Six months

Alles over luisterboeken

Six months

Engelse titel: Six months
Genre: Romance, paranormal romance
Schrijver: Dannika Dark 
Verteller: Nicole Poole
Duur van het boek: 12 uur 15 minuten
Alle boeken van deze Seven serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 2 van de Seven serie. In deel 1 maak je kennis met de meeste personages van dit verhaal, maar op zich zou je dit boek ook wel stand-alone kunnen lezen.
Dit boek biedt een romantisch verhaal over shapeshifters. Deze supernatuurlijke wezens en meer worden “breed” genoemd in het verhaal.
Het verhaal gaat over April Frost. Zij is een mens. Ze is enorm lief (ook te horen aan de stem die de verteller gebruikt), maar ze heeft een moeilijk leven. Haar oma had tot haar dood veel schulden bij verschillende woekeraars en na haar dood zijn deze schulden naar April over gegaan.
In dit verhaal komen twee schuldeisers bij April aankloppen om hun geld te eisen. Hiermee wordt haar leven nog ondraaglijker. Hoewel ze wel de ene schuldeiser af zou kunnen betalen, is de omgang met hem levensgevaarlijk. De tweede schuld is zo hoog, dat ze die onmogelijk op een eerlijke wijze zou kunnen afbetalen.

Er is één pluspunt in haar leven. Ze ontmoet de man van haar dromen: Reno Cole, de broer van Austin Cole (uit deel 1). Reno is niet zomaar een man, hij is een shifter. Hij deelt zijn lichaam met een wolf. April staat op het punt een nieuwe wereld te ontdekken. Er zijn meer shifters in haar leven dan ze had gedacht!

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Op zich vind ik de stem van de verteller wel prettig, maar de stem die ze gebruikt voor April vind ik overdreven lief. Aangezien het verhaal vanuit April wordt verteld is dit de stem die je heel veel hoort. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind deze serie wel leuk (niet geweldig, maar wel aardig) en dit is zelfs de tweede keer dat ik deze serie luister. Ik had een aantal jaren geleden de meeste boeken gekocht bij Audible en nu zie ik dat ik de korte verhalen 6.5 en 7.5 met mijn Storytelabonnement kan luisteren. Daarom luister ik alle boeken nogmaals om deze twee nieuwe boeken in de juiste volgorde erbij te horen.
Ik vind deze serie wel leuk genoeg om de meeste boeken nogmaals te luisteren.

In deel 1 stond de “breed” wereld centraal en dat vond ik geweldig aan het boek. In dit boek speelt deze wereld van de shifters wel een rol, maar het voert jammer genoeg niet de boventoon. Dit verhaal gaat vooral over de romance tussen April en Reno.
Daarnaast gaat het ook over de persoonlijke groei die April doormaakt. Ze is het zat om te leven met schuld en bij iemand in het krijt te staan. Al met al vind ik deze serie wel leuk en aantrekkelijk vanwege de “breed”, maar dit deel is minder goed dan deel 1.

Ik heb dit verhaal als categorie “volwassen roman” gegeven, omdat er een aantal pikante stukken in voorkomen. Er komen niet veel van deze scènes voor in het verhaal, maar ze zijn er wel.
Op zich komen deze scènes geforceerd op mij over, omdat ik ze niet op logische momenten in het verhaal vind voorkomen. Ik denk dat de schrijver dat zelf ook vindt, aangezien de mannelijke personage hierop wordt aangesproken door andere personages in het verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *