Geworteld in het kwaad

Titel: Geworteld in het kwaad
Titel Engels: The Wicked Sister
Genre: Psychologische thriller
Schrijver: Karen Dionne
Verteller: 
Willemijn de Vries
Engelse vertellers: Kristen Sieh, Andi Arndt
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek:
9 uur 28 minuten
Duur van het Engelse boek : 8 uur 37 minuten

Het verhaal van Geworteld in het kwaad

Dit is een verhaal over het leven van een gezin met een psychopaat als kind.
Rachel zit vrijwillig in een psychiatrische inrichting. Dit is haar manier om zichzelf te straffen voor de moord op haar ouders. Toen ze 11 jaar was heeft ze haar ouders doodgeschoten, maar niemand geloofde haar toen en nu zit ze hier, totdat ze ontdekt dat ze de moord niet gepleegd had kunnen hebben! Ze leest in een politierapport dat ze deze mogelijkheid hebben onderzocht, n.a.v. haar eigen bewoordingen, maar het stond toen vast dat zij deze moord niet had kunnen hebben gepleegd. Waarom heeft niemand dat tegen haar gezegd? Waarom hebben ze haar al die jaren in deze psychiatrische inrichting laten zitten?
Ze vertrekt uit de inrichting en gaat terug naar huis, naar het afgelegen huis in de wildernis van Upper Peninsula, Michigan.
Beetje bij beetje komen haar herinneringen terug over die bewuste dag en ontdekt ze nog meer gruwelheden. Ze herinnert zich de geheimen die ze met haar zus deelt en ontdekt niet alleen de volle waarheid, maar het gevaar dat haar herinneringen met zich meebrengt!

Naast de belevenissen van Rachel, volgen we dit verhaal ook vanuit de (vermoorde) moeder. We duiken samen met haar in het verleden en ontdekken de lugubere feiten in het leven van dit gezin.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Omdat het verhaal steeds vanuit twee personages aan bod komt, had ik het wel fijn gevonden als we aan de stem hadden kunnen horen wie van de twee aan het woord was. In het begin ontging het me ook wanneer ik naar het “nu” of “toen” luisterde en met een duidelijke stem zou dit goed zijn opgevangen. Verder vind ik de stem van deze verteller heel prettig en ze weet de duistere sfeer van dit verhaal goed weer te geven. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende – waard.

Mijn mening

Wat een lekker spannend verhaal. Het verhaal begint direct zeer luguber.
Hoewel je vrijwel vanaf het begin een idee hebt wie de ouders heeft vermoord is het proces ernaar toe toch wel erg spannend.
Het verhaal voelt al direct als een heerlijke thriller aan. Vooral het feit dat Rachel stiekem in haar ouderlijk huis gaat wonen zonder dat aan haar zus en tante te laten weten. Ze sluipt dus in het geheim door het huis. Stel je voor dat iemand samen met jou in je huis woont, zonder dat je dat weet! Super eng lijkt me dat!
Dit is geen thriller waarbij het om een mysterie gaat. Het is dus niet de bedoeling dat je als lezer ontdekt wie de moordenaar was. Dit is een psychologische thriller waarbij je meer en meer ontdekt over deze familie en de omstandigheden die leiden tot de tragische moord op de ouders.
Samen met de jongste dochter Rachel ontdek je wat er zich precies heeft afgespeeld toen de ouders werden vermoord, maar met de vermoorde moeder ontdek je de kern van deze familie drama.

Ik vind dit wel een goed verhaal en hier en daar geeft het je behoorlijk de kriebels. Het feit dat iemand ongemerkt in je huis woont vind ik al behoorlijk spannend, maar dan zijn er nog meer lugubere gebeurtenissen. Toch weet de schrijver deze spanning niet goed vast te houden, wat jammer is. De ingrediënten van haar thriller verhaal zijn behoorlijk goed en buitengewoon spannend, maar deze bizarre momenten zijn toch steeds van korte duur. Misschien komt dit door te veel wisselingen tussen het verhaal vertellen vanuit moeder of dochter. Sommige momenten komen tweemaal aan de orde. Eerst vanuit de moeder om dan aan het einde van het verhaal weer vanuit de dochter te komen die WEL de volledige waarheid weet.
Al met al denk ik dat ik dit verhaal 3.5 sterren van de 5 sterren zou geven.

Bekijk ook mijn lijst met andere thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, luisterboek, paperback en dwarsligger in het Nederlands. Ebook en luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Recensie: Geworteld in het kwaad is een psychologische thriller van Karen Dionne

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *