller
Schrijver: Agatha Christie
Verteller (Nederlands):  Marjolein Algera
Verteller (Engels):  Dan Stevens
Duur van het boek (Nederlands)7 uur 3 minuten
Duur van het boek (Engels): 6 uur 1 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Acht mensen worden uitgenodigd door een mysterieuze gastheer om te verblijven in een afgelegen huis op een bijzonder eiland. Bij hun aankomst worden ze goed verzorgd door twee bedienden, maar de gastheer zelf is er (nog) niet. Het is al snel duidelijk dat er iets niet in orde is. Dat is alleen al te merken wanneer je goed naar de mensen in het huis kijkt, want dit is geen doorsnee groep voor een verblijf in een huis van deze status. Wanneer de avond goed en wel begint, horen de gasten een luide boodschap vol beschuldigen aan het adres van alle TIEN aanwezige mensen in het huis. En dan wordt één van hen vermoord… En direct daarna nog één. De overgebleven mensen worden bang en de paranoia slaat toe.
Zal er aan het einde van het verhaal nog iemand in leven blijven?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek en E-boek is gratis in Kobo plus voor abonnees).

Er is een film gemaakt van dit boek. Bekijk de trailer hieronder (is wel veel bloediger, heftiger en gewelddadiger dan het boek!)

Verteller

Prima stem. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Geweldig boek. Ik vind het een aanrader!
Het verhaal is erg spannend en het houdt je aandacht vast vanaf het begin tot het einde. Pas op het laatst ontdek je hoe alles in elkaar zit met een heel verrassende twist! Ik kon niet raden wie de moordenaar was, dus het verhaal is zeker niet voorspelbaar wat de dader betreft. Ik vind dit verhaal een “pageturner”. Je wil het boek niet opzij zetten.
Het verhaal luistert/leest lekker vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo.
Ik had alleen aan het begin moeite om alle personages te onthouden met hun bijzonderheden. De meeste personages vielen wel behoorlijk op en kon ik best uit elkaar houden ook al kon ik hun namen niet onthouden (erg jammer), maar zo’n drie personages kon ik niet echt van elkaar onderscheiden in het verhaal. Dit wordt natuurlijk wel veel makkelijker naarmate je steeds één personage minder hoeft te onthouden.

Ik begrijp wel dat dit verhaal is aangepast om minder racistisch over te komen. De woorden in deze Nederlandse versie kunnen ook nog steeds aanstootgevend overkomen. In de originele Engelse versie was het heel erg racistisch. In de trailer van de film zie ik dan ook dat het niet meer om mensen met een donker huidskleur gaat als naam voor het eiland en het versje, maar om soldaten. Het was fijn geweest als het in dit boek ook om soldaten zou gaan, maar dat is jammer genoeg niet het geval.

In dit boek speelt de bekende personage Hercule Poirot niet mee in het verhaal.

Kortom:
Ik vind dit een spannend boek en zeker een aanrader, maar de racistische woorden voor het eiland, het versje en de beeldjes kunnen voor een andere mening zorgen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *