Het laatste leven

Titel: Het laatste leven
Titel Engels: The bucket list
Genre: Misdaad
Schrijver: Peter Nyström, Peter Mohlin 
Verteller: Bas van Werven
Uitgeverij: 
HarperCollins
Duur van het boek:
13 uur 18 minuten
Alle luisterboeken uit deze John Adderley serie:

  • Het laatste leven – The bucket list

Het verhaal van Het laatste leven

Dit boek is deel 1 van deze serie en gaat over FBI-agent John Adderley. Het verhaal begint wanneer John Adderley in het ziekenhuis ligt met schotwonden. Hij was een infiltrant in een drugskartel, maar dat ging mis. Van de FBI krijgt hij een nieuwe identiteit en hij kiest ervoor om weer terug te gaan naar Zweden. Zijn moeder en broertje wonen daar nog en zijn broertje heeft hulp nodig. Hij is de hoofdverdachte van een “cold case”. Hoewel het zeer onverstandig is voor John om naar zijn geboorteland terug te keren, zet hij toch zijn zin door en gaat hij in het coldcaseteam van Karlstad werken dat zich bezighoudt met deze tien jaar oude vermissingszaak. Door zijn nieuwe identiteit weet niemand dat hij de broer van de hoofdverdachte is, maar wat als ze dat ontdekken?
Dit verhaal gaat over Johns schuldgevoel richting zijn broertje, zijn onderzoek naar deze vermissingszaak en het feit dat hij gezocht wordt door het drugskartel die hem willen vermoorden.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Goed begin van deze serie. John is een interessante personage. Hij is integer en staat voor zijn principes. Hij zet zijn leven op het spel om zijn broer te hulp te schieten, maar als hij ontdekt dat zijn broer schuldig is dan zal hij dat ook zeker bewijzen. Hij vindt het belangrijk om de waarheid boven tafel te krijgen. Dit verhaal draait dan ook om waarheden en leugens. Meer dan eens komt duidelijk naar voren dat veel personages niets geven om de waarheid. Zij willen alleen resultaten zien!
Toch houdt John de situaties spannend, want zijn integriteit betekent niet dat hij alleen maar het rechte pad bewandelt. Hij is tot veel bereid om de waarheid boven tafel te krijgen. Hij schroomt zich dan ook niet om mensen onder druk te zetten of eens flink aan de kraag te grijpen en door elkaar te schudden om informatie te krijgen!

In dit boek heeft John nog flink te kampen met de naweeën van zijn bijna dood ervaring. Zodra hij zich in gevaar bevindt sluit zijn lichaam zich af en is hij volledig verlamd van angst of verliest hij zelfs het bewustzijn. Dit maakt hemt tot een makkelijke prooi in levensgevaarlijke situaties.
Zijn identiteit is een bijzonder aspect in dit verhaal. Hij moet koste wat kost zijn echte identiteit geheim houden, omdat hij zeker weten vermoord zal worden als het kartel ontdekt waar hij zich bevindt. Sterker nog: hij weet wel zeker dat ze jacht op hem maken!

Deze serie heeft “thriller” als genre, maar ik vind het verhaal niet spannend genoeg om het een thriller te noemen. Ik heb het daarom ook als “misdaad” hier op mijn website geplaatst. Ik denk wel dat de schrijvers alle ingrediënten in handen hebben om hier een mooie thrillerserie van te maken, maar dan zullen ze de spanning nog flink moeten opvoeren.
Wel vind ik dat ze mooi schrijven, de personages interessant weten te maken en je goed in hun verhaal weten te trekken.
Hier en daar verliest het verhaal zijn tempo. Dit komt ook duidelijk naar voren in het nawoord als blijkt dat de redacteur wel 100 bladzijden eruit heeft gehaald! Het vasthouden van het juiste tempo is dus nog een punt van aandacht voor deze serie.
Ook vind ik het verhaal wel redelijk voorspelbaar. De schrijvers doen niet echt moeite om geheim te houden wie achter de vermissing van het meisje zit en ook de cliffhanger op het laatst zie je van mijlenver al aankomen. Toch wordt dit zo beschreven dat je echt zin krijgt in deel 2.
Ondanks deze verbeterpunten vind ik dit wel een goed debuut (niet geweldig, maar wel prikkelend) en ga ik uitkijken naar boek 2 die later dit jaar zal uitkomen. Ik geef dit boek 4 sterren van de 5.

Bekijk ook mijn lijst met andere thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, luisterboek en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie: Het laatste leven is deel 1 van deze John Adderley serie van Peter Nyström en Peter Mohlin.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *