De cursus

Titel: De cursus
Genre: Thriller
Schrijver: Elvin Post
Verteller: 
Jorien Zeevaart
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Duur van het boek:
12 uur 59 minuten

Het verhaal van De cursus

Carol Arrington gaat een schrijfcursus volgen van een wereldberoemde schrijver. Deze cursus heet Kill Your Darlings en wanneer de cursus eenmaal van start gaat blijkt deze titel zeer goed bij de situatie te passen!
De cursus wordt gehouden op een eiland. In totaal doen er negen cursisten mee. Om de situatie nog spannender te maken: niemand mag een telefoon mee nemen naar het eiland en ook de laptops moeten thuis blijven. Communicatie met het vasteland is dus (bijna) onmogelijk en slechts eenmaal per week komt de zeeman met zijn veerpond langs om de boodschappen te brengen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor een moordenaar die een eigen verhaal uitwerkt.
Het verhaal staat geheel in het teken van thrillers en thrillerschrijvers.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Mijn mening

Dit verhaal lijkt vanaf het begin zeer sterk op het verhaal En toen waren er nog maar van Agatha Christie. Ik kon daardoor niet van dit verhaal genieten, omdat het verhaal van Agatha Christie zoveel beter is.
Dit verhaal komt langzaam op gang. Na ruim twee uur zitten we nog steeds in alleen maar conversaties. Waar Agatha Christie de ontmoeting tussen deze vreemden heel mooi en sfeervol weet over te brengen bestaat deze inleiding vooral uit conversaties in plaats van gebeurtenissen. Hierdoor kom ik niet in de sfeer van het verhaal en duurt het erg lang voordat het levensgevaar “echt” aanvoelt. Het blijft erg lang als een soort opgezet verhaal aanvoelen. Het helpt dan ook niet wanneer één van de moorden op dezelfde wijze gebeurt als uit het verhaal van Agatha Christie.
Als ik het verhaal En toen waren er nog maar…. van Agatha Christie niet had gekend, had ik dit verhaal misschien meer kunnen waarderen. Zelfs dan blijft het feit dat dit verhaal behoorlijk voorspelbaar is, maar de schrijver heeft dit feit wel bijzonder in zijn verhaal weten op te nemen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie: De cursus is een thriller verhaal van Elvin Post.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *