The Dragon Factory

Titel: The Dragon Factory
Genre: Thriller, mad scientist, wezens (mutatie)
Schrijver: Jonathan Maberry
Verteller: Ray Porter
Duur van het boek: 16 uur 11 minuten
Alle boeken van deze Joe Ledger serie :

Het verhaal van The Dragon Factory

Een verhaal over gekke wetenschappers (mad scientists), racistische organisaties, geheime diensten en de wetenschap.
Dit verhaal gaat over een wel zeer bijzondere bedreiging voor de hele wereld.
Gekke wetenschappers hebben een plan om de wereld opnieuw te vormen. Ze hebben virussen en ziektes gemuteerd zodat zij specifieke rassen besmetten. Ziektes die niet besmettelijk zijn, maar normaal gesproken erfelijk zijn, zijn aangepast door de gekke wetenschappers zodat ze zich nu wel besmettelijk gedragen en voornamelijk mensen van bepaalde afkomsten (die meer aanleg hebben voor de ziekte) doden. Deze racistische wetenschappers staan klaar met hun dodelijke golf om dood en verderf over de wereld te storten. Hun doel: alle rassen behalve het witte ras uitmoorden en een nieuwe wereldorde beginnen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

De verteller is erg fijn om naar te luisteren. Hij weet de humor en sarcasme passend te laten klinken. Zijn stemmen voor de verschillende personages zijn ook best goed. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening The dragon factory (Joe Ledger serie)

Toen ik met deze serie begon hoopte ik eigenlijk een zombieserie te hebben gevonden. Dat is jammer genoeg niet het geval, maar toch is deze serie zeker een aanrader.
Er is volop actie die behoorlijk spannend geschreven is en heel goed wordt overgebracht door de verteller (in het Engels).
Wel heb ik als minpunt dat ik dit boek minder leuk vond dan de vorige boeken (boek 1 en losse verhalen) van deze serie. Hoewel er veel gebeurt in dit verhaal vond ik het trager wat tempo betreft. Verder krijgen we het verhaal best vaak vanuit het oogpunt van de verschillende “slechteriken” en dat had van mij veel minder gemogen. Natuurlijk kan ik me als luisteraar niet binden aan zulke afschuwelijke mensen en had ik het verhaal liever meer vanuit de kant van Joe Ledger gehad, zodat ik meer met hem mee kon leven. Ook de rol van Grace had van mij groter mogen zijn. Haar kant van het verhaal had ik interessanter gevonden dan dat van de huurmoordenaar. De personage van Joe Ledger of de leden van zijn team worden ook niet verder uitgebreid. Pas wanneer het verhaal bijna is afgelopen geeft de schrijver meer diepgang aan Joe Ledger en hoewel hij dit heel mooi en emotioneel overbrengt is het wel “te weinig, te laat”. Hoewel ik dit verhaal nog steeds goed vind, is het niet geweldig en voelt het wel een beetje teleurstellend na deel 1. Daarnaast zijn er enkele punten in het verhaal die erg gevoelig kunnen zijn voor mensen.

Dit verhaal gaat vooral over “slecht” zijn. Keer op keer ontdekken we hoe slecht mensen kunnen zijn en hoe monsterlijk zij zich gedragen. Enkele personen en gebeurtenissen uit zwarte perioden van onze geschiedenis (de kampen in de Tweede Wereldoorlog) komen in dit verhaal aan de orde en illustreren dat deze mensen grotere monsters zijn dan de monsters die ze in hun lab maken. Zo ontdekken we enkele gruwelheden die zijn begaan in de kampen op de Joden door Josef Mengele. Zijn beschrijvingen van zijn daden en ideologie kunnen erg pijnlijk zijn. Wel heeft de schrijver zijn best gedaan om de feiten van zijn daden te beschrijven en niet de daden zelf aan de orde te laten komen.

Op een gegeven moment was ik de dialogen van de rascisten behoorlijk zat. Deze zijn erg aanstootgevend. Ik begrijp dat hun mate van slechtheid nodig was voor het verhaal, maar op een gegeven moment heb ik overwogen bepaalde delen door te spoelen om verder te kunnen gaan met het verhaal. Ik hoefde hun standpunten niet in geuren en kleuren aan te horen.

Dan nog als laatste: De hoeveelheid monsters. De gekke wetenschappers zijn te ijverig geweest in dit boek. Het was geloofwaardiger geweest als ze één of twee monsters hadden gecreëerd, maar wanneer twee teams zeer bekwame vechters uitgemoord worden door twee “berserkers” plaats ik mijn vraagtekens wanneer slechts drie man zich staande weten te houden tegen diezelfde berserkers, als dan één persoon een dozijn van diezelfde berserkers weet uit te schakelen wordt het ongeloofwaardig en dan ben ik nog niet eens begonnen met praten over de rest van de “wezens”.

Ik weet dat ik best negatief klink over dit boek, maar al met al vind ik dit boek wel een voldoende/ruimvoldoende waard en dat vind ik jammer, want de vorige boeken waren allemaal heel goed.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie The Dragon Factory

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht met 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *