Green Fields #4: Extinction

Titel : Green Fields #4: Extinction
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boek: 10 uur 28 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Bree, Nate en de rest van hun team zijn nu The lucky 13. Ze hebben zich bij hun lot neergelegd en nemen hun plek in, in deze nieuwe wereld. Mensen willen niet met ze samenleven omdat zes van hun mensen vol zitten met het zombieserum. Ze zijn veel sterker dan gewone mensen, maar als nadeel worden ze direct een superzombie als ze sterven. De meeste mensen zien ze als monsters en willen ze niet in hun stad hebben. Daarom heeft de nieuwe regering een afspraak gemaakt. Deze mensen krijgen een duidelijke tatoeage van XXX op hun nek en hand zodat ze goed herkenbaar zijn. De leden van hun groep die niet vol zitten met het serum krijgen een tatoeage met X. Mensen met een tatoeage mogen niet in de steden wonen. Zijn moeten spullen verzamelen die de steden nodig hebben en hun post bezorgen. Als beloning moet een stad, waar ze op dat moment een opdracht voor vervullen, hun eten en 10% van hun ammunitie geven. Daarnaast moet de stad hen 5 dagen onderdak bieden. Wanneer het gebied onveilig verklaard wordt moet een stad ze binnen laten en ze onderdak bieden totdat ze weer veilig op pad kunnen gaan. Hier hebben ze voor getekend. Hoewel The lucky 13 hierdoor gedwongen wordt, vinden ze het prima. Ze zouden toch niet opgesloten in een stad willen leven. De muren om zo’n stad zijn alleen veilig totdat ze neergaan……
De realiteit is toch anders. Nadat ze hun nek riskeren voor de nederzettingen, worden ze onrespectvol behandeld, weigeren de stedelingen hun kant van het verdrag na te komen en wordt verdere samenwerking ze zelfs moeilijk gemaakt. Dit is geen geweldige start voor de wederopbouw!

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Dit boek gaat minder over Bree, maar meer over de situatie van de groep en alle andere “scavengers” die in dezelfde situatie worden gedwongen. Net wanneer de mensheid zo lelijk is uitgedund door deze zombie apocalyps die zonder te discrimineren de één na de ander het leven heeft gekost. Starten de mensen weer opnieuw door direct een groep aan te wijzen die er niet bij mag horen en ze te merken met tatoeages. Typisch!
Maar er speelt veel meer op de achtergrond. Waaruit bestaat deze nieuwe regering? Waarom verdwijnen er steeds meer scavengers? Sommige groepen waren zelfs zo groot en sterk dat het niet mogelijk is dat ze allemaal ineens gedood zijn in een gevaarlijke situatie. En hoe zit het met die superzombies? Ze hebben zichzelf heus niet, na hun dood, dusdanig aangekleed en klaargemaakt om hele hordes zombies aan te trekken! Kom maar op met die complottheorieën, want er staat ons aardig wat zombie actie te wachten in dit boek!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een fijne stem om naar te luisteren en doet het ook best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende.

Mijn mening

Dit deel van deze serie biedt meer actie en een snellere tempo dan we tot nu toe gewend zijn van de voorgaande boeken. Dat is wel heel erg fijn. Ik vind deze serie nog steeds heel erg leuk en vooral erg verslavend. Op het moment ga ik hard door deze boeken omdat ik het maar niet opzij kan zetten. Ook dit deel past daar weer perfect bij.
Dit boek introduceert een nieuwe wending in het verhaal. Het gaat nu niet meer alleen om het overleven van de zombies.
Ook het einde is behoorlijk bijzonder! Er staat je nog veel spanning te wachten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *