Berouw

Nederlandse titel: Berouw
Genre: Misdaad
Schrijver: Sofie Sarenbrant
Verteller: 
Christel Schimmel
Duur van het boek: 
9 uur 28 minuten
Alle boeken van deze Emma Sköld serie:

  • Berouw
  • Jaloezie

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek hoort bij de misdaadserie over Emma Sköld. Dit misdaadverhaal gaat over een moord op een man, die op het punt staat te scheiden. Zijn vrouw, die doodsbang voor hem is, hoeft het nog maar één nacht met hem vol te houden en dan krijgt ze de sleutels van haar nieuwe woning……

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van meerdere personages waaronder de moordenaar. In dit verhaal volgen we Emma, één van de politieagenten die deze moord onderzoekt. Daarnaast volgen we ook de vrouw van het slachtoffer (Cornelia), haar beste vriendin Josefin (en ook de zus van Emma), de ex-vriend van Emma en de moordenaar. Soms kruipen we zelfs in het hoofd van enkele andere personages.

Naast het moordonderzoek volgen we het leven van de drie vrouwen (Emma, Josefin en Cornelia). Het verhaal legt veel nadruk op moeilijkheden in relaties en overspel.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind de klemtoon van de verteller aan het einde van haar zinnen niet zo fijn. Het begint erg irritant te klinken als je het na (bijna) iedere zin hoort. Gelukkig speelt dit niet de hele tijd, maar wel van tijd tot tijd. Verder klinken de meeste personages erg zeurderig. Ik vind deze versie een matig/voldoende waard.

Mijn mening

Het boek was wel vermakelijk, maar ik vind het geen aanrader. Ik denk dat je dan meer zal genieten van bijvoorbeeld de serie van Helen Grace.

Ik vind de titel van het boek niet echt duidelijk passen bij het verhaal. Nu ik het boek uit heb weet ik niet zozeer op wie het slaat. Misschien komt dat ook omdat ik niet weet om wie het verhaal eigenlijk draait (anders dan dat de serie de naam van de politieagente heeft).

Ik kan me niet inleven in de personages en krijg gedurende het verhaal met geen enkele personage een binding. Ik heb dan ook geen hoop of verwachtingen voor de personages. Wel blijft het verhaal me boeien, omdat het voelt alsof het heerlijk gecompliceerd in elkaar zit. Ik weet alleen niet zeker welk deel dit boek is in de serie. Hier in Nederland staat het te boek als deel 1, maar in Zweden zou het kunnen dat zij bij een ander boek zijn begonnen (ik krijg het gevoel dat de personages in een ander boek zijn geïntroduceerd). Ook mis ik wel wat diepgang in het verhaal. Het zit op zich best bijzonder in elkaar en is niet voorspelbaar. Als het één en ander meer uitgewerkt was dan zou het een stuk beter zijn (of als deel 1 in het Nederlands beschikbaar zou zijn en ik daarmee was begonnen).

Het is prettig dat niet alle partners puur man/vrouw zijn. Zo past het boek beter bij onze huidige maatschappij.

Het einde trok wel weer behoorlijk mijn aandacht. Zo’n einde had ik absoluut niet verwacht!

Als laatste wil ik er ook op wijzen dat ik dit boek vooral een misdaadverhaal vindt, maar dat het niet de bijbehorende spanning heeft van een thriller.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *