Green Fields #7: Affliction

Titel : Green Fields #7: Affliction
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 13 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Wat nog over is van The lucky 13 heeft zich samengevoegd met Sadie en enkele van hun mensen die toen na de winter waren achtergebleven bij de bunker. Samen bouwen ze nu een samenleving op in hun nieuwe woonplek in de buurt van New Angeles.
Tijdens het sparren slaat Nate een tand uit Bree’s mond. Dat is vreemd! Zo hard heeft hij haar ook weer niet geslagen. Die tand moet vast los hebben gezeten. Hij is erg bezorgd over de ontwikkelingen rondom haar lichaam. Er zijn hem wel wat meer symptomen opgevallen de laatste dagen. Ze gaan samen naar New Angeles om haar te laten onderzoeken door een dokter.
Hoewel niets met zekerheid is vast te stellen ziet het er somber uit voor Bree.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Het einde komt dichterbij voor Bree. Haar lichaam is aan het wegrotten. Met hulp van bevriende scavengers en handelaars gaan ze richting de silo waar ze hulp hoopt te krijgen van de wetenschappers die haar al eerder onderzocht hebben. Diep van binnen vreest ze de resultaten die ze daar zullen ontdekken.
En dan is het ook nog eens maar de vraag of ze haar zullen helpen.
Ze blijkt nog meer op haar geweten te hebben dan ze zelf weet. Het is goed mogelijk dat ze haar gelijk zullen neerschieten als ze zich bij hun ingang vertoont.
Daarnaast is er nog één plek waar ze geholpen kan worden. Er is nog één instelling waar ze de middelen en mogelijkheden hebben die haar kunnen redden. Maar hoe verstandig is het om zichzelf aan het leger te bieden? Als ze daar naar binnen gaat, zal ze er dan ooit weer uitkomen?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Ik vind het wel jammer om te merken dat deze verteller niet beter in het verhaal weet te komen met haar stemmen. Over het algemeen klinkt het wel voldoende. Ik vind haar stem op zich wel prettig, maar haar mannenstemmen blijven een probleem en in dit deel speelt ook een Engelse vrouwenstem mee en dat komt helemaal niet authentiek over.

Mijn mening

Dit deel is absoluut niet wat ik had verwacht. De schrijver heeft het echt over een andere boeg gegooid. Aan het einde van het verhaal vraag ik me af waarheen het volgende avontuur zal leiden.
Ik vind dit deel minder leuk dan de eerste delen van deze serie. Er blijft wel genoeg avontuurlijke momenten in het verhaal aan bod komen, maar het verhaal wordt steeds complexer en ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind. Misschien had ik toch beter kunnen stoppen met deze serie bij het vorig boek: Green Fields #6: Unity.
Maar goed, ik ben nu al zover gekomen en heb nog maar drie boeken te gaan (ten minste als boek 10 het einde is van deze serie).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *