Green Fields #9: Exodus

Titel : Green Fields #9: Exodus
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 13 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

De Fransen hadden hun komst al verwacht. Ze zijn erg blij met de komst van Bree. In hun ogen is zij de belangrijkste persoon en de rest zijn haar beschermers. Bree geniet ervan hoe Bucky Hamilton behandeld wordt door de Fransen. Eindelijk is het tijd om te ontdekken wat het doel van deze missie is. En toch willen ze Bree niet precies vertellen waar ze naar zoeken. Dat geeft niet, het meeste weet ze al.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal bestaat alleen maar uit deze ene missie in Europa en de mogelijke gevolgen van deze missie. De toekomst ziet er steeds moeilijker uit voor Bree en Nate. In haar eigen land worden ze nu gezien als verraders omdat ze samenwerken met het leger. De scavengers die eens aan haar zijde hebben gevochten zullen hen nu mogelijk willen lynchen!
Ondertussen gaat dit verhaal over het klaarmaken, voorbereiden en uiteindelijk de laatste tocht naar hun doel. Intussen wordt er veel nadruk gelegd op de verhouding tussen deze twee verschillende groepen. Ze vormen steeds meer en meer samen tot één groep ook al blijven Bucky en en een handjevol anderen zich uiterst vijandig gedragen. Tja… je kan niet alles hebben!
Ondertussen maken ze kennis met zeer bijzondere zombies. Hun gedragspatronen en eigenschappen zijn ongekend en dat geldt ook voor de gevolgen van hun aanvallen. Waardoor zijn deze zombies anders dan alle anderen? Wat staat hen te wachten als ze eindelijk hun doel hebben bereikt. Of anders gezegd: wat wacht daar op hen?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Ik vind het wel jammer om te merken dat deze verteller niet beter in het verhaal weet te komen met haar stemmen. Over het algemeen klinkt het wel voldoende. Ik vind haar stem op zich wel prettig, maar haar mannenstemmen blijven een probleem en in dit deel spelen ook personages met een Frans, Duits en Engels accent mee en dat komt helemaal niet authentiek over.

Mijn mening

Gelukkig heeft dit verhaal een prettiger sfeer dan in het vorig boek. Het verhaal van boek 8 dat zo irritant beladen werd vol met paranoia klaart mooi op. Wel blijf je als luisteraar constant nadenken en jezelf afvragen waar het verhaal straks heen zal leiden. Welk bevel heeft Bucky in het geheim ontvangen over de toekomst van Bree en Nate?
Je ontdekt eindelijk wie er verantwoordelijk is voor deze zombie apocalyps en het avontuur wordt voor een deel positief afgesloten. Op zich wordt dit boek heel fijn afgerond en geeft je ook wel een prima gevoel als afsluiting van deze serie. Deze serie is nog niet afgelopen, maar als je een beetje klaar bent met het verhaal en welke kan het uit gaat dan zou dit een prima afronding kunnen zijn. 
Ben je toch benieuw of het volgend deel de moeite waard is, kijk dan even bij mijn mening van boek 10: Green Fields #10 – Uprising.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *