De cursus

Alles over luisterboeken

De cursus

Titel: De cursus
Genre: Thriller
Schrijver: Elvin Post
Verteller: 
Jorien Zeevaart
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Duur van het boek:
12 uur 59 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van De cursus

Carol Arrington gaat een schrijfcursus volgen van een wereldberoemde schrijver. Deze cursus heet Kill Your Darlings en wanneer de cursus eenmaal van start gaat blijkt deze titel zeer goed bij de situatie te passen!
De cursus wordt gehouden op een eiland. In totaal doen er negen cursisten mee. Om de situatie nog spannender te maken: niemand mag een telefoon mee nemen naar het eiland en ook de laptops moeten thuis blijven. Communicatie met het vasteland is dus (bijna) onmogelijk en slechts eenmaal per week komt de zeeman met zijn veerpond langs om de boodschappen te brengen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor een moordenaar die een eigen verhaal uitwerkt.
Het verhaal staat geheel in het teken van thrillers en thrillerschrijvers.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Mijn mening

Dit verhaal lijkt vanaf het begin zeer sterk op het verhaal En toen waren er nog maar van Agatha Christie. Ik kon daardoor niet van dit verhaal genieten, omdat het verhaal van Agatha Christie zoveel beter is.
Dit verhaal komt langzaam op gang. Na ruim twee uur zitten we nog steeds in alleen maar conversaties. Waar Agatha Christie de ontmoeting tussen deze vreemden heel mooi en sfeervol weet over te brengen bestaat deze inleiding vooral uit conversaties in plaats van gebeurtenissen. Hierdoor kom ik niet in de sfeer van het verhaal en duurt het erg lang voordat het levensgevaar “echt” aanvoelt. Het blijft erg lang als een soort opgezet verhaal aanvoelen. Het helpt dan ook niet wanneer één van de moorden op dezelfde wijze gebeurt als uit het verhaal van Agatha Christie.
Als ik het verhaal En toen waren er nog maar…. van Agatha Christie niet had gekend, had ik dit verhaal misschien meer kunnen waarderen. Zelfs dan blijft het feit dat dit verhaal behoorlijk voorspelbaar is, maar de schrijver heeft dit feit wel bijzonder in zijn verhaal weten op te nemen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.