Heerlijk duurt het langst

Titel: Heerlijk duurt het langst
Engelse titel: It Started with a Secret
Genre: Feel good
Schrijver: Jill Mansell
Verteller: 
Lizelotte van Dijk
Engelse verteller: Katherine Press
Uitgeverij: 
Rubinstein Audio
Duur van het boek:
10 uur 18 minuten
Duur van het boek (Engels):
9 uur 47 minuten

Het verhaal van Heerlijk duurt het langst

Dit is een feel-good verhaal over de levens van een aantal mensen en hun problemen, waarbij we ons vooral richten op Lainey. We krijgen het verhaal dan ook vanuit haar kant aangeboden.
Lainey werkt voor een geweldig stel op een chateau in Frankrijk, maar daar wordt ze plotseling ontslagen, omdat het stel failliet is. Ze kunnen hun werknemers alleen vandaag en morgen nog uitbetalen, maar dan houdt het geld op.
Samen met haar beste vriend Kit gaat ze naar Cornwall (Engeland), daar gaan ze solliciteren op haar droombaan. Er is alleen één probleem: in de vacature wordt er gevraagd om een stel en niet om twee beste vrienden. Ze besluiten zich voor te doen als stel om zo een betere kans te hebben op het krijgen van de baan. Het gezin waarvoor ze gaan werken is erg chaotisch en Lainey en Kit zijn precies wat deze mensen nodig hebben. Samen vormen ze een geweldig geheel, maar ja…. er zit wel een leugen tussen hen in.
Alles wordt nog lastiger wanneer Lainey verliefd begint te worden op de stiefzoon van haar baas, Seth. Seth heeft een hekel aan oneerlijk zijn. Als hij achter hun leugen komt zal haar mooie droombaan voorbij zijn!

Naast Lainey’s liefdesperikelen leven we ook mee met:

 • Majella (Lainey’s nieuwe baas). Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde (haar man is al een poosje geleden overleden). Hierbij ontdekken we hoe bijzonder blind dates of dating apps kunnen aflopen.
 • Majella’s schoonvader (vader van haar overleden man). Hij is een beroemde acteur en ook zijn leven biedt ons mooie momenten in het verhaal.
 • Wyat en Penny: Nadat Penny zijn huwelijksaanzoek afwijst valt er in zijn leven ook het één en ander te beleven.
 • Seth (stiefzoon van Lainey’s nieuwe baas) en Dawn. Seth heeft erg veel moeite om helemaal voor deze nieuwe relatie te gaan, want zijn aandacht wordt steeds naar Lainey getrokken, maar Dawn voelt haar biologische klok al tikken.
 • Kit (Lainey’s beste vriend). Kit is op zoek naar een leuke man met wie hij zich kan settelen.

  Deze andere verhalen vormen een leuke extra, maar komen niet zo uitgebreid aan de orde als Lainey’s kant van het verhaal.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (E-book en luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Het duurde best lang voordat ik goed in het verhaal kwam. De overgangen zijn erg abrupt en dat maakt het verhaal hier en daar moeilijk te volgen of juist lastig om je goed in te leven.
Zit je net lekker in een gebeurtenis, ben je ineens (in dezelfde adem van de verteller) een dag verder! En je dan maar afvragen wat er in de tussentijd is gebeurd of hoe het nou was afgelopen!

Het is wel leuk hoe de schrijver een leuke draai weet te geven aan de levens van al deze mensen ook al hebben ze hier en daar tegengestelde belangen. De nieuwe vriendin van Seth bijvoorbeeld. Wie eindigt er met Seth? Dawn of Lainey? De schrijver geeft een mooie en verrassende wending aan hun verhaal.

De personages in dit verhaal zijn erg leuk en ook best bijzonder. Dit verhaal is lekker licht en verloopt best vlot. Ik vind dit boek ideaal om te lezen/luisteren in een vakantie. Je geniet dan heerlijk van een simpel verhaal (zonder al te veel diepgang) en wordt dan helemaal blij van het einde.
Zelf vind ik het verhaal 3.5 van de 5 sterren waard. Als je een vergelijkbaar boek zoekt waar je helemaal vrolijk van wordt, dan denk ik dat je het boek Tegen beter weten in veel meer zal waarderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Storytel: Nederlandse luisterversie en E-book.
 • iTunes: Luisterboek in het Engels.
 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Recensie Heerlijk duurt het langst

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *